Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

 Καλησπέρα από την βόρεια - βορειοδυτική ενδοχώρα της Κέρκυρας και τα χαμηλότερα σε υψόμετρο χωριά αυτής , όπως είναι και το "Βαλανειό", (όπου βρίσκεται και ο μετεωρ. σταθμός μου) μόλις στα  175 μέτρα υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας.  

Με 527,4 χιλιοστά βροχής ή καλύτερα 527,4 τόνους νερού ανά στρέμμα , (μηνιαίο υετό)  μας αποχαιρετά ο φετινός  Δεκέμβρης. Τα παραπάνω εξαιρετικά μεγάλα , (αλλά σχετικά συχνά για τούτη την γωνιά της Ελλάδας, δείτε τα αρχεία των κλιματικών δεδομένων κάθε έτους, ανά μήνα ,  στην σελίδα του σταθμού μου και θα καταλάβετε τι εννοώ) ύψη βροχής σημειώθηκαν  σε μόλις 16 πολύ βροχερές ημέρες!! Κατά τα άλλα εκεί που νόμιζε κανείς ότι φέτος ΔΕΝ θα καταφέρει να τερματίσει εντός των φυσιολογικών πλαισίων (ο λόγος για τον ετήσιο υετό, αφού ακόμη και έως τις 12/09/2020 βρισκόταν μόλις στα 460 χιλιοστά) , τελικά το 2020 μας αφήνει με 1.443,4 χιλιοστά βροχής (μην ξεχνάμε το περσυνό  2019 με το ρεκόρ των 2.000 χιλιοστών ετήσιου υετού, καθώς και το ρεκόρ μηνιαίου υετού που κατέχει έως τώρα ο Νοέμβριος του 2019 με 736 χιλιοστά βροχής μέσα σε 21 βροχερές ημέρες. Όλα τα παραπάνω  στα 8 χρόνια λειτουργίας του σταθμού μου). 

Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία ,δύναμη και αισιοδοξία! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου