Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού, για αύριο Πέμπτη 05/09/2024.

Γεια σας φίλες και φίλοι! :)

Αν και...ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το αξιόλογο ή το γενικευμένο από πλευράς φαινομένων την Πέμπτη (δηλαδή σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ αν και.. ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή ο καιρός μας και ΓΕΝΙΚΑ θα διατηρηθεί αρκετά καλός), παρολ ' αυτά ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να δούμε ΞΑΝΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΩΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ  λίγα φαινόμενα αστάθειας ΓΙΑ ΛΙΓΟ (όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε τόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα , σε ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟ κάθε φορά και σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ αλλάζει την ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ για το νομό μας, η "οποία" εξακολουθεί να παραμένει εκείνη της...ΠΟΛΥΜΗΝΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ!!

Και για να γίνω πιο σαφής...

Η Πέμπτη μας, θα χαράξει με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υγρασίας από άκρη σε άκρη στο νομό μας, οπότε το ενδεχόμενο σχηματισμού διάσπαρτων ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών, στις γνώριμες "πιο ευπαθείς στις πρωινές ομίχλες περιοχές του τόπου μας", είναι ανοιχτό.

Κατά τα άλλα, πέρα από τις ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες και τις...ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μεγάλου ύψους, φυσικά, δυναμική εμφάνιση θα κάνει ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΑΝΤΟΥ και ο ήλιος μας. :)

Ωστόσο και ενώ ο καιρός θα είναι γενικά καλός / ήπιος στα μέρη μας ( διαστήματα ηλιοφάνειας, στις περισσότερες περιοχές) βαδίζοντας ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ώρες και μετέπειτα...
ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα αναπτυχθούν αρκετές νεφώσεις αστάθειας (αυτή την φορά ερχόμενες από τα νοτιοδυτικά μας) και δεν αποκλείεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ για μια ακόμη φορά να δούμε... ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ είτε με την μορφή παροδικής ψιχάλας / όμβρου ή ΙΣΩΣ και πολύ μεμονωμένης μπόρας.

Τα εν λόγω φαινόμενα τονίζω ΞΑΝΑ (εάν "καταφέρουν" τελικά να εκδηλωθούν) θα έχουν αυστηρά ΤΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και  ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ. 

Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για τα παραπάνω ανέρχεται γύρω στο 25 %.

Αντίθετα... Για ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ / ΝΥΧΤΑ της Πέμπτης ΠΡΟΣ Παρασκευή, διαφαίνεται εκ νέου αύξηση των νεφώσεων με...ΚΑΠΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ αυτή την φορά, για την εκδήλωση ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ όμβρων ή ΠΙΘΑΝΟΝ και μπόρας / καταιγίδας ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ γενικότερα στο βόρειο Ιόνιο, εξαιτίας μιας διαταραχής που "θα προσπαθήσει να μας πλησιάσει εκ δυσμάς".

Όμως τόσο για τον καιρό στο νομό μας μέσα στη νύχτα της Πέμπτης, όσο και για την Παρασκευή, θα ενημερωθείτε στην επόμενη ανάρτηση / πρόγνωση εδώ, αύριο Πέμπτη, κατά την διάρκεια της ημέρας! ;)

Η θερμοκρασία αύριο Πέμπτη ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά , σε σχέση με σήμερα Τετάρτη.

Οπότε οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της ΚΑΙ την Πέμπτη θα συνεχίσουν να κυμαίνονται ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ για τούτη την χρονική περίοδο του έτους επίπεδα.

Έτσι αργά το μεσημέρι ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές του τόπου μας, θα παρατηρηθούν εκ νέου 32 C. με 33 C. 

Ενώ την ίδια ώρα στα υπόλοιπα ορεινά / ημιορεινά / παραθαλάσσια και λοιπά πεδινά τμήματα , αναμένονται 27 C. με 29 C. και 30 C. με 31 C. αντίστοιχα.

Σαφώς και εξαιτίας της αυξημένης σχετικής υγρασίας  ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΙΣΘΗΣΗ της ζέστης στον ανθρώπινο οργανισμό θα είναι εντονότερη από τις "πραγματικές θερμοκρασίες" που θα δείχνουν εκείνη την ώρα τα θερμόμετρα στην αυλή μας (ανάλογα πάντα την κάθε περιοχή, πάνω στο νομό μας).

Από την άλλη, εκείνο που ΔΕΝ αλλάζει ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ (καθώς ΚΑΙ τις επόμενες ημέρες) είναι οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες (δηλαδή οι χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές του κάθε 24ωρου, που συνήθως καταγράφονται αργά μέσα στη νύχτα και μέχρι το χάραμα / νωρίς το πρωί).

Μιας και "αυτές" πια, έχουν σταθεροποιηθεί, σε πιο...Δροσερά επίπεδα. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αν σκεφτούμε πως πλέον βρισκόμαστε στον Σεπτέμβριο και όχι στον Ιούλιο! ;) 

Τέλος, οι άνεμοι ΔΕΝ θα μας "προβληματίσουν" , αφού ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα πνέουν με ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις.

Πιο αναλυτικά αναμένονται ασθενείς νοτίων ή και δυτικών διευθύνσεων άνεμοι (εναλλαγές) , στα 3 με 4 μποφώρ με...ΜΕΤΡΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ορισμένες στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ ανέμων στα 5 μποφώρ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ.

Βέβαια ΕΑΝ "καταφέρουν" τελικά να υπάρξουν τα προαναφερθέντα ΛΙΓΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ φαινόμενα αστάθειας μέσα στην ημέρα (αφού όπως είπαμε η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ είναι μεν ΜΙΚΡΗ αλλά ωστόσο υπαρκτή), τότε ΕΚΕΙ που θα λάβουν χώρα "αυτά", δεν αποκλείεται ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ να δούμε και μερικές ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ.

Για αργά το βράδυ / νύχτα της Πέμπτης , καθώς και για την Παρασκευή, θα τα πούμε αύριο αναλυτικά... ΚΑΙ για το "κομμάτι των ανέμων"! :) ;)

Αύριο λοιπόν, τα νεότερα... Καλό σας βράδυ!! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου