Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ  ΑΛΛΑ... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ !!!!

Γεια σας φίλες και φίλοι!! :)

Ακόμη "ένα διάλειμμα" του συνεχιζόμενου Φθινοπώρου που βιώνουμε την φετινή "ημερολογιακή" Άνοιξη και φυσικά στον εξαιρετικά βροχερό φετινό Μάη , θα έχουμε το ερχόμενο 48ωρο. 

Έτσι θα μας "κάνει την χάρη" να σταματήσουν ΓΙΑ ΛΙΓΟ οι βροχές και να "στεγνώσουμε"! Παράλληλα θα βγει "πιο δυναμικά" ο ήλιος και θα έχουμε "κανονικές" Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Σε αυτό το σημείο δράττω της ευκαιρίας , καθώς δέχομαι πολλά μηνύματα σχετικά με τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις ΚΥΡΙΩΣ του μήνα που διανύουμε (Μάης), μιας και βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου... 

Θυμάστε που σας έλεγα κατά την διάρκεια του φετινού ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ "ημερολογιακού" Χειμώνα , ο οποίος κύλησε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο 70 % της διάρκειάς του με ατελείωτες λιακάδες , να μην χαιρόμαστε γιατί θα τα βρίσκαμε όλα μπροστά μας , αργότερα ;  ;)

Όπως και έγινε ! Ύστερα λοιπόν από έναν εξαιρετικά "ανώμαλο καιρικά Χειμώνα" περάσαμε σε μια εξίσου "ανώμαλη καιρικά Άνοιξη". Έτσι πάνε αυτά ! Γι ΄αυτό ακριβώς τον λόγο θέλουμε και πρέπει να "είμαστε ευτυχείς" όταν έχουμε σε κάθε εποχή του έτους τις καιρικές συνθήκες που τις αρμόζουν με  βάση πάντοτε του κλίματος της περιοχής μας!! :)

Ας μην μακρηγορούμε άλλο όμως και να πάμε γρήγορα στα του ... "Παρόντος" ! 

Για αύριο Πέμπτη 18/05/2023: Καλοκαιρία πλέον στο νομό μας , με άφθονη ηλιοφάνεια αλλά και ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" κατά περιόδους και κατά τόπους.

Οι άνεμοι ΑΡΧΙΚΑ θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς που ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα γίνουν πιο δυτικοί - βορειοδυτικοί στα 3 με 4 και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τις απογευματινές ώρες , μέχρι και 5 μποφώρ.

Η θερμοκρασία συγκριτικά με σήμερα Τετάρτη , όπου ΤΟΠΙΚΑ κυμαίνεται ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΨΥΧΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ επίπεδα στα μέρη μας, την Πέμπτη θα παρουσιάσει ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ ως προς τις μέγιστες τιμές της , κατά δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς.

Αντίθετα θα παραμείνει ΞΑΝΑ σχεδόν στα ίδια επίπεδα τη νύχτα και ΝΩΡΙΣ το πρωί, με την ψύχρα για την εποχή να διατηρείται αρκετά έντονη κατά τόπους ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ("σχεδόν αμετάβλητη ως προς τις ελάχιστες τιμές της").

Για την Παρασκευή 19/05/2023: Ακόμη μια ημέρα με ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ !

"Μπόλικη ηλιοφάνεια" περιμένουμε λοιπόν ΚΑΙ την Παρασκευή με ΚΑΠΟΙΕΣ όμως ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" να κάνουν την εμφάνισή τους κατά διαστήματα και κατά τόπους.

Ωστόσο ΚΥΡΙΩΣ από το βράδυ και ύστερα μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει, διαφαίνεται ΣΤΑΔΙΑΚΗ αύξηση των νεφώσεων από άκρη σε άκρη στο νομό μας.

Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς και ΤΟΠΙΚΑ από νότιες ή και δυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ. Παρολ ' αυτά από αργά το απόγευμα και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ μέσα στις βραδινές ώρες θα πρέπει σιγά σιγά ΠΑΝΤΟΥ να επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι αγγίζοντας αργότερα ΤΟΠΙΚΑ και τα 5 μποφώρ.

Ο υδράργυρος ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΔΟ ΚΥΡΙΩΣ ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της , φθάνοντας αργά το μεσημέρι ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ... 

Οπότε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ θα πρέπει να "είμαστε ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 22 C. με 23 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 24 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας ως είθισται υπολογίστε αντίστοιχα τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα τις ενδείξεις στα θερμόμετρα εκείνες τις ώρες.

Τώρα όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές της ημέρας (δηλαδή τις χαμηλότερες εκείνες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως το χάραμα / νωρίς το πρωί κάθε 24ωρου) ...

Αρκετή η ψύχρα για την εποχή και το χάραμα της Παρασκευής , όπου ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας θα πρέπει να καταγραφούν ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες της τάξεως των 13 C. με 15 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 16 C.

 Πάντως σε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (δηλαδή στις "γνωστές εκείνες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ πεδινές περιοχές" που  κυρίως εξαιτίας του ανάγλυφου ο υδράργυρος υπό ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ "πέφτει" περισσότερο από τα υπόλοιπα πεδινά μας) ενδεχομένως να παρατηρηθούν 10 C. με 11 C. και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη και  9 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας περιμένουμε ανάλογες ελάχιστες τιμές με τα προαναφερθέντα "συγκεκριμένα πιο ψυχρά πεδινά σημεία".

Τέλος αξίζει να αναφέρω πως εντός του επόμενου Σαββατοκύριακου δείχνει να μας "προσεγγίζει" ακόμη μια διαταραχή από τα νοτιοδυτικά μας , με αποτέλεσμα να αλλάξει ΚΑΙ ΠΑΛΙ το καιρικό μας σκηνικό.

Λεπτομέρειες όμως για την ΠΙΘΑΝΗ εκ νέου μεταβολή του καιρού , θα έχουμε όταν ξεκαθαρίσει πλήρως το "προγνωστικό μας τοπίο"! ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου