Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Τρίτη 09/05/2023 στο νομό Κέρκυρας, καθώς και μια "ματιά" και για λίγο παραπέρα... ;)

Καλησπέρα φίλες και φίλοι!! :)

ΔΕΝ αλλάζει "ιδιαίτερα" το καιρικό μας σκηνικό ΟΥΤΕ ΚΑΙ το ερχόμενο 24ωρο...

Παρολ ' αυτά το "κοντινό μας καιρικό μέλλον" πράγματι μας επιφυλάσσει  ΞΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ "Φθινοπωρινές ημέρες" για τις οποίες θα σας μιλήσω παρακάτω (σας είχα άλλωστε πει εδώ κάμποσες ημέρες πριν, για το ενδεχόμενο να προκύψει εκ νέου αρκετά άστατος καιρός στα μέρη μας, ύστερα από το "άκρως Ανοιξιάτικο καιρικό διάλειμμα" που ζήσαμε)... 

Για αύριο Τρίτη 09/05/2023: Διατηρούνται ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ οι αραιές συννεφιές , οι οποίες ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ (θα έχουμε ξανά να κάνουμε ΚΥΡΙΩΣ με νέφη ΜΕΓΑΛΟΥ ΥΨΟΥΣ).

Η πιθανότητα να "ψιχαλίσει ή να ψιλοβρέξει" κάποια στιγμή ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ τόσο απόψε τη νύχτα , όσο και αύριο (ΟΧΙ κάτι το αξιόλογο) ανέρχεται στο 40% για απόψε και στο 60% για αύριο.

Κατά τα άλλα οι άνεμοι παραμένουν και αύριο από μεταβλητές και ΤΟΠΙΚΑ μέσα στην ημέρα από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ.

Ενώ ΚΑΙ η θερμοκρασία συνεχίζει ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ στα ίδια επίπεδα με την Δευτέρα ... Άρα θα έχουμε να κάνουμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ  με "φυσιολογικές για την εποχή ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές", που θα "μεταφράζονται" σε ...

19 C. με 20 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 21 C. με 22 C. αργά το μεσημέρι στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ και ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ).

"Ψηλότερα" βέβαια , στα ημιπεδινά και σαφώς πολύ περισσότερο στα ημιορεινά / ορεινά υπολογίστε γύρω στους δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ "στα ψηλότερα" έως και τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα "τις ενδείξεις στα θερμόμετρά μας, εκείνες τις ώρες"! 

Τέλος αξίζει να πούμε ότι, αξιόλογη μεταβολή στο καιρικό μας σκηνικό αναμένεται ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ... ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ της Τετάρτης και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ μετέπειτα (πάντως κατά την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ διάρκεια της ημέρας την Τετάρτη ΔΕΝ θα πρέπει να περιμένουμε "ακόμη" κάτι το ιδιαίτερο), οπότε από εκεί μετά θα πρέπει να εκδηλωθούν ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ στο νομό μας.

Νεότερα με μπόλικες λεπτομέρειες για την προαναφερθείσα πιθανή μεταβολή του καιρού στο τόπο μας , στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας , θα έχετε σύντομα μέσα από τούτη εδώ την σελίδα!! ;)

Γι ' αυτό μείνετε συντονισμένοι ... :)

Καλό βράδυ Δευτέρας , όμορφη εβδομάδα να έχουμε !!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου