Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Καλησπέρα από βορειοδυτική ενδοχώρας Κέρκυρας. Με απίστευτη τοπικότητα στην κατανομή του υετού και με τεράστιες διαφορές από τόπο σε τόπο κυλά η υετική συγκομιδή και από αυτό το δεύτερο χαμηλό για τον μήνα Μάρτιο (ύστερα από το προηγούμενο την περασμένη Τρίτη/Τετάρτη).
Έτσι στις τελευταίες 24 ώρες (βράδυ Παρασκευής 20:00 - βράδυ Σαββάτου ώρα 20:00) τα βόρεια ορεινά/ημιορεινά του νησιού μας "πνίγηκαν" στην κυριολεξία με τον υετό να φθάνει ή και να ξεπερνά τα 100 mm , ενώ ο μηνιαίος υετός ήδη πλησιάζει τα 200 mm εκεί !!
Και στην υπόλοιπη βόρεια ενδοχώρα έχουν πέσει καλά νερά , που αντιστοιχούν αριθμητικά στα 45 με 70 mm το τελευταίο 24ωρο (έως τις 20:00 απόψε) ανάλογα την περιοχή και τον μηνιαίο υετό να πλησιάζει ή και να ξεπερνά ήδη τα 120 mm !!
Τα ποτάμια και τα ρέματα ύστερα από την δυνατή νεροποντή της περασμένης Τρίτης (βράδυ) σήμερα Σάββατο "φούσκωσαν" ξανά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες !!!

Στον αντίποδα όμως βρίσκεται γενικά το νότιο και κεντρονότιο κομμάτι του νομού καθώς και ορισμένα πολύ πιο μεμονωμένα τμήματα στον υπόλοιπο νομό (κυρίως παραθαλάσσια) όπου ακόμη ΔΕΝ έχει βρέξει αξιόλογα για το 2020 ούτε μια φορά!!! Εκεί το τελευταίο 24ωρο ΔΕΝ έπεσαν πουθενά πάνω από 5 -10 mm , ενώ ο μηνιαίος υετός δεν ξεπερνά τα 15 με το πολύ 20 mm και αυτά πολύ τοπικά!!
Ας ελπίσουμε αύριο εκεί να δουν κάτι καλύτερο, γιατί το έχουν πραγματική ανάγκη !
Ένα νησί αλλά ταυτόχρονα δυο εντελώς διαφορετικοί καιρικοί κόσμοι !!!

Καλό βράδυ από το βροχερό και ομιχλώδες Βαλανειό ... :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου