Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

                                      Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Γενικά άστατος θα παραμείνει ο καιρός στα μέρη μας για αρκετές έως και πολλές ακόμη συνεχείς ημέρες. Τουλάχιστον όμως για το επόμενο διήμερο τα φαινόμενα σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν πουθενά την σφοδρότητα του Σαββατοκύριακου, δηλαδή θα είναι πιο "ήπιου" και τοπικού χαρακτήρα καθώς και αισθητά λιγότερα σε "ποσότητα". Παρόλο αυτά ΟΡΙΣΜΕΝΑ τμήματα μέσα και στο επόμενο 48ωρο θα καταφέρουν συνολικά να δεχτούν ξανά κάποιες αξιόλογες ή σχετικά αξιόλογες βροχοπτώσεις. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στην καιρική εξέλιξη της Δευτέρας - Τρίτης (28-29/12/2020) στην Χώρα των Φαιάκων.

Δευτέρα 28/12/2020 : Ύστερα από την πολύ δυνατή κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου (ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έπεσαν εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες νερού μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα) ο καιρός ΔΕΝ θα παρουσιάσει ακριβώς αυτό που αποκαλούμε ..."Βελτίωση" , αλλά θα καταστεί "άστατος". Τώρα ίσως να μου πείτε κάποιοι , τι εννοείς δηλαδή βρε Ιάκωβε, δεν μας μας το κάνεις πιο 'λιανά" ; ;  ... :)  ;) 

Για αύριο Δευτέρα λοιπόν , το πάνω χέρι θα καταφέρει να το έχει και πάλι η συννεφιά στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού και κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο κατά τόπους θα παρατηρηθούν και ορισμένα "ανοίγματα"/πρόσκαιρα διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα. Μάλιστα τόσο μέσα στη νύχτα απόψε όσο και έως το πρωινό - προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας θα επιμείνουν κατά διαστήματα κάποιες διάσπαρτες τοπικές βροχές/μπόρες με πιθανότητα εδώ και εκεί να συνοδεύονται κατά περιόδους και από μερικά αστραπόβροντα. Μέσα στην ημέρα αργότερα τα φαινόμενα θα γίνονται σταδιακά ολοένα και λιγότερα και πιο ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ θα μας εγκαταλείψουν τελείως έως και αργά τη νύχτα (αναφέρομαι πάντα στο "σύνολο" του νομού) . Δηλαδή θα υπάρξουν τμήματα στη συνέχεια της ημέρας όπου θα σταματήσει εντελώς να βρέχει για αρκετές ώρες , την ίδια ώρα που σε άλλα μέρη ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ πάντα νομό οι όποιες βροχοπτώσεις αν και σε πολύ πιο ... "Χαλαρούς" ρυθμούς θα συνεχιστούν έως και το τέλος του 24ωρου κατά περιόδους. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων μέτριοι  μέχρι ισχυροί (στα 3 με 5 και τοπικά έως και 6 μποφώρ) με τάση κυρίως από το απόγευμα - βράδυ να ενισχυθούν εκ νέου φθάνοντας προοδευτικά  κατά τόπους σε θαλάσσιες/παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και σε διάφορα κυρίως υψώματα και τα 7 μποφώρ (η παραπάνω είναι η "μέση ταχύτητα" των ανέμων, δηλαδή ιδιαίτερα τη νύχτα με την περαιτέρω ενίσχυση αυτών , δεν αποκλείεται πάρα πολύ τοπικά να υπάρξουν ριπές παροδικά και στα 8 μποφώρ). Παραμένουν φυσικά  τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά της σχετικής υγρασίας και οι πιθανές τοπικές ομίχλες σε διάφορα υψώματα.

Τρίτη 29/12/2020 : Συνεχίζουμε σταθερά με το άστατο καιρικό μοτίβο... Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ βροχοπτώσεις ή μπόρες. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν και κάποια "ανοίγματα"/παροδικά διαστήματα ηλιοφάνειας, κατά τόπους. Άνεμοι γενικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ πολύ ισχυροί (4 με 5 και κατά διαστήματα 6 μποφώρ . Ενώ ακόμη πιο τοπικά θα φθάνουν και τα 7 μποφώρ. Και πάλι δεν αποκλείεται σε μεμονωμένο επίπεδο πρόσκαιρα να σημειωθούν στιγμιαίες ριπές ανέμων και στα 8 μποφώρ.) Η γνωστή Κερκυραϊκή  υγρασία παραμένει στα ύψη , ενώ θα συνεχιστούν οι τοπικές ομίχλες σε διάφορες ορεινές/ημιορεινές κατοικημένες και μη περιοχές.

Ο υδράργυρος ύστερα από την κατά τόπους αισθητή πτώση που παρουσίασε την Κυριακή και επιτέλους κυμάνθηκε στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα,  ύστερα από καιρό , στο σύνολο του νομού... Το επόμενο 48ωρο θα σημειώσει μικρή σταδιακή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της που θα  γίνει κάπως αντιληπτή την Τρίτη σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  όμως  κομμάτια του νομού , όπου ο καιρός εκεί θα "μαλακώσει" ελαφρώς. 

Καλό βράδυ Κυριακής και όμορφο ξεκίνημα εβδομάδας από αύριο ... ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - φανατικός καιρόφιλος από παιδί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου