Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Κυριακή 14/05/2023.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...

Την καλημέρα μου στην όμορφη Χώρα των Φαιάκων , τον βορειοδυτικότερο "νησιωτικό" νομό της Ελλάδας! :)

Για αύριο Κυριακή λοιπόν θα πρέπει να περιμένουμε ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά το τελευταίο ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ χρονικό διάστημα... Τι άλλο ; Ναι καλά καταλάβατε ... ;)

ΞΑΝΑ το "τόσο γνώριμο πια μουντό / βαρύ ουράνιο θόλο πάνω από τα κεφάλια μας". :)

Έτσι ΚΑΙ ΠΑΛΙ κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας "η πυκνή συννεφιά θα έχει το πάνω χέρι" ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ στα μέρη μας!

Μάλιστα αν και ... Τα φαινόμενα θα είναι ΑΙΣΘΗΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ συγκριτικά με το Σάββατο (είπαμε και στην προηγούμενη πρόγνωση εδώ, ότι αργότερα σήμερα... Δηλαδή στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ του Σαββάτου, θα εκδηλωθούν ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές στο νομό μας) ...

Παρολ ' αυτά διατηρείται η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (γύρω στο 30 % με 40 % για αύριο) ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (δηλαδή ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ στο τόπο μας ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ) η εν λόγω συννεφιά να "καταφέρει" να αφήσει κάποιο "πέρασμα" είτε μιας ψιχάλας ή και ψιλόβροχου / ασθενής βροχόπτωσης (τα προαναφερθέντα φαινόμενα ΔΕΝ θα είναι αξιόλογα αύριο).

Οι άνεμοι παραμένουν νοτιάδες και πιο συγκεκριμένα από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις σταδιακά ενισχυόμενοι ... ΑΡΧΙΚΑ στα  5 με 6 μποφώρ και ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 7 μποφώρ. 

Ωστόσο ΠΡΟΣ / ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΙΣΟΥ της ημέρας , όπως και στην συνέχεια μέσα στις βραδινές / νυχτερινές ώρες που θα ακολουθήσουν ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ προσωπικά περιμένω να παρατηρηθούν και ΚΑΠΟΙΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές ανέμων στα 8 μποφώρ, ανά διαστήματα ... ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ πάντα όμως ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ οι στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ του νοτιά προσεγγίσουν ακόμη και τα 9 μποφώρ!!! 

Οπότε ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας χρειάζεται μια στοιχειώδη προσοχή στους πολύ δυνατούς ανέμους αύριο!

Ακόμη ένα στοιχείο που "θα αρχίσει ΣΤΑΔΙΑΚΑ να αλλάζει" από την αυριανή ημέρα θα είναι η θερμοκρασία ("να και κάτι καλό").

Αφού ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα "ανέβει" ΟΧΙ βέβαια τόσο πολύ , όσο σας "τάζουν" δεξιά και αριστερά... Αυτό θα συμβεί ΜΟΝΟ σε ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ γεωγραφικά διαμερίσματα της πατρίδας μας , μακριά από τα μέρη μας.

Αλλά θα "νιώσουμε" έστω και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΔΩ τον ..."Αρκετά πιο μαλακό θερμοκρασιακά καιρό" συγκριτικά πάντα με ότι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα! 

Οπότε την Κυριακή μέσα στην ημέρα θα πρέπει να αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ που θα κυμαίνονται μεταξύ 21 C. με 22 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 23 C. με 24 C. (ΜΙΚΡΗ η πιθανότητα ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να "πιάσουμε" και τους 25 C. ΓΙΑ ΛΙΓΟ).

Άρα θα μιλάμε για ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ στα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα και ΟΧΙ κάτι το εξαιρετικό (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ )! 

Βέβαια την ίδια ώρα , στα ορεινά / ημιορεινά μας θα πρέπει να υπολογίζουμε γύρω στους τρεις με τέσσερις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στα "ψηλότερα" έως και πέντε βαθμούς πιο χαμηλά τον υδράργυρο.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως ΚΑΙ οι αμέσως επόμενες νύχτες μας θα "μαλακώσουν αρκετά θερμοκρασιακά". Δηλαδή οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές που θα σημειωθούν μέσα στη νύχτα της Κυριακής ΠΡΟΣ την Δευτέρα θα είναι κατά δυο με τρεις και ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς (κατά μέσο όρο) ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ από εκείνες τις θερμοκρασίες που θα δείξουν τα θερμόμετρα την ερχόμενη νύχτα (νύχτα Σάββατου προς Κυριακή).

Τέλος εννοείται πως για πολλοστή φορά το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρούνται τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας στο νομό μας ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 24ΩΡΟ!

Σαφώς λοιπόν και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ να έχουμε τον σχηματισμό διάσπαρτων ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών  κατά μήκος διαφόρων υψωμάτων όπως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και στην "κατοικημένη" ορεινή / ημιορεινή μας ζώνη.

Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου !! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου