Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Επιστρέφει σταδιακά ο άστατος καιρός! 

Καλημέρα σας !! Εύχομαι μια όμορφη Παρασκευή σε όλες και όλους!! :) 

Μας "αποχαιρετά" ΣΤΑΔΙΑΚΑ αύριο Σάββατο η λαμπρή ηλιοφάνεια των τελευταίων δυο ημερών , αφού ακόμη μια διαταραχή από την κεντρική Μεσόγειο κινούμενη ανατολικότερα - βορειοανατολικότερα θα ... "ανακατέψει και πάλι την καιρική τράπουλα" στα μέρη μας (κάτι που έτσι και αλλιώς το γνωρίζατε εδώ, μέρες πριν).

Αναλυτικότερα λοιπόν...

Για αύριο Σάββατο 20/05/2023: Περιμένουμε βαθμιαία ΑΥΞΗΣΗ των νεφώσεων , με αποτέλεσμα σχετικά γρήγορα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ να επανέλθει η ... "Γνώριμη μουντάδα / πυκνή συννεφιά" των προηγούμενων ημερών. 

Ίσως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ τις πρωινές ώρες / πρώτο μισό της ημέρας "προλάβει" να βγει για λίγο ο ήλιος.

Οπότε ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ  ΩΡΕΣ και ύστερα , με έμφαση ακόμη περισσότερο τις βραδινές / νυχτερινές ώρες που θα ακολουθήσουν θα πρέπει να ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ να σημειωθούν ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές στο νομό μας.

Ωστόσο τα φαινόμενα ΔΕΝ θα συγκρίνονται ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ με τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Αυτή την φορά αναμένονται ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ "περάσματα" είτε από κάποια ψιχάλα / ψιλόβροχο ή ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ από "ποτιστικού τύπου βροχή / ασθενούς έως ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ και μέτριας έντασης".

Η πιθανότητα ΠΡΙΝ το απόγευμα ή και βράδυ (ανάλογα πάντα σε ποια γωνιά του νομού μας, θα βρίσκεται ο καθένας μας. Γι ΄αυτό και γράφω ΠΡΙΝ το απόγευμα ή και βράδυ) "να ψιχαλίσει / ψιλοβρέξει" ΓΙΑ ΛΙΓΟ κάπου , οπουδήποτε στο τόπο μας , είναι ΜΙΚΡΗ (γύρω στο 20 %).

Οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς έως ΚΥΡΙΩΣ νοτιοανατολικούς στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ ... Με ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ οι στιγμιαίες ριπές τους να προσεγγίσουν και ισχυρές εντάσεις, δηλαδή τα 6 μποφώρ.

Η θερμοκρασία ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα ανέβει "ελαφρώς" ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της, φθάνοντας ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ του νομού μας , τους 23 C. με 24 C. και πιο ΤΟΠΙΚΑ έως και τους 25 C. ΠΙΘΑΝΟΝ ακόμη και τους 26 C. ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας ως είθισται (λόγω του υψομέτρου) υπολογίστε αντίστοιχα τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα τις ενδείξεις στα θερμόμετρα εκείνες τις ώρες.

Τέλος αξίζει να πούμε πως τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας παραμένουν ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ιδιαίτερα υψηλά , ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας.

Άρα να περιμένουμε μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα πάνω από την Χώρα των Φαιάκων αύριο, ενώ παράλληλα τα αναμενόμενα φαινόμενα ("ψιχάλες / βροχούλες") θα συνοδεύονται από "κοκκινόχωμα". 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου