Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

                                            Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Συνεχίζεται το ήδη υπάρχων πολύ βροχερό σκηνικό που ξεκίνησε σχεδόν με το "καλημέρα" του Δεκέμβρη , (και έχει δώσει έως τώρα ΤΟΠΙΚΑ αρκετά μεγάλα έως σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ  τμήματα της νήσου Κέρκυρας , εξαιρετικά μεγάλα ύψη βροχής μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα) για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις διαδοχικές κακοκαιρίες να επιμένουν αλλά και φυσικά να μην λείπουν και τα ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ διάστημα σχετικής βελτίωσης ενδιάμεσα (απλά υπολογίστε ότι εντός του επόμενου πενθήμερου κατά τόπους αναμένονται τα διπλάσια ή και παραπάνω ύψη βροχής,  από ότι έχουν ήδη σημειωθεί στις 4 πολύ βροχερές έως τώρα από τις 7 πρώτες ημέρες του μήνα)  ;)  ... Παρακάτω αναλυτικά "η προσωπική μου καιρική εκτίμηση" για αύριο Τρίτη 08/12/2020. :)

Τρίτη 08/12/2020 : Η ημέρα θα ξεκινήσει με ΕΝ ΜΕΡΗ άστατο καιρό. Δηλαδή θα έχουμε ένα "άνοιξε - κλείσε" με ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ περάσματα , παροδικά από κάποια σύντομη τοπική μπόρα ή πρόσκαιρη βροχόπτωση αλλά και εναλλαγές με "ανοίγματα"/μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας (κατά τόπους κάπως  μεγαλύτερα). Τα παραπάνω αφορούν τις πρωινές και έως τουλάχιστον της προμεσημβρινές αργά ώρες. Στη συνέχεια βαδίζοντας προς το δεύτερο μισό της ημέρας, ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και μάλιστα τα ήδη προυπάρχοντα φαινόμενα θα γίνουν λίγο περισσότερα (γενικά μέσα στην ημέρα υπάρχει πιθανότητα κάποια από τις τοπικές μπόρες να συνοδευτεί και από λίγα  αστραπόβροντα σε ορισμένα κομμάτια του νομού)  απασχολώντας πρόσκαιρα πιο πολλές περιοχές του τόπου μας (αλλά όχι ολόκληρο το νομό ξανά). Τέλος από τις βραδινές και κυρίως μετέπειτα ώρες (δηλαδή κυρίως μέσα στη νύχτα) περιμένουμε περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με γενικευμένες πλέον βροχές/μπόρες καθώς και τοπικές καταιγίδες (κατά κύματα). Φαινόμενα όπου ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες θα είναι εκ νέου κατά περιόδους έντονα!

Άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις , στο πρώτο μισό της ημέρας ,στα 4 με 5 και τοπικά στα 6 μποφώρ. Όμως προς το δεύτερο μισό της ημέρας και ιδιαίτερα από το απόγευμα - βραδάκι και ύστερα περιμένουμε για ακόμη μια φορά το τελευταίο διάστημα ... Σημαντική ενίσχυση των νοτιάδων, οι οποίοι θα φθάσουν τα 6 με 7 και ΤΟΠΙΚΑ και τα 8 μποφώρ (σε μεμονωμένα σημεία τόσο σε ανοιχτά θαλάσσια τμήματα  όσο και σε ορισμένα υψώματα της Κέρκυρας , παροδικά πιθανές ριπές ανέμων και στα 9 μποφώρ). Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί ΠΕΡΙΠΟΥ στα ίδια επίπεδα με την Δευτέρα. Όσο για τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας , αυτά συνεχίζουν σταθερά να βρίσκονται στα ύψη , με την πιθανότητα τοπικών ομιχλών κυρίως σε υψώματα και ορεινά/ημιορεινά να παραμένει (άκρως φυσιολογικές καταστάσεις για τα μέρη μας στην περίοδο που διανύουμε).

Εις το επανιδείν ! Kαλό βράδυ ... :) 

Επιμέλεια: Ιάκωβος βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου