Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Σταδιακή περαιτέρω ενίσχυση / έξαρση, θα παρουσιάσουν τα... Ήδη υπάρχοντα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν, σήμερα Τρίτη από ΝΩΡΙΣ το πρωί κατά περιόδους τα μέρη μας, (βροχές / μπόρες και καταιγίδες) όπως άλλωστε αναμέναμε και είχατε έγκαιρα ενημερωθεί εδώ.

Οπότε σταδιακά θα περάσουμε σε... ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ κατά μήκος του νομού μας (από εκείνων που θα έχουν ήδη προηγηθεί), ενδεχομένως "ικανών" να δημιουργήσουν ορισμένα μικροπροβλήματα ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟ! 

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά ποια θα είναι εκείνα τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ που θα πρέπει να δοθεί κάποια στοιχειώδη προσοχή ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ... ;) 

Καλησπέρα σας!! :)

Όλα λοιπόν σήμερα Τρίτη κυλούν καιρικά, όπως ακριβώς τα περιμέναμε και σας "υποσχέθηκα" στην πρόγνωσή μου, από χθες Δευτέρα...

Ωστόσο στην χθεσινή μου ανάρτηση εδώ, άφησα ανοιχτό και το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης των φαινομένων στην συνέχεια , λέγοντάς σας πως, σχετικά με το προαναφερθέν "πολύ πιθανό σενάριο" θα τα λέγαμε την Τρίτη μέσα στην ημέρα αναλυτικά ΞΑΝΑ με τα πιο "φρέσκα στοιχεία"! ;) 

Και να που ήρθε η ώρα... :)

Μπορεί ναι μεν να βρέχει από νωρίς το πρωί σήμερα (ΤΟΠΙΚΑ και με κάποια ένταση ανά διαστήματα) , όμως το "κυρίως πιάτο" της τρέχουσας κακοκαιρίας ΔΕΝ έχει έρθει ακόμη για την περιοχή μας! 

Τα φαινόμενα που πλήττουν το νομό μας, από ΝΩΡΙΣ σήμερα Τρίτη, όσο θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ ΑΡΓΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΘ ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ  ΑΠΟΨΕ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 18/09/2024 θα αποκτήσουν εντονότερο χαρακτήρα ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του νομού μας.

Έτσι κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα χρειάζεται κάποια στοιχειώδη προσοχή, καθώς οπωσδήποτε θα εκδηλώνονται ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!! 

Μάλιστα ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ θα πέσει ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα , ενώ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ του νομού μας θα πέσει ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα με ΜΕΓΑΛΗ ΡΑΓΔΑΙΟΤΗΤΑ! 

Όπως και να έχει πάντως γενικότερα ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ... ΣΥΝΟΛΙΚΑ μέχρι να σταματήσει να βρέχει , θα έχει δεχτεί  ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΟΓΚΟ ΝΕΡΟΥ από άκρη σε άκρη.

Στο υπόλοιπο του 24ωρου της Τετάρτης , το καιρικό μας σκηνικό θα καταστεί πιο άστατο (εννοώ μετά το πρωί).

Πράγμα που σημαίνει ότι, θα έχουμε πια ΚΑΙ ορισμένα καιρικά διαλείμματα / ανοίγματα του καιρού / ολιγόωρες παύσεις των φαινομένων, ενδιάμεσα... Τα οποία όμως θα τα διαδέχονται εκ νέου κάποιες ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές ή μπόρες ανά διαστήματα (Υπάρχει πιθανότητα και για τοπική καταιγίδα. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν και πάλι πρόσκαιρα σχετικά έντονο χαρακτήρα ΑΛΛΑ αυτή την φορά ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ).

Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα πολύ τοπικής χαλαζόπτωσης , καθώς και εμφάνισης υδροστρόβιλων στην γύρω θαλάσσια ζώνη του βορείου Ιονίου, γενικότερα το επόμενο 24ωρο. 

Οι άνεμοι παραμένουν και αύριο νότιοι - νοτιοανατολικοί , φθάνοντας τα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ...ΑΛΛΑ με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας και κατά διαστήματα. 

Πάντως, όπως συχνά συμβαίνει, το ίδιο είναι πιθανό να ισχύει λίγο παρακάτω και για την τρέχουσα κακοκαιρία...

Αφού όπως γνωρίζουμε... ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ κατά την διάρκεια μιας πιο δυνατής μπόρας / καταιγίδας οι άνεμοι έχουν την "ικανότητα" να ενισχύονται σημαντικά ,για λίγο μεν αλλά αρκετά δε! 

Τέλος ο υδράργυρος αύριο Τετάρτη 18/09/2024, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα θα κυμαίνεται ΚΑΤΩ / ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΕΠΙΠΕΔΑ (Κάτι που ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα στην Χώρα των Φαιάκων σε καθημερινή βάση, από το περασμένο Σάββατο 14 του μήνα).

Οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ του στα περισσότερα ΠΕΔΙΝΑ μας τμήματα αργά το μεσημέρι θα βρεθούν γύρω από τους 22 C. με 23 C. και ... ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ έως και 21 C. ή στον αντίποδα ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΙΣΩΣ "καταφέρει" να αγγίξει και τους 24 C. 

Από την άλλη πλευρά, στην ημιορεινή και ορεινή μας κατοικημένη ζώνη την ίδια ώρα ΔΕΝ θα ξεπεράσει στα μεν πρώτα τους 19 C. με 20 C. και ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ "καταφέρει" να αγγίξει για λίγο τους 21 C. ή και τους 18 C. αντίστοιχα. Και στα υπόλοιπα πιο ορεινά κατοικημένα τμήματα τους 17 C. με 18 C. Και ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ξεπεράσει ΟΥΤΕ καν και τους 16 C. (Όπως άλλωστε συνέβη και σήμερα Τρίτη).

Ιδιαίτερα αυξημένη θα είναι η σχετική υγρασία ΚΑΙ το ερχόμενο 24ωρο ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ με ανοιχτό το ενδεχόμενο για τον σχηματισμό ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ διαφόρων υψωμάτων, όπως ΚΑΙ γενικότερα ΣΕ κάποια σημεία της ορεινής και ημιορεινής μας ζώνης.

Όμορφο μεσημέρι Τρίτης σε όλες και όλους!! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου