Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Τρεις διαφορετικές εποχές θα ζήσουμε από καιρικής πλευράς μέσα στο επόμενο πενθήμερο! ;)

Η άνοιξη μπορεί να μπαίνει και επίσημα πλέον με την εαρινή ισημερία , αλλά ο Μάρτης πριν μας αποχαιρετήσει, θέλοντας να επιβεβαιώσει την φήμη του ως "πεντάγνωμος" , θα μας δώσει μια γερή καιρική ποικιλία ... "Διαφορετικών εποχών" μέσα σε μόλις μερικές ημέρες , προσπαθώντας να ευχαριστήσει και τον πλέον απαιτητικό ! :)

Έτσι αύριο Σάββατο 21/03/2020 θα έχουμε να κάνουμε με χαρακτηριστικά προχωρημένης Άνοιξης . Δηλαδή υψηλές για τούτη την περίοδο θερμοκρασίες το μεσημέρι που μάλλον θα παραπέμπουν περισσότερο στα μέσα Απριλίου , αφού σε ορισμένα πιο ευπαθή στη ζέστη τμήματα της Κέρκυρας θα έχουμε να κάνουμε με μέγιστες τιμές ΠΑΝΩ από 20 βαθμούς κελσίου!
Κατά τα άλλα , καλοκαιρία , μπόλικη ηλιοφάνεια αλλά και αραιές νεφώσεις περισσότερο προς το τέλος του 24ωρου, πολύ υψηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας , με ασθενείς αρχικά μεταβλητούς και ύστερα νότιους ανέμους καθώς και κάποιες τοπικές ομίχλες το πρωί, θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό αύριο.

Από την Κυριακή 22/03/2020 έως περίπου και το πρώτο μισό της Δευτέρας 23/03/2020 η κατάσταση θα θυμίζει αρχές Φθινοπώρου , με ...Κυρίως συννεφιασμένο ουράνιο θόλο και ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ τοπικών βροχών, με παράλληλη μικρή πτώση του υδραργύρου σε σχέση με το Σάββατο και τους άνεμους να παραμένουν κυρίως από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι (έως περίπου και το ξεκίνημα της Δευτέρας ο νοτιάς).

Από το δεύτερο μισό της Δευτέρας και ιδιαίτερα στη συνέχεια (βαδίζοντας προς την Τρίτη 24/03/2020) σιγά σιγά θα Χειμωνιάσει , τουλάχιστον από θερμοκρασιακής πλευράς (αφού θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση ως προς τα όποια φαινόμενα θα έχουν προηγηθεί) με τους ανέμους να γυρίζουν σε βοριάδες και να ενισχύονται σημαντικά ενώ η ... Θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητότατη πτώση από άκρη σε άκρη στο νομό μας. Μάλιστα θα υπάρξουν ορισμένα τμήματα στα οποία η κατρακύλα του υδραργύρου θα φθάσει ή και θα ξεπεράσει ακόμη και τις 10 μονάδες σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα έχουν προηγηθεί!
Στα ενδότερα και κατά κύριο λόγο βορειότερα - ορεινότερα θα έχει τσουχτερό "Γεναριάτικου" τύπου κρύο την ερχόμενη Τρίτη.

Οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη 25/03/2020 στο μεγαλύτερο μέρος του νομού (εννοείται όμως ότι στο εσωτερικό της Κέρκυρας και στα υψώματα θα "ξυρίζει" και πάλι πολύ περισσότερο από ότι στα χαμηλότερα) με αυξημένη πιθανότητα να υπάρξει και επιδείνωση του καιρού έως το τέλος της ημέρας αυτής , από ένα χαμηλό βαρομετρικό που δείχνει να μας έρχεται εκ δυσμάς . Μιας και απέχουμε πολλές ημέρες έως τότε όμως , θα μιλήσουμε ξανά για την ενδεχόμενη αυτή αλλαγή με βροχοπτώσεις ανήμερα του Ευαγγελισμού, σε επόμενη ανάρτηση. Για την ώρα κρατάμε μόνο την συγκεκριμένη τάση για τότε.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους !! :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου