Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλημέρα , όμορφη Πέμπτη να έχουμε! :)

Ακόμη μια πρόγνωση που στέφεται με επιτυχία (Ο λόγος για την χθεσινή μου πρόγνωση εδώ), αφού όπως σας "υποσχέθηκα" από χθες Τετάρτη, πράγματι σήμερα Πέμπτη, τα φαινόμενα είναι περισσότερα στο νομό μας και ΠΑΡΟΔΙΚΑ απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος του τόπου μας! ;)

Για να δούμε όμως, τι θα πρέπει να περιμένουμε για αύριο Παρασκευή 20/09/2024 στα μέρη μας, αλλά και να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά και στο Σαββατοκύριακο που θα ακολουθήσει... 

Η Παρασκευή θα είναι ακόμη μια ημέρα που θα δώσει κάποια φαινόμενα στην Χώρα των Φαιάκων, ωστόσο "αυτά" κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 24ωρου ΔΕΝ θα έχουν τόσο γενικευμένο χαρακτήρα όπως σήμερα Πέμπτη, ενώ θα τα διαδέχονται και ΚΑΠΟΙΑ  διαστήματα ηλιοφάνειας (Δηλαδή αν και είναι ΠΙΘΑΝΟ ΑΡΧΙΚΑ να έχουμε ένα ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ στην συνέχεια θα μιλάμε για ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ πλέον φαινόμενα). 

Έτσι μετά την αλλαγή της ημέρας απόψε , δηλαδή αργά μέσα στη νύχτα και έως νωρίς το πρωί της Παρασκευής , είναι ορατό το ενδεχόμενο εκδήλωσης ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ φαινομένων ανά διαστήματα ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στην περιοχή μας (ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα εκδηλώνονται λίγοι όμβροι ή επιλεκτικές μπόρες , ενώ υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για μεμονωμένη καταιγίδα). 

Παράλληλα μέσα στην ημέρα αύριο Παρασκευή, το καιρικό μας σκηνικό θα είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ... ΑΣΤΑΤΟ.

Πράγμα που σημαίνει πως περιμένουμε... "Λίγο απ ' όλα". :)

Άρα τα..."Όποια πιθανά διαστήματα ηλιοφάνειας" θα εναλλάσσονται με περισσότερες συννεφιές , οι οποίες με την σειρά τους θα δίνουν ΚΥΡΙΩΣ...ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (και ΟΧΙ παντού) κάποια ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ φαινόμενα με την μορφή όμβρων ή ΤΟΠΙΚΗΣ μπόρας (ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΗ και η εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων).

Οπότε κρατάμε πως αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε περισσότερο ήλιο ΣΥΝΟΛΙΚΑ μέσα στην ημέρα (Αλλού λιγότερο και αλλού ΚΑΠΩΣ περισσότερο, ανάλογα βέβαια που βρίσκεται ο καθένας από εμάς, πάνω στο νομό μας, πάντοτε), απ ' ότι σήμερα... ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ να λείψουν και ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΞΑΝΑ (Θα είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ μεν συγκριτικά με σήμερα Πέμπτη ΑΛΛΑ "υπαρκτά" δε) ! ;)

ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείεται κάποια μπόρα ή καταιγίδα να έχει ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ αρκετά μεγάλη ένταση , όπως άλλωστε συνέβη και σήμερα Πέμπτη (Συνεχίζει να "καραδοκεί" η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ πολύ τοπικής χαλαζόπτωσης).

Αυτές είναι ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ της εποχής , "οι οποίες" είναι αδύνατο να προβλεφθούν! 

Οι άνεμοι θα πνέουν ΚΥΡΙΩΣ από νότιες διευθύνσεις (Αν και σε ορισμένα τμήματα θα έχουμε να κάνουμε και με μεταβλητούς ανέμους) ΜΗ ξεπερνώντας τα 3 με 4 μποφώρ ΣΤΙΣ περισσότερες περιοχές και ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ δύναται να δούμε ΓΙΑ ΛΙΓΟ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ μέχρι και τα 5 μποφώρ. 

Ωστόσο στις περιπτώσεις των καταιγίδων ή μιας μπόρας ενδέχεται... Ναι μεν ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ ΑΛΛΑ έστω και για λίγο να ενισχύονται... ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ δε (Αυτό ΔΕΝ θα πρέπει να το ξεχνάμε). 

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, με αποτέλεσμα ΚΑΙ την Παρασκευή μας να κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με σήμερα Πέμπτη / δηλαδή ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ (Μπορείτε να ανατρέξετε στην χθεσινή μου ανάρτηση εδώ, για να δείτε σχετικά με τις σημερινές ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές, αφού "οι ίδιες" ισχύουν ΚΑΙ για αύριο). 

Τώρα και μιας και... Δέχομαι αρκετά προσωπικά μηνύματα σχετικά με το προσεχές Σαββατοκύριακο, να πούμε ότι τα πρώτα στοιχεία είναι αρκετά ενθαρρυντικά / ευχάριστα για εκείνους / εκείνες που έχουν προγραμματίσει κάποιες υπαίθριες εκδηλώσεις ή δραστηριότητες. 

Πάμε λοιπόν, σε ΣΤΑΔΙΑΚΑ / ΑΙΣΘΗΤΑ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας έρχεται... Με τον ήλιο μετά από πολλές ημέρες "απουσίας" ΣΙΓΑ  ΣΙΓΑ  "να παίρνει δυναμικά και πάλι το πάνω χέρι" και τα όποια φαινόμενα ΑΡΧΙΚΑ να περιορίζονται ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ και στην συνέχεια να σταματούν εντελώς ΠΑΝΤΟΥ στο νομό μας. 

Οπότε ΑΡΧΙΚΑ θα μιλάμε για μια ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ εκδήλωσης λιγοστών και πολύ τοπικών φαινομένων αστάθειας και στην συνέχεια για ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ του καιρού από άκρη σε άκρη στην γωνιά μας! ;)

Παράλληλα "με την βοήθεια" της...ΣΤΑΔΙΑΚΑ πιο έντονης ηλιοφάνειας η θερμοκρασία θα "ανέβει" ΛΙΓΟ κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Εις το επανιδείν!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου