Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο  - νομός Κέρκυρας.

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 24ΩΡΟ... 

Καλησπέρα φίλες και φίλοι! 

"Ενα...Μικρό κομμάτι" της κακοκαιρίας που ήδη επηρεάζει περιοχές της γειτονικής μας Ιταλίας, καθώς και τμήματα κατά μήκος της Αδριατικής θάλασσας, θα αλλάξει ναι μεν σημαντικά αλλά... ΓΙΑ ΛΙΓΟ το καιρικό σκηνικό ΚΑΙ στο τόπο μας!

Όμως πριν πάμε στην αναλυτική μας πρόγνωση, πρώτα, να πούμε πολύ γενικά, ότι τούτη την φορά ΔΕΝ περιμένουμε τα γενικευμένα εντυπωσιακά μεγάλα ύψη βροχής που είχαμε στην προηγούμενη σημαντική κακοκαιρία που έπληξε το νομό μας την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη / ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.

Ωστόσο ΓΙΑ ΛΙΓΟ θα υπάρξει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ... ΠΕΡΑΣΜΑ έντονων ή και πολύ έντονων καιρικών φαινόμενων, το οποίο δεν αποκλείεται ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ να προκαλέσει κάποια μικροπροβληματα. 

Αναλυτικότερα λοιπόν, για την Παρασκευή 13/09/2024...

Από την αλλαγή της ημέρας απόψε  / μεσάνυχτα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ / ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ όσο θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ το ξημέρωμα θα εκδηλώνονται ανά διαστήματα κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές ή ΤΟΠΙΚΕΣ μπόρες, ενώ πιο μεμονωμένα ΔΕΝ θα λείψουν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ σποραδικές καταιγίδες.

Τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα γίνονται ολοένα και περισσότερα καθώς θα πλησιάζουμε προς το χάραμα της Παρασκευής, επηρεάζοντας ΣΤΑΔΙΑΚΑ όλο και πιο πολλά τμήματα της Χώρας των Φαιάκων και...

Παράλληλα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα έχουν ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Η αυγή της Παρασκευής, όπως ΚΑΙ οι πρωινές / προμεσημβρινές / μεσημεριανες ώρες θα πρέπει να δώσουν ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ...ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Με την μορφή περάσματος ΤΟΠΙΚΑ ισχυρής βροχής  / καταιγίδας. 

Αντίθετα όσο οι ώρες θα κυλούν και θα πηγαίνουμε ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ τα προαναφερθέντα φαινόμενα ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ και έως το βράδυ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ θα σταματήσουν εντελώς (Βεβαια σε πιο μεμονωμένα πλαίσια αλλά αισθητά πιο εξασθενημένα θα συνεχιστούν κατα διαστήματα και τις βραδινές / πρωτες νυχτερινές ώρες. Είναι όμως αδύνατο να γνωρίζουμε τις ακριβείς περιοχές,  πάνω στο νομό μας, που δύναται να δώσουν κάποια τελευταία φαινόμενα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς θα μιλάμε πια για τα "απομεινάρια" της αναμενόμενης κακοκαιρίας).

Οι άνεμοι θα πνέουν ΑΡΧΙΚΑ από νότιες διευθύνσεις φθάνοντας τα 4 με 5 και κατά τόπους έως και τα 6 με 7 μποφώρ.

Αργότερα (μέσα στο δεύτερο μισό του 24ωρου) σιγά σιγά θα "γυρίσουν" σε πιο δυτικών διευθύνσεων, με...ΑΡΧΙΚΑ τις ίδιες περίπου όμως εντάσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ κυρίως ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της, οπότε υπολογίστε σε σχέση με σήμερα Πέμπτη ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις βαθμούς χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ αύριο (Σαφώς και ΤΟΠΙΚΑ κατά την διάρκεια της έντασης των φαινομένων ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ο υδράργυρος θα κατρακυλά αρκετά). 

Για περαιτέρω λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στην πρόγνωση καιρού για σήμερα Πέμπτη και να υπολογίσετε ανάλογα τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες για την περιοχή σας, για αύριο Παρασκευή. ;) 

Τέλος πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα, αξίζει να ειπωθεί πως χρειάζεται μια στοιχειώδη προσοχή ΕΚΕΙ που τα φαινόμενα έστω και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα είναι ΙΣΧΥΡΑ...

Μιας και θα συμπεριλαμβάνουν ραγδαία βροχόπτωση συνοδευόμενη από πολύ ισχυρές έως πιθανότατα θυελλώδεις στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ ανέμων / βροχοθυελλα  (Δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να παρατηρηθούν ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ακομη και στα 8 με 9 μποφώρ).

Επίσης η πιθανότητα ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ είναι σημαντικά υψηλή.

Ταυτόχρονα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα δούμε πολλούς κεραυνούς ⚡, ενώ και ΤΟΠΙΚΑ στους δρόμους του νομού μας η ορατότητα θα περιορίζεται αρκετά ΕΚΕΙ που τα φαινόμενα θα είναι ΕΝΤΟΝΑ!!

Μπόλικες ομίχλες θα σχηματίζονται ανά διαστήματα σε διάφορα υψώματα και γενικότερα σε σημεία κατά μήκος των ορεινών και ημιορεινών τμημάτων του νομού μας.

Συνοψιζοντας λοιπόν , ναι μεν ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το πρωτοφανές ή ακραίο... Αλλά έστω και μια τυπική / συνηθισμένη για τούτη την εποχή του έτους για τα μέρη μας,  δυνατή καταιγίδα, πάντα χρήζει στοιχειώδους προσοχής και δύναται να δημιουργήσει μικροπροβληματα σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Όμορφο βράδυ Πέμπτης σε όλες και όλους! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου