Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

                                Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Η ΤΑΣΗ του καιρού έως και τις 18 - 19 του μήνα... 

Προς ολοταχώς για την ... Καλοκαιρία (οριστικό "στέγνωμα")  μετά από μια αρκετά μεγάλη περίοδο παρατεταμένων βροχοπτώσεων ... ;) 

Ύστερα από 11 ολόκληρες συνεχείς πολύ βροχερές ημέρες στο νομό μας (από τις 02/12 το πρωί έως και τις 12/12/2020 το απόγευμα , με κάποια πρόσκαιρα "καιρικά διαλείμματα" ενδιάμεσα ) , ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα στην βόρεια ενδοχώρα της Κέρκυρας έπεσαν 350 με 400 τόνοι νερού ανά στρέμμα (ανάλογα την περιοχή και φυσικά το υψόμετρο) , αλλά και στο υπόλοιπο νησί ακόμη και σε ορισμένα πεδινά / παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Κέρκυρας πλησιάσαμε ή φθάσαμε και τους 300 τόνους νερού ανά στρέμμα ...  Ήρθε η ώρα σταδιακά να ... "Στεγνώσουμε" με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  βελτίωση του καιρού ΚΥΡΙΩΣ από την Δευτέρα και για αρκετές συνεχείς ημέρες ! 

Πάμε να δούμε εν τάχει (όσο γίνεται αυτό) την αυριανή ημέρα (Κυριακή 13/12/2020) και να μιλήσουμε λίγο και για παραπέρα... 

Για αύριο λοιπόν Κυριακή , αν και κατά περιόδους  και κατά τόπους θα υπάρχει αρκετή συννεφιά , αυτή την φορά ΔΕΝ θα είναι ικανή να δώσει κάποιο αξιόλογο φαινόμενο. Παρόλο αυτά σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ υπάρχει μικρή  πιθανότητα να καταφέρει να αφήσει ένα ψιλόβροχο ή ψιχάλα έως και μικρής διάρκειας βροχόπτωση (πολύ λίγα πράγματα όμως τοπικού χαρακτήρα και αν τελικά καταφέρουν να συμβούν) . Η πιθανότητα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη για τα άκρα δυτικά αλλά και νοτιότερα κομμάτια του νομού μας. Αυτή θα είναι και η τελευταία ημέρα που πιθανόν να δώσει έστω και αυτά τα λιγοστά τοπικά φαινόμενα. :) 

Από Δευτέρα ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ του καιρού με αρκετές ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά , ΔΕΝ θα λείπουν όμως και οι τοπικές συννεφιές που παροδικά θα πυκνώνουν αρκετά , κυρίως παρακάτω , καθώς θα κυλά η εβδομάδα . Όμως αυτές θα είναι ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.  

Εν κατακλείδι , έως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και τις 18 - 19 του μήνα ΔΕΝ διαφαίνεται κάποια σημαντική μεταβολή του καιρού (ως προς τα φαινόμενα πάντα , δηλαδή έως τουλάχιστον τότε , σχεδόν μηδαμινή είναι η  πιθανότητα για κάποια άξια λόγου βροχή), οπότε και μπορείτε να προγραμματίσετε άφοβα οποιαδήποτε εξωτερική δραστηριότητά σας !! 

Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες , ενισχυόμενοι πρόσκαιρα έως και σε ισχυρούς κατά τόπους , μόνο την Δευτέρα. Όλες τις υπόλοιπες ημέρες , ΔΕΝ περιμένουμε κάποια άξια αναφοράς νέα ενίσχυση των ανέμων... Όσο για την θερμοκρασία , μετά την πρόσκαιρη πτώση την Δευτέρα, στη συνέχεια αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη για αρκετές ημέρες. Αυτό που θα αλλάξει την επόμενη εβδομάδα θα είναι ότι τόσο κατά την διάρκεια της νύχτας όσο και νωρίς το πρωί , θα "τσιμπάει" κατά τόπους  (το κρύο) περισσότερο.

Αυτά για την ώρα φίλες και φίλοι ... Θα τα πούμε ξανά όταν υπάρξει καιρικό ενδιαφέρον! :) Καλό "στέγνωμα" να έχουμε ... ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου