Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Η εξέλιξη του καιρού στα μέρη μας για το ερχόμενο 48ωρο (δηλαδή για αύριο Τρίτη 02/05/2023 και μεθαύριο Τετάρτη 03/05/2023).

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ... ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ !! ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ  ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΤΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ!!

Γεια σας φίλες και φίλοι ! Εύχομαι καλό μήνα σε όλες και όλους... 

Κάτι από ... Οκτώβριο έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και Νοέμβριο θα θυμίζει ο καιρός στο τόπο μας, τα αμέσως επόμενα 24ωρα (άλλωστε σας τα είχα πει πολλές ημέρες πριν εδώ, τι επρόκειτο να μας φέρει ΚΑΙ ο Μάης ήδη με το "καλημέρα" του) ! ;)

Τα "πολλά λόγια είναι φτώχια όμως" , όπως λέει και ο λαός μας ... :)

Γι ' αυτό πάμε γρήγορα να δούμε την καθεμιά ημέρα ξεχωριστά!  

Για αύριο Τρίτη 02/05/2023 : Συνεχίζεται το "ίδιο καιρικό μοτίβο" που ξεκίνησε από την περασμένη Κυριακή 30 του Απρίλη ... Δηλαδή παραμένει "η γνώριμή μας πλέον μουντάδα / αυξημένη συννεφιά" συνοδεία βέβαια της πολύ υψηλής υγρασίας που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες (σας είχα αναφέρει από το προηγούμενο κιόλας Σάββατο εδώ, ότι από την Κυριακή που μας πέρασε και για τέσσερις με πέντε συνεχείς ημέρες ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ τμήματα της Χώρας των Φαιάκων , ο ήλιος θα γινόταν "ακριβοθώρητος". Όπως και έγινε δηλαδή).

Κατά τα άλλα εννοείται πως ΔΕΝ θα "μείνουμε μόνο" στην συννεφιά αύριο ...

Αφού το χαμηλό βαρομετρικό από την γειτονική μας Ιταλική χερσόνησο αύριο ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα βρεθεί μέσα στο Ιόνιο , με αποτέλεσμα να υπάρξει ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ του καιρού στην γωνιά μας.

Έτσι ΑΡΧΙΚΑ απλά υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ / ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ βροχοπτώσεων γενικότερα στο νομό μας (είτε με την μορφή ψιλόβροχου ή ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και "καλούτσικης ποτιστικού τύπου βροχούλας").

Αργότερα όμως και καθώς το ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ της προαναφερθείσας διαταραχής θα στροβιλίζεται στην "γειτονιά μας" , με ΑΡΓΗ κίνηση προς τα ανατολικά , τόσο τα φαινόμενα θα γίνονται περισσότερα, πιο γενικευμένα ΑΛΛΑ και ΤΟΠΙΚΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΑ / ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ!

Άρα ιδιαίτερα ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ τους 24ωρου της Τρίτης , ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ μέσα στις βραδινές / νυχτερινές αργά ώρες που θα ακολουθήσουν, περιμένουμε ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ βροχοπτώσεις στο νομό Κέρκυρας (αλλού τα φαινόμενα θα έχουν την μορφή "περάσματος" και αλλού στον ίδιο πάντα νομό "πιο σταθερής πολύωρης βροχόπτωσης").

Μάλιστα ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ τα φαινόμενα θα ενταθούν ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα πρέπει να "βγάλει" ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ μπόρες , βροχές ή και καταιγίδες (δεν αποκλείεται σε πολύ τοπικό επίπεδο να "δούμε" ξανά ΚΑΙ χαλάζι ΓΙΑ ΛΙΓΟ). 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ΑΡΧΙΚΑ στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 6 μποφώρ ... ΑΛΛΑ βαθμιαία θα ενισχυθούν και άλλο , φθάνοντας τα 5 με 6 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέχρι και τα 7 μποφώρ, ενώ ... ΚΥΡΙΩΣ από το απόγευμα / βράδυ και ύστερα ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ είναι αρκετά πιθανό να παρατηρηθούν και ΚΑΠΟΙΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές νοτιά, στα 8 μποφώρ! 

Η θερμοκρασία ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια "σημαντική μεταβολή , είτε προς τα πάνω ή και προς τα κάτω" ... Ωστόσο με την έλευση των ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ φαινομένων θα αρχίσει να σημειώνει πτώση που ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα γίνει αισθητή! 

Για μεθαύριο Τετάρτη 03/05/2023 : ΠΟΛΥ  ΑΣΤΑΤΟ  το καιρικό σκηνικό στο νομό Κέρκυρας...

Πράγμα που σημαίνει ότι ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ μέσα στο 24ωρο οι υπάρχουσες νεφώσεις θα δίνουν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟ / ΚΑΠΟΙΑ "περάσματα" ΤΟΠΙΚΗΣ βροχής , μπόρας ή ακόμη και παροδικής καταιγίδας. 

Ενδιάμεσα ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ να υπάρξουν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ "ανοίγματα" στον ουράνιο θόλο μας. Ένα "συνεχόμενο άνοιξε - κλείσε" δηλαδή!

Πάντως και εντός της ημέρας αυτής ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τα φαινόμενα δύναται να έχουν ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΜΕΤΡΙΑ η πιθανότητα μεμονωμένης χαλαζόπτωσης).

Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι ΑΡΧΙΚΑ θα φθάνουν ξανά τα 5 με 6 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 7 μποφώρ , με ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, στα 8 μποφώρ ... ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ θα αρχίσουν να εξασθενούν (ΜΕΡΙΚΗ εξασθένηση από το απόγευμα και ύστερα).

Η θερμοκρασία όπως ΚΑΙ σήμερα Δευτέρα έτσι και την Τετάρτη  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ... ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ θα παραμείνει αργά το μεσημέρι ΚΑΤΩ από το "φράγμα" των 20 C. (αναφέρομαι πάντοτε στις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της).

Μάλιστα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά την διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και με την "βοήθεια" των ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ δυνατών ανέμων , όπως και της υψηλής υγρασίας ...Η ΑΙΣΘΗΣΗ της ψύχρας για την εποχή στα "χαμηλότερα" έως και του ΣΧΕΤΙΚΟΥ κρύου πάντα για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε στα "ψηλά" μας (ορεινά / ημιορεινά) θα είναι αρκετά έντονη ("αυτό ισχύει ΚΑΙ για τις δυο επόμενες ημέρες"). 

Οπότε ΓΕΝΙΚΑ την Τετάρτη , θα πρέπει να "είμαστε ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ 16 C. με 17 C. και ΤΟΠΙΚΑ έως 18 C. ΕΝΩ ΜΟΝΟ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ στις "γνωστές πιο ευπαθείς στην ζέστη" πεδινές γωνιές της Κέρκυρας ο υδράργυρος θα αγγίζει τους 19 C. (αναφέρομαι πάντα στις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές).

"Ψηλότερα" βέβαια , στα ημιπεδινά και σαφώς πολύ περισσότερο στα ημιορεινά / ορεινά υπολογίστε γύρω στους δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ "στα ψηλότερα" έως και τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα "τις ενδείξεις στα θερμόμετρά μας, εκείνες τις ώρες" !! 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΗ θα συνεχίσει να είναι η υγρασία μέρα - νύχτα ΚΑΙ το επόμενο 48ωρο ΠΑΝΤΟΥ στο νομό μας , με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να σχηματίζονται ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ διάσπαρτες ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες σε διάφορα σημεία κατά μήκος της ορεινής - ημιορεινής ζώνης (και στα "υψώματα" των Οθωνών) που ΚΑΙ ΠΑΛΙ σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιπτώσεις θα είναι πυκνές!

Αυξημένη η πιθανότητα εμφάνισης υδροστρόβιλων στην γύρω θαλάσσια ζώνη του βορείου Ιονίου τις επόμενες δυο ημέρες. Ενώ αξίζει να σας πω , ότι ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ προσωπικά περιμένω να σημειωθούν ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ύψη βροχής ("όμως, όπως και λέω και ξαναλέω σε κάθε κακοκαιρία, έτσι και τώρα , σαφώς και ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα πέσει πολύ νερό και την ίδια ώρα στα υπόλοιπα τμήματα πάντοτε του ίδιου όμως νομού ,αρκετά λιγότερο").

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα , μιας και η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει στην Χώρα των Φαιάκων , να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι εντός του επόμενου 48ωρου σίγουρα θα υπάρξουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ που ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ του νομού μας τα φαινόμενα (βροχές / μπόρες / άνεμοι κτλ.) θα είναι ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΕΝΤΟΝΑ και χρήζουν μιας "στοιχειώδους προσοχής"!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου