Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

                                 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Παρακάτω η προσωπική "καιρική εκτίμηση" για αύριο Τρίτη 22/12/2020 καθώς και για μεθαύριο Τετάρτη 23/12/2020 στη γωνιά μας. 

Παραμένει ο ΕΝ ΜΕΡΗ  άστατος  καιρός και την Τρίτη με την εκδήλωση κάποιων ΤΟΠΙΚΩΝ φαινομένων. Ωστόσο  σχεδόν Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Τετάρτη (η παρακάτω φωτογραφία όπως μάλλον ήδη καταλάβατε , αφορά μόνο την Τρίτη , αφού την Τετάρτη το πάνω χέρι θα το έχει ο ήλιος).  :)  

Αναλυτικότερα : Αύριο Τρίτη περιμένουμε κατά περιόδους και πάλι αρκετή συννεφιά αλλά και ορισμένα ανοίγματα ενδιάμεσα. Μάλιστα υπάρχει μέτρια πιθανότητα για ένα (ή και παραπάνω, ανάλογα την περιοχή) πέρασμα ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ παροδικής βροχόπτωσης ή μπόρας. Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και κατά τόπους νοτιοανατολικοί στα 2 με 3 και τοπικά έως και 4 μποφώρ, που αργότερα μέσα στην ημέρα,  θα στραφούν πλέον παντού σε βορειοδυτικούς με τις ίδιες όμως χαμηλές εντάσεις. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι σταθερά πάνω κάτω περίπου στις ίδιες τιμές που μας συνήθισαν τις τελευταίες πολλές ημέρες (έως στιγμής ο φετινός Δεκέμβρης στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ  κομμάτι της Χώρας των Φαιάκων (και όχι μόνο φυσικά) , είναι ιδιαίτερα "μαλακός" για τα κλιματικά μας δεδομένα). Όσο για τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ... Τι άλλο ; Επιμένουν για ακόμη μια ημέρα στα ύψη κυριολεκτικά (κάτι το απόλυτα φυσιολογικό βέβαια αναφερόμενοι στην Κέρκυρα , ειδικά  την περίοδο που διανύουμε ) οπότε και δεν αποκλείεται η εμφάνιση τοπικών ομιχλών ή περιορισμένης ορατότητας κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες , ξανά.

Η Τετάρτη θα είναι η ημέρα εκείνη με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες αυτής της εβδομάδας, με μεγάλα "χορταστικά" διαστήματα ηλιοφάνειας και κάποιες λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τόπους. Ο υδράργυρος σε νέα σταδιακή  μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές του, με αποτέλεσμα το μεσημέρι της Τετάρτης σε ορισμένα τμήματα να θυμίζει (χωρίς υπερβολές) τελευταίο δεκαήμερο Μαρτίου ή ακόμη και πρώτο δεκαήμερο Απριλίου. Οι άνεμοι σταθερά από βορειοδυτικές διευθύνσεις γενικά στα 3 με 4 μποφώρ . Παρόλο αυτά είναι αρκετά πιθανό το μεσημερο - απόγευμα σε μεμονωμένο επίπεδο (δηλαδή επιλεκτικά σε ορισμένα θαλάσσια/παραθαλάσσια σημεία όπως και υψώματα) , να παρατηρηθούν ριπές για λίγο και στα 5 μποφώρ. Τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας αν και το μεσημέρι θα πέσουν ελαφρώς σε σχέση με το τελευταίο διάστημα , εντούτοις τις πρωινές και νυχτερινές ώρες θα διατηρηθούν σε εξαιρετικά υψηλά πλαίσια , οπότε και η πιθανότητα περιορισμένης ορατότητας ή και τοπικών ομιχλών (στις συνήθεις υπό αυτές τις συνθήκες , πιο ευπαθείς στις ομίχλες περιοχές της Κέρκυρας)  εκείνες τις ώρες , παραμένει κατά τόπους. 

Αυτή την  Τετάρτη θα αναρτηθεί εδώ η αναλυτική πρόγνωση του καιρού κατά τις επίμαχες ημέρες των Χριστουγέννων στα μέρη μας , καθώς και η τάση αυτού και για λίγο παραπέρα... Όλο το παραπάνω διάστημα παρουσιάζει τρομερό καιρικό ενδιαφέρον, οπότε μείνετε συντονισμένοι !! ;) 

Τα λέμε σύντομα !! Καλό βράδυ ... :) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου