Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

                 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ αλλαγή του σκηνικού μέσα στις επόμενες 36 ώρες ... ;)

Αναλυτικότερα λοιπόν , για να δούμε πρώτα βήμα βήμα , τι πρόκειται να συμβεί αύριο Κυριακή 20/12/2020 στα μέρη μας και ύστερα μια ματιά στην Δευτέρα 21/12/2020 ! :) 

Για μια ακόμη ημέρα θα ξυπνήσουμε με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας και κάποιες τοπικές ομίχλες ή περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους. Κατά τα άλλα ο ουράνιος θόλος μας στις περισσότερες περιοχές θα είναι αρκετά μουντός και συννεφιασμένος ήδη από το χάραμα. Μάλιστα έως και το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τα σύννεφα να καταφέρουν να αφήσουν μια ψιχάλα ή ψιλόβροχο σύντομης διάρκειας (όχι κάτι το ιδιαίτερο , όπως άλλωστε συνέβη και σήμερα Σάββατο πάρα πολύ τοπικά). Τελειώσαμε με το πρώτο μισό της ημέρας , πάμε τώρα παρακάτω ... ;) 

Βαδίζοντας προς το δεύτερο μισό της ημέρας οι αυξημένες συννεφιές θα συνεχίσουν να έχουν το πάνω χέρι  στο μεγαλύτερο κομμάτι της Χώρας των Φαιάκων με την πιθανότητα και πάλι να παραμένει για ένα πέρασμα τοπικού χαρακτήρα ψιχάλας ή και (ασθενής κατά βάση) βροχόπτωσης. Από αργά το απόγευμα όμως και ιδιαίτερα καλύτερα από τις βραδινές και μετέπειτα  ώρες σταδιακά θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με περισσότερες βροχοπτώσεις (κυρίως μέσα στη νύχτα) , οι οποίες θα απασχολήσουν τα περισσότερα τμήματα  του νομού μας και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι αξιόλογες ή σχετικά αξιόλογες (ανοιχτό το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας μέσα στη νύχτα , περισσότερο σε θαλάσσια και παραθαλάσσια ή νησιωτικά τμήματα (π.χ. Διαπόντια νησιά),  με έμφαση κατά μήκος του δυτικού άξονα του νομού) !

Τα προαναφερθέντα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται μέσα στη νύχτα θα συνεχιστούν κατά τόπους έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 21/12/2020 (ΤΟΠΙΚΑ αξιόλογα ή σχετικά αξιόλογα έως κυρίως νωρίς τις πρωινές ώρες). Στη συνέχεια όμως περιμένουμε σημαντικό περιορισμό και εξασθένηση των φαινομένων (δηλαδή οι όποιες βροχές θα γίνουν αισθητά λιγότερες και πολύ τοπικού χαρακτήρα , με τη μορφή πλέον ψιχάλας ή παροδικής ασθενούς (κατά κανόνα) βροχόπτωσης) . Έως και το τέλος της ημέρας ο καιρός θα έχει πια παρουσιάσει σχετική βελτίωση σχεδόν παντού. 

Οι άνεμοι και τις δυο παραπάνω ημέρες συνεχίζουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις . Την Κυριακή γενικά στα 3 με 4 και τοπικά έως και 5 μποφώρ . Όμως ιδιαίτερα από το δεύτερο μισό της ημέρας αυτής και ύστερα δεν αποκλείονται παροδικά ριπές νοτιά και στα 6 μποφώρ σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ υψώματα καθώς και σε τοπικό επίπεδο στα ανοιχτά της δυτικής και νότιας πλευράς του νομού μας. Την Δευτέρα αρχικά ο νοτιάς θα έχει τις ίδιες εντάσεις με το δεύτερο μισό της Κυριακής αλλά και της νύχτας που θα έχει προηγηθεί , παρόλο αυτά στη συνέχεια περιμένουμε εξασθένηση των ανέμων κατά 1 με 2 μποφώρ κατά μέσο όρο (κάτω , από ότι ήταν μέχρι το πρωί) . 

Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει κάποια μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και ...Πάλι θα επιμείνει σε επίπεδα σχετικά υψηλά για την περίοδο που διανύουμε (μην ξεχνάμε ότι πάμε για τα Χριστούγεννα)  , με τον "μαλακό" καιρό να ΜΗΝ μας εγκαταλείπει ακόμη! ;) 

Όμορφο Σαββατόβραδο σε όλες και όλους !! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - καιρόφιλος από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου