Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Καλημέρα και χρόνια πολλά στον απανταχού ανά το πλανήτη ελληνισμό αλλά και σε όλους τους φιλέλληνες !
Ανοιξιάτικος παγετός πρόλαβε και σημειώθηκε την περασμένη νύχτα , λίγο πριν "μπουκάρει" η συννεφιά. Έτσι σύμφωνα με τους υπάρχοντες σταθμούς στο νησί μας τα θερμόμετρα στις 02:00 περίπου τη νύχτα έδειξαν :

Στην ορεινή Πετάλεια : - (μείον) 1 C.

Και στο πεδινό Τεμπλόνι : - (μείον) 0,2 C.

Σε πολύ τοπικό επίπεδο θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι σε ορισμένα δυνατά αναστροφικά σημεία στα βόρεια και κεντροβόρεια καθώς και στα πολύ ορεινά του βορρά μας θα πρέπει να πιάσαμε γύρω στους -(μείον) 2 C. με - (μείον) 3 C. Απλά εκεί δεν υπάρχουν σταθμοί για να δούμε.

Επίσης θα πρέπει να θεωρούμε ευτύχημα το ότι η συννεφιά μας ήρθε από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες χθες και λειτούργησε σαν "μανδύας" μη αφήνοντας τον υδράργυρο να κατρακυλήσει περαιτέρω! Αν για παράδειγμα συννέφιαζε από τις 08:00 το πρωί και ύστερα , τότε η πιθανότητα να είχαμε πιο ισχυρό αλλά και περισσότερο εκτεταμένο παγετό το χάραμα με αρκετές ζημιές σε καλλιέργειες και κηπευτικά καθώς βρίσκονται όλα τους σε ανθοφορία , θα ήταν πολύ μεγάλη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου