Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλό βράδυ Τετάρτης σε όλες και όλους!!

ΣΧΕΤΙΚΗ βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός στα μέρη μας τις τελευταίες ώρες, ύστερα βέβαια από τις πολλές και "χορταστικές" βροχές που προηγήθηκαν... 

Για αύριο Πέμπτη 04/05/2023 : Τα "απομεινάρια" της απερχόμενης διαταραχής θα πρέπει να "καταφέρουν" να δώσουν ΚΑΠΟΙΑ φαινόμενα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ αυτή την φορά Πριν την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ των καιρικών συνθηκών στα μέρη μας! 🙂
Άρα λοιπόν , μέσα στη νύχτα απόψε (μεταμεσονύχτιες ώρες Τετάρτης ΠΡΟΣ Πέμπτη) και μετέπειτα (χαράματα / πρωινές ώρες Πέμπτης) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ της Πέμπτης (δηλαδή "χονδρικά ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ τις μεσημεριανές αργά ώρες) υπάρχει ΑΥΞΗΜΈΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στο νομό μας οι υπάρχουσες διάσπαρτες συννεφιές να δώσουν ΕΝΑ Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (αλλού με την μορφή ψιχαλας /ψιλόβροχου και αλλού με ... "Πιο καλής εντάσεως ποτιστικής βροχόπτωσης").
Ενδιάμεσα ΠΙΘΑΝΟΝ να έχουμε ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (διαστήματα ηλιοφάνειας). Ενώ αυτή την φορά, όσο πιο ΝΟΤΙΑ στο νόμο μας, τόσο τα φαινόμενα θα είναι πιο πολλά και μεγαλύτερης διάρκειας.

Οι άνεμοι ΑΡΧΙΚΑ θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 3 με 4 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΩΝΟΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ έως και 5 μποφώρ.

Ωστόσο αργότερα θα γίνουν μεταβλητοί και ΤΟΠΙΚΑ βόρειοι - βορειοανατολικοί με τις ίδιες περίπου εντάσεις.

Ο υδράργυρος παραμένει ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΞΑΝΑ σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την Τετάρτη.

Έτσι θα πρέπει να "είμαστε ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ 17 C. με 18 C. ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ έως 19 C. ΕΝΩ ΜΟΝΟ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ στις "γνωστές πιο ευπαθείς στην ζέστη" πεδινές γωνιές της Κέρκυρας ο υδράργυρος ΙΣΩΣ αγγίξει τους 20 C. ΓΙΑ ΛΙΓΟ (αναφέρομαι πάντα στις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές).

"Ψηλότερα" βέβαια , στα ημιπεδινά και σαφώς πολύ περισσότερο στα ημιορεινά / ορεινά υπολογίστε γύρω στους δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ "στα ψηλότερα" έως και τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα "τις ενδείξεις στα θερμόμετρά μας, εκείνες τις ώρες" !! 

Σε ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΑ επίπεδα διατηρούνται τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ 24ωρο!

Τέλος αξίζει να σας πω ότι από την ερχόμενη Παρασκευή ΕΩΣ ΚΑΙ την Κυριακή ο καιρός θα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ στην περιοχής μας , με άφθονη ηλιοφάνεια μέσα στην ημέρα , πλήρης απουσία βροχοπτώσεων , εξασθενημένους ανέμους ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ της θερμοκρασίας ΚΥΡΙΩΣ από το Σάββατο και ύστερα!!

Τα παραπάνω για να... Προγραμματίσετε κατάλληλα τις εξωτερικές εργασίες / δραστηριότητές σας !! ;)

Πάντως ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΝΤΟΣ της ΕΠΟΜΕΝΗΣ εβδομάδας ... Η ομπρέλα θα μας γίνει ΞΑΝΑ "απαραίτητη" !!

Αυτά όμως θα τα πούμε στην επόμενη πρόγνωση / ανάρτηση εδώ !! :)

Εις το επανιδείν !!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/




































    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου