Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ βελτίωση του καιρού... 

Καλησπέρα σας, καλό βράδυ Τρίτης!!

ΕΛΗΞΕ λοιπόν οριστικά και αμετάκλητα, (όπως αναμενόταν άλλωστε και σας έλεγα μέρες πριν εδώ) η παρατεταμένη ανομβρία / ξηρασία , ύστερα από 5 μήνες , αφού ΠΑΝΤΟΥ στο νομό μας ΕΒΡΕΞΕ είτε αξιόλογα / σημαντικά ή ιδιαίτερα αξιόλογα / σημαντικότατα (ανάλογα την κάθε περιοχή)! 

Μάλιστα ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας μέσα σε 24 με 36 ώρες έπεσε το νερό που θα έπεφτε ολόκληρο το μήνα Σεπτέμβρη ή σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ το παραπάνω "νούμερο" ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ!! ;)

Και...Φυσικά, όπως επίσης σας λέω και ξανά λέω καιρό τώρα... Οι βροχές , με μικρά "διαλείμματα" ενδιάμεσα (όπως το αυριανό) ήρθαν για να...Μείνουν!! 

Έτσι για αύριο Τετάρτη 11/09/2024: Περιμένουμε "καιρική ανάπαυλα" , μετά την απερχόμενη πρώτη κακοκαιρία της φετινής σαιζόν.

Οπότε μέσα στην ημέρα θα γίνουμε "μάρτυρες" άφθονης ηλιοφάνειας ΣΥΝΟΛΙΚΑ και μόνο... Τα χαράματα / τις πρωινές ώρες,  υπάρχει μια ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ "τα τελευταία απομεινάρια" της διαταραχής που προηγήθηκε, "να καταφέρουν" να δώσουν ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ / ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ λίγα παροδικά φαινόμενα (Είτε με την μορφή όμβρου / ψιχάλας ή και μεμονωμένης μπόρας ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ. ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο και ΑΝ τελικά "καταφέρει να συμβεί", αφού όπως ήδη ανέφερα, η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ είναι πολύ μικρή).

Κατά τα άλλα, θα επικρατήσει καταπληκτική διαύγεια και ορατότητα , με τους ανέμους να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις , φθάνοντας το μεσημέρι - απόγευμα, τα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και τα 5 μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω από ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΛΑΙΣΙΑ...

Αγγίζοντας αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας , τους 27 C. με 28 C.

Eνω για τα  υπόλοιπα ορεινά / ημιορεινά και ορισμένα παραθαλάσσια τμήματα , υπολογίστε δυο με τρεις και στα πολύ ορεινά "κατοικημένα τμήματα", έως και τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο, την ίδια ώρα. 

Άφθονη δροσιά έως...Κατά τόπους και σχετική ψύχρα θα επικρατήσει αργά τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες, με τον υδράργυρο ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ μας, να κυμαίνεται ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 19 C. με 21 C. Ενώ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΓΝΩΡΙΜΑ ΠΕΔΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ της Χώρας των Φαιάκων δεν αποκλείονται και 17 C. με 18 C. Όπως στον αντίποδα αλλά πιο μεμονωμένα και 22 C. 

Στην ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 16 C. με 18 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη και 15 C. 

Τέλος, όπως σας έγραψα και στην κορυφή τούτης εδώ της ανάρτησης , η επιστροφή της καλοκαιρίας ΔΕΝ θα κρατήσει για πολύ...

Άρα λίγο παρακάτω, θα μας προσεγγίσουν και νέες ατμοσφαιρικές διαταραχές (άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο οργανωμένες) δίνοντας εκ νέου βροχοπτώσεις σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νομό Κέρκυρας... ;) 

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς από εδώ και πέρα , θα έχουμε συχνά να λέμε πολλά, καθότι απ ' ότι φαίνεται ο φετινός Σεπτέμβριος "θέλει να μας θυμίσει τους πιο παλιούς Σεπτέμβρηδες που γνωρίσαμε παλαιότερα στα μέρη μας" !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου