Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ...

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 09/09/2024 ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ...ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ!!!! 

Καλημέρα Κέρκυρα, καλημέρα βορειοδυτική Ελλάδα!! 

Όμορφα θα κυλήσει λοιπόν από πλευράς καιρού , τόσο το Σάββατο 07/09/2024 , όσο ΚΑΙ η Κυριακή 08/09/2024 στο τόπο μας!

Ο ΗΛΙΟΣ θα είναι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ όλων, στον ουράνιο θόλο πάνω από την περιοχή μας, κατά τις περισσότερες ώρες των δυο αυτών ημερών και μόνο παροδικά θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ όμως σημασίας". :) 

Κατά τα άλλα , η υψηλή υγρασία παραμένει, οπότε και δεν αποκλείονται ορισμένες ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες ΚΥΡΙΩΣ νωρίς τα πρωινά μας, στις "γνωστές πιο ευπαθείς στον σχηματισμό ομιχλών" γωνιές της Χώρας των Φαιάκων. 

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα μας "προβληματίσουν" , αφού γενικά θα πνέουν με χαμηλές εντάσεις...

"Γυρίζοντας" σε πιο δυτικούς - βορειοδυτικούς, φθάνοντας μέσα στην ημέρα τα 3 με 4 μποφώρ και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ / ΕΝ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΠΛΑΙΣΙΑ (μεσημέρι - απόγευμα και τις δυο ημέρες) ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ ΠΑΡΟΔΙΚΑ. 

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά, οπότε πάνω κάτω αναμένουμε ανάλογες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές με σήμερα Παρασκευή ( δηλαδή 31 C. με 32 C. το "θερμοκρασιακό ταβάνι στις πιο ευπαθείς στην ζέστη ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές μας") ΑΛΛΑ δυστυχώς με μεγάλη υγρασία...Κάτι που σαφώς και θα διατηρήσει την...Κατά τόπους σχετική δυσφορία των τελευταίων ημερών ΚΑΙ κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. 

 Τουναντίον συνεχίζεται η αρκετή δροσιά αργά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές μας ώρες. Τι πιο φυσιολογικό βέβαια από αυτό, μιας και το ημερολόγιό μας δείχνει πια Σεπτέμβρη και όχι Ιούλιο. :) 

Τέλος, όπως σας λέω και ξαναλέω σε κάθε ανάρτησή μου εδώ... Από βδομάδας ΟΛΑ ΑΛΑΖΟΥΝ !!

ΑΡΧΙΚΑ "στο κομμάτι της πολύμηνης ξηρασίας που ταλανίζει το νομό Κέρκυρας", μιας και θα "ποτιστεί αξιοπρεπέστατα" ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ο τόπος μας (όχι μόνο μια, αλλά αρκετές φορές, μέσα στην επόμενη εβδομάδα) και ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ από πλευράς θερμοκρασίας, αφού ΚΑΙ "αυτή" θα σημειώσει ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ εντός της νέας εβδομάδας!! 

ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑΣ θα πούμε... "Καλό Φθινόπωρο"! ;) :) 

Εις το επανιδείν!! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου