Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στον καιρό της αυριανής μας ημέρας (Πέμπτη 19/09/2024).

ΑΣΤΑΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ 24ΩΡΟ...

Καλησπέρα σας!! :)

Ακόμη μια ημέρα αρκετά ασταθών καιρικών συνθηκών μας περιμένει φίλες και φίλοι με κάποια διάσπαρτα φαινόμενα κατά διαστήματα και κατά τόπους να εκδηλώνονται ΞΑΝΑ. ;)

Ας πάμε όμως αμέσως να δούμε την πιθανή καιρική εξέλιξη της Πέμπτης , πιο αναλυτικά... 

ΑΡΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ απόψε και ΚΥΡΙΩΣ βαδίζοντας ΠΡΟΣ το χάραμα της Πέμπτης υπάρχει σχετικά ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΛΙΓΕΣ πολύ τοπικές μπόρες ή τοπικούς όμβρους (ΙΣΩΣ και πολύ μεμονωμένη καταιγίδα ιδιαίτερα στην θαλάσσια ζώνη κατά μήκος περισσότερο της δυτικής  και βόρειας πλευράς). Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για τα παραπάνω ανέρχεται γύρω στο 30 %.

Και στην συνέχεια, περνάμε στην Πέμπτη μέσα στην ημέρα πια...

Κατά την διάρκεια λοιπόν της ημέρας αύριο η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙ (γύρω στο 60 % με 70 %) για να έχουμε ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ σε διάφορα τμήματα του νομού μας , την εκδήλωση τοπικής βροχής (κυρίως με την μορφή μπόρας) ή και σποραδικής καταιγίδας (ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ πολύ τοπικής χαλαζόπτωσης).

Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα βρέχει όλη την ημέρα και παντού ΑΛΛΑ ότι ανά διαστήματα  οι νεφώσεις θα πυκνώνουν περισσότερο και θα δίνουν ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ τα προαναφερθέντα φαινόμενα ΠΑΡΟΔΙΚΑ. 

Πάντως διαφαίνεται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ "πέρασμα" ΣΧΕΤΙΚΑ πιο γενικευμένων φαινομένων" , ενώ στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα της ημέρας τα εν λόγω φαινόμενα θα έχουν ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. 

Μάλιστα ενδεχομένως ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΙΑ του τόπου μας ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ τα φαινόμενα να είναι ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ (Κάτι που είδαμε να συμβαίνει και σήμερα Τετάρτη).

Ωστόσο ενδιάμεσα θα πρέπει να υπάρξουν και ανοίγματα στον ουράνιο θόλο μας (Μικρά ή και ελαφρώς μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας, ανάλογα την κάθε περιοχή. Παρολ ΄αυτά κατά πάσα πιθανότητα ΟΧΙ τόσο μεγάλης διάρκειας, όσο εκείνα που βιώσαμε σήμερα Τετάρτη, σε ολόκληρο το νομό μας).

ΠΡΟΣ / ΑΠΟ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα αλλού στο νομό μας, θα περιοριστούν σημαντικά και θα συνεχιστούν σε πολύ πιο αραιά χρονικά διαστήματα, αισθητά πιο εξασθενημένα και ΜΟΝΟ όμως σε πολύ πιο μεμονωμένα πλαίσια και αλλού στον ίδιο πάντα νομό , θα σταματήσουν εντελώς. 

Η θερμοκρασία ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΎ ΜΑΣ θα κυμανθεί χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ (Σήμερα Τετάρτη εξαιτίας της περισσότερης ηλιοφάνειας τελικά "κατάφερε έστω για λίγο να πλησιάσει" τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα το μεσημέρι). 

Έτσι αύριο αργά το μεσημέρι στα περισσότερα ΠΕΔΙΝΑ μας τμήματα περιμένουμε 23 C. με 24 C. Ενώ ΕΚΕΙ που "θα βοηθήσει ο ήλιος την κατάλληλη ώρα" είναι ΠΙΘΑΝΟ να καταγραφούν και 25 C. 

Αντίθετα στην ημιορεινή και ορεινή μας κατοικημένη ζώνη υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις βαθμούς και στα πολύ ψηλά κατοικημένα τμήματα έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο την ίδια ώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις φθάνοντας τα 3 με 4 μποφώρ και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέσα στην ημέρα ΠΑΡΟΔΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ. ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για λίγες ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ ανέμων στα 6 μποφώρ αλλά αυτό ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.

Κατά τα άλλα, συνεχίζονται τα υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ το ερχόμενο 24ωρο από άκρη σε άκρη στο νομό μας με ορατό το ενδεχόμενο σχηματισμού λίγων ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών, στα "γνωστά σημεία του τόπου μας". 

Καλό βράδυ Τετάρτης σε όλες και όλους! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου