Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

                                        Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Βράδυ Τρίτης 08/12/2020 και όπως σας υποσχέθηκα από χθες , τα φαινόμενα ήδη στις περισσότερες περιοχές του νομού μας έχουν ενταθεί αρκετά ...  Έτσι θα συνεχιστεί όλη η νυχτιά απόψε και έως και το χάραμα της αυριανής ημέρας (Τετάρτη 09/12/2020). Δηλαδή με άφθονες βροχές που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και σε ορισμένα τμήματα μέσα στη νύχτα θα συνοδευτούν και από καταιγίδες (κυρίως από τις μεταμεσονύχτιες ώρες και μετέπειτα) ! 

Δυστυχώς (το "δυστυχώς" κυρίως για διάφορα κομμάτια του νομού μας όπου το έδαφος είναι πολύ κορεσμένο από τις επαναλαμβανόμενες δυνατές νεροποντές και χρήζει προσοχής η όλη κατάσταση. Ας μην ξεχνάμε ότι στα προαναφερθέντα σημεία της Κέρκυρας ήδη μέσα στις 5 τελευταίες ημέρες έχουν κιόλας πέσει 200 με 300 τόνοι νερού ανά στρέμμα , ανάλογα την περιοχή και ... Θα πέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ νερό ακόμη, οπότε και τα πράγματα σοβαρεύουν , αφού το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι όταν πέφτει ΤΟΣΟ τεράστιος όγκος  νερού σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα συνήθως παρατηρούνται προβλήματα.) ο ιδιαίτερα βροχερός καιρός θα διατηρηθεί και κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας (Τετάρτη 09/12/2020) με βροχές/μπόρες και καταιγίδες που κατά περιόδους και κατά τόπους θα είναι αρκετά έως πολύ ισχυρές! 

Οι ήδη αρκετά ενισχυμένοι νοτιάδες (αυτοί την ώρα 23:00 βράδυ Τρίτης , πνέουν στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφώρ . Αργότερα  μέσα στη νύχτα απόψε όμως , θα υπάρξουν ορισμένα σημεία που θα δεχθούν ριπές ανέμων και στα 8 ίσως ακόμη και 9 μποφώρ ) κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας , αρχικά , ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα πέσουν ελαφρώς κατά 1 με 2 μποφώρ (κατά μέσο όρο) . Στη συνέχεια όμως θα επικρατήσουν εκ νέου κατά τόπους  θυελλώδεις έως τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων (6 με 7 και γρήγορα ΤΟΠΙΚΑ 8 με 9 μποφώρ. Οι παραπάνω τιμές αφορούν τις μέσες εντάσεις. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι σε πάρα πολύ τοπικό επίπεδο δηλαδή  σε πάρα πολύ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ του νομού , τόσο σε ξηρά όσο και στη θάλασσα δεν αποκλείεται παροδικά να παρατηρηθούν στιγμιαίες σφοδρότατες ριπές ανέμων και στα 10 ίσως ακόμη και στα 11 μποφώρ . Έτσι και στο κομμάτι των ανέμων θέλει κάποια στοιχειώδη προσοχή).

Αυτό που ΔΕΝ θα αλλάξει θα είναι η θερμοκρασία η οποία και αύριο Τετάρτη θα παραμείνει γενικά στα ίδια επίπεδα με αυτά της Τρίτης, ΜΗ παρουσιάζοντας κάποια αξιόλογη μεταβολή. Φυσικά συνεχίζεται η πολύ υψηλή υγρασία και οι τοπικές ομίχλες κατά τόπους στα υψώματα και σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα. 

Όμορφο γλυκό ξημέρωμα σε όλες και όλους !! :) 

Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου