Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

 Βόρειο  Ιόνιο  - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Τρίτη 17/09/2024.

Και νέα βαθμιαία ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ του...Ήδη άστατου καιρικού σκηνικού (που επικρατεί κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας) στο τόπο μας, προ των πυλών! ;) 

Αναμένονται ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...Ενώ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τα φαινόμενα...ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ...θα έχουν κατά περιόδους / πρόσκαιρα πιο έντονο χαρακτήρα "ικανό" ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ να προκαλέσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ κάποια μικροπροβλήματα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ! 

Καλό βράδυ Δευτέρας , όμορφη εβδομάδα να έχουμε φίλες και φίλοι!! :)

Ας πάμε όμως γρήγορα να δούμε τι ενδέχεται να συμβεί από καιρικής πάντα πλευράς το ερχόμενο 24ωρο, εδώ στον βορειοδυτικότερο νησιωτικό νομό της Χώρας μας... 

Την Τρίτη σχετικά γρήγορα το σκηνικό του καιρού από άκρη σε άκρη στην Χώρα των Φαιάκων, θα καταστεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  ΑΣΤΑΤΟ (Δηλαδή πολύ περισσότερο άστατο απ ' ότι πρότινος) εξαιτίας μιας  ΝΕΑΣ διαταραχής που θα αρχίσει να μας προσεγγίζει εκ δυσμάς μας (Στην ουσία θα πρόκειται για μια από τις αρκετές αλλεπάλληλες συνεχιζόμενες δευτερεύουσες διαταραχές που προκαλεί το περιβόητο ισχυρό καιρικό σύστημα "Βoris" στα νοτιοδυτικά του...Άσχετα εάν το επίκεντρό του πλήττει άσχημα  Χώρες ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ από εμάς).

Οπότε την Τρίτη "το πάνω χέρι" κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας θα έχει η συννεφιά (Τώρα θα μου πείτε , γιατί σήμερα Δευτέρα είδαμε πολύ ήλιο; Ε , λοιπόν αύριο "ο καιρός μας / ο ουράνιος θόλος μας θα καταστεί ακόμη πιο βαρύς", σε σχέση με την Δευτέρα μας), "η οποία" ΒΑΘΜΙΑΙΑ θα ξεκινήσει να δίνει ΑΡΧΙΚΑ κάποιες...Διάσπαρτες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές ή μπόρες.

Ωστόσο ΣΤΑΔΙΑΚΑ τα εν λόγω φαινόμενα θα απασχολήσουν το ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ και παράλληλα ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ  ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ / ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως κυρίως νοτιοανατολικές διευθύνσεις , φθάνοντας τα 3 με 4 και γρήγορα ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ.

ΑΛΛΑ όσο θα κυλούν οι ώρες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα ενισχυθούν λίγο περισσότερο , αγγίζοντας ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ανά διαστήματα ΚΑΙ τα 6 μποφώρ.

Μάλιστα κατά την διάρκεια μιας μπόρας  / καταιγίδας δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ να δούμε και ορισμένες πολύ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ ανέμων, στα 7 μποφώρ.

Η θερμοκρασία αύριο Τρίτη, για... Τετάρτη συνεχόμενη ημέρα θα κυμαίνεται ΚΑΤΩ / ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (Κάτι που ξεκίνησε να συμβαίνει από το περασμένο Σάββατο 14 του μήνα, σε καθημερινή βάση), αυτή την φορά ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της, μιας και οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές θα σημειώσουν μια μικρή άνοδο, συγκριτικά με τις προηγούμενες νύχτες μας (Λόγω του πιο νεφοσκεπούς ουράνιου θόλου, που επικρατεί απόψε και λειτουργεί ως "φυσικό μανδύας" για την θερμοκρασία στο έδαφος).

Έτσι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑΤΑ αργά το μεσημέρι θα πρέπει να είμαστε "ευχαριστημένοι" με 22 C. έως 24 C. (ΙΣΩΣ... ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ όμως, "καταφέρει" να αγγίξει και τους 25 C.)

Από την άλλη πλευρά, στην ημιορεινή και ορεινή μας κατοικημένη ζώνη ΔΕΝ θα ξεπεράσει στα μεν πρώτα τους 20 C. με 21 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ και τους 19 C. Και στα υπόλοιπα πιο ορεινά κατοικημένα τμήματα τους 18 C. Και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ και τους 17 C.

Αυξημένη η σχετική υγρασία το ερχόμενο 24ωρο ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ με ανοιχτό το ενδεχόμενο για τον σχηματισμό ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ διαφόρων υψωμάτων, όπως ΚΑΙ γενικότερα ΣΕ κάποια σημεία της ορεινής και ημιορεινής μας ζώνης.

Πριν σας καληνυχτίσω, να σας πω ότι αύριο μέσα στην ημέρα, θα αναρτηθεί νέα πρόγνωση, για να δούμε τελικά με τα πιο "φρέσκα προγνωστικά στοιχεία" πόσο ισχυρά θα μπορέσουν να γίνουν άραγε ή και όχι... Κατά τόπους τα φαινόμενα ΠΡΟΣ / ΜΕΤΑ την αλλαγή της ημέρας βαδίζοντας ΠΡΟΣ το χάραμα της Τετάρτης... ;)

Τα λέμε λοιπόν, αύριο ΞΑΝΑ ! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου