Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Δευτέρα 16/09/2024.

Καλημέρα , όμορφη Κυριακή να έχουμε!! :)

Για να δούμε λοιπόν, τι θα πρέπει να αναμένουμε από καιρικής πάντα πλευράς μέσα στο ερχόμενο 24ωρο στα μέρη των Φαιάκων ... ;) 

Από την αλλαγή της ημέρας απόψε / μεσάνυχτα και ΚΥΡΙΩΣ αργά τις μεταμεσονύχτιες ώρες / ξημερώματα ΠΡΟΣ την Δευτέρα μας, θα έχουμε ΞΑΝΑ κάτι ανάλογο με σήμερα Κυριακή...

Δηλαδή ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ έστω ένα ή και λίγο περισσότερα... "Περάσματα" από κάποιο όμβρο ή και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ μπόρα. 

Τονίζω ΚΑΙ ΠΑΛΙ πως τα φαινόμενα θα έχουν ΞΑΝΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. 

Τα προαναφερθέντα ΠΑΡΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ να "καταφέρουν" να απασχολήσουν ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ. 

Στην συνέχεια φαίνεται ότι ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στο υπόλοιπο της ημέρας, θα επικρατήσουν αρκετά καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος του τόπου μας (τις προμεσημβρινές ώρες ΙΣΩΣ ακόμη έχουμε πάρα πολύ τοπικά τα τελευταία λιγοστά "απομεινάρια" των επιλεκτικών φαινομένων που θα έχουν προηγηθεί, αλλά αυτό με μια ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ που πλέον αγγίζει μόλις το 20 %), με κάμποση ηλιοφάνεια / μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και εναλλαγές τοπικών νεφώσεων, ανά διαστήματα. 

Οι άνεμοι ΚΑΙ την Δευτέρα διατηρούνται από βορειοδυτικές διευθύνσεις , φθάνοντας κατά την διάρκεια της ημέρας τα 4 με 5 μποφώρ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας (σαφώς και ΟΧΙ παντού). ΕΝΩ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ... ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ σε αυτό τον τύπο καιρού, οπωσδήποτε ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα προκύψουν ΞΑΝΑ και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ ανέμων , στα 6 μποφώρ.

Τη νύχτα οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά παντού, και παράλληλα σιγά σιγά θα αρχίσουν να στρέφονται εκ νέου σε νοτιάδες, σηματοδοτώντας ακόμη μια αξιόλογη μεταβολή του καιρού, που θα ακολουθήσει λίγο παρακάτω και θα επηρεάσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ... ;) 

Η θερμοκρασία την Δευτέρα, για ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ θα κυμανθεί "αρκετά χαμηλότερα / κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα"...

Με τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της αργά το μεσημέρι στα περισσότερα ΠΕΔΙΝΑ και παραθαλάσσια τμήματά  μας , να ΜΗΝ ξεπερνούν τους 23 με 24 C. και ΠΙΘΑΝΟΝ πιο μεμονωμένα όμως, "το πολύ" έως και τους 25 C.  

Στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη , όπως και ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραθαλάσσια σημεία που είναι πιο επιρρεπή στο βορειοδυτικό ρεύμα υπολογίστε τρεις με τέσσερις και στα "πιο ορεινά κατοικημένα τμήματα" μέχρι και πέντε με έξι βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο, την ίδια ώρα. 

Πάντως εξαιτίας των σχετικά ψυχρότερων βορειοδυτικών ανέμων, η ΑΙΣΘΗΣΗ της ψύχρας θα είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ αρκετά αισθητή (δηλαδή κατά τόπους , ακόμη και σε πεδινές / παραθαλάσσιες περιοχές , λόγω του "μαίστρου" ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ θα νιώθουμε ΣΑΝ να έχουμε και λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία, άσχετα τι θα δείχνουν εκείνη την ώρα τα θερμόμετρά μας).

ΕΝΤΟΝΗ θα είναι για ένα ακόμη 24ωρο η ΨΥΧΡΑ τη ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ. Μάλιστα σε ορισμένα συγκεκριμένα τμήματα (εννοείται περισσότερο στα ορεινά μας και όχι μόνο φυσικά) , θα μιλάμε έως και για...ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΡΥΟ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ που διανύουμε.

Αφού ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ τα ξημερώματα / νωρίς το πρωί στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας θα κυμανθούν μεταξύ 15 C. με 17 C. Ενώ πιο ΤΟΠΙΚΑ θα δούμε ακόμη και 13 C. με 14 C.

Στην ορεινή και ημιορεινή μας ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ζώνη, υπολογίστε γύρω στους 11 C. με 13 C. Ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ σε πολύ ορεινά ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ σημεία, ακόμη 10 C. (ΙΣΩΣ αύριο να δούμε και μονοψήφια τιμή μέσα σε κατοικημένη περιοχή εκεί στα πολύ ψηλά μας / πιο συγκεκριμένα γύρω στους 9 C.)

Εδώ αξίζει να αναφέρω, πως ΚΑΙ σήμερα Κυριακή 14/09/2024 ΝΩΡΙΣ το πρωί , είχαμε ανάλογες εντυπωσιακά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες από άκρη σε άκρη στο νομό μας (όπως αναμέναμε άλλωστε).

Ενδεικτικά να σας πω ότι τοπικά στα πεδινά μας καταγράφηκαν ακόμη και 12 C. με 13 C. Μιλάμε για κρύο για την εποχή, εάν αναλογιστούμε, ότι όλο αυτό "πιστώνεται" ακόμη στο ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ του Σεπτέμβρη. Kαι εδώ στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ο σταθμός μου κατέγραψε μόλις 14,1 C. στις 06:40 π.μ.

Παράλληλα στην πολύ ορεινή  ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ζώνη της βόρειας Κέρκυρας , σημειώθηκαν ΚΑΙ οι ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΝΟΨΗΦΙΕΣ τιμές της φετινής σαιζόν. Πραγματικά πάρα πολύ νωρίς φέτος! ;) :) 

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα, οφείλω να επισημάνω ότι λίγο παρακάτω διαφαίνεται ακόμη μια γενικευμένα αξιόλογη κακοκαιρία για το νομό μας, που προσωπικά... "Βλέπω" να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ανάλογη δυναμική , με εκείνη που βιώσαμε στις 9 και 10 του Σεπτέμβρη! 

Θα τα πούμε όμως όλα αναλυτικά, στην ώρα τους εδώ...Έγκαιρα αλλά και όσο το δυνατόν πιο έγκυρα, πάντοτε! ;) 

Μέχρι την επόμενη φορά...Να περνάτε όμορφα, ότι και αν κάνετε!  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου