Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Μια ματιά στην νέα εβδομάδα καιρικά , όσο αφορά το νομό Κέρκυρας ... :)

Πριν ξεκινήσω , θα πρέπει να πω ότι δυστυχώς ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ σχεδόν ο μισός νομός τελικά τα κατάφερε να δει κάτι αξιόλογο υετικά (παρόλο που όλα έδειχναν το αντίθετο, τελικά ο καιρός ευνόησε ξανά τους βορειότερους του νομού μας) , σε αντίθεση με τα περισσότερα υπόλοιπα τμήματα βορειότερα (βόρεια και και εν μέρη κεντροβόρεια Κέρκυρα) όπου εκεί του έδωσε και κατάλαβε , αποχαιρετώντας οριστικά την ανομβρία των περασμένων μηνών !!
Κρίμα δυστυχώς για την κεντρονότια και νότια Κέρκυρα όπου στην ουσία ακόμη το 2020 δεν έχει βρέξει αξιόλογα εκεί !! Να δούμε έως που θα φθάσει η βαλίτσα φέτος για αυτά τα υετικά "άτυχα" τμήματα και έως πότε θα διαχωρίζεται τόσο εντυπωσιακά ο νομός μας σε δυο διαφορετικούς εντελώς καιρικούς κόσμους !!!

Ύστερα λοιπόν από τις επιλεκτικές αλλά πολύ αξιόλογες διαδοχικές κακοκαιρίες της βόρειας και εν μέρη της κεντροβόρειας Κέρκυρας (Τρίτη προς Τετάρτη και Παρασκευή - Σάββατο έως χάραμα Κυριακής) , όπου έδωσαν πολύ έως κατά τόπους πάρα πολύ νερό μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα , ιδιαίτερα βέβαια στην βόρεια ενδοχώρα με έμφαση πρώτα στα ορεινότερα και ύστερα στα υπόλοιπα εκεί η... Νέα εβδομάδα κατά την μεγαλύτερη διάρκειά της θα κυλήσει γενικά με καλύτερες καιρικές συνθήκες κυρίως βαδίζοντας προς τα μέσα (και ύστερα) αυτής όπου και αναμένεται και ταυτόχρονη σταδιακή αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε Ανοιξιάτικα επίπεδα.

Μόνο στο ξεκίνημα της εβδομάδας περιμένουμε επιλεκτικά εν μέρη άστατο καιρό με πιθανότητα για τοπικού χαρακτήρα λίγες τοπικές βροχές μπορίτσες ή ψιχάλες συνοδεία δυνατού μαίστρου (βορειοδυτικός άνεμος) και αρκετή ψύχρα στα χαμηλά έως και αρκετού κρύου στα ορεινότερα την ημέρα.
Στη συνέχεια όμως οι άνεμοι θα πέσουν σημαντικά (και δεν θα δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα σε στεριά και θάλασσα) , θα κυριαρχήσει η λαμπρή ηλιοφάνεια από άκρη σε άκρη και θα ... "Μυρίσει" Άνοιξη με τον υδράργυρο να παίρνει την ανιούσα, όπως σας ανέφερα και παραπάνω...

Όμορφο υπόλοιπο Κυριακής σε όλους και όλες και καλή δημιουργική νέα εβδομάδα από αύριο !! :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου