Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το επόμενο 48ωρο (δηλαδή ΕΩΣ ΚΑΙ την Πέμπτη 25/05/2023).

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ!

Καλό απομεσήμερο Τρίτης σε όλες και όλους τους φίλους αυτής εδώ της σελίδας! :)

Μετά από ένα μεγάλο και παρατεταμένο διάστημα ιδιαίτερα άστατου καιρού , ήρθε επιτέλους η ώρα να "σταθεροποιηθεί" για ΚΑΠΟΙΕΣ ημέρες ο καιρός στα μέρη μας.

Έτσι λοιπόν όπως αναμενόταν ,  αρχή γενομένης από σήμερα Τρίτη ,  ΠΟΥΘΕΝΑ στο νομό μας ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων , με ... Τον ήλιο φυσικά να κυριαρχεί , πλέον! ;) 

Παρόμοιο θα διατηρηθεί "το σκηνικό του καιρού" στο τόπο μας  ΚΑΙ το αμέσως επόμενο 48ωρο!! 

Οπότε , τόσο αύριο Τετάρτη 24 του Μάη, όσο και μεθαύριο Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 , οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες παραμένουν σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Χώρα των Φαιάκων...

Με άφθονες ώρες ηλιοφάνειας σε καθημερινή βάση και μόνο ΠΑΡΟΔΙΚΑ άλλοτε τις θερμές ώρες της ημέρας και άλλοτε αργά το απόγευμα / πρώτες βραδινές ώρες ορισμένες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" θα κάνουν την εμφάνισή τους ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

Καλοτάξιδες και οι θάλασσές μας, αφού οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με ΓΕΝΙΚΑ χαμηλές εντάσεις.

Μέσα στην ημέρα θα βγάζει ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ένα βοριαδάκι στα 3 με 4 μποφώρ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τις μεσημεριανές / απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται για λίγο ΚΑΠΟΙΕΣ στιγμιαίες ριπές του, να αγγίζουν και τα 5 μποφώρ ("αυτό περισσότερο την Πέμπτη").

Ωστόσο κατά την διάρκεια της νύχτας έως και τις πρωινές ώρες ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (όχι βέβαια παντού) θα επικρατεί νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία. 

Τέλος η θερμοκρασία ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ θα κυμαίνεται στα "φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα".

Αφού αργά το μεσημέρι ΚΑΙ τις δυο επόμενες ημέρες περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 24 C. με 25 C. ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ (ΜΟΝΟ στις "γνωστές πιο ευάλωτες" στην ζέστη ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της Κέρκυρας, θα πρέπει να παρατηρηθούν και κάποια 26αρια C.)

Στα ορεινά / ημιορεινά καθώς και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στα παραθαλάσσια (ΟΧΙ όμως σε όλα τα παραθαλάσσια) υπολογίστε τρεις με τέσσερις και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες.

Αμετάβλητες οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές ΚΑΙ το επόμενο 48ωρο (ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες αποκαλούμαι εκείνες τις θερμοκρασιακές τιμές , οι οποίες συνήθως σημειώνονται κατά την διάρκεια της νύχτας και έως ΝΩΡΙΣ τις πρωινές ώρες κάθε 24ωρου).

Έτσι ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ μας θα πρέπει να διαμορφωθούν ΚΑΙ ΠΑΛΙ μεταξύ 16 με 18 βαθμών κελσίου.

Ενώ στα "γνωστά πιο ψυχρά" λόγω ανάγλυφου , υπό ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ συνθήκες ΠΕΔΙΝΑ τμήματα "της Κέρκυρας" (και όχι μόνο φυσικά) θα κυμανθούν μεταξύ 13 με 15 C. και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ έως ακόμη και 12 C. 

Ανάλογες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ με τα προαναφερθέντα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "ψυχρότερα πεδινά σημεία" θα σημειωθούν και στα ορεινά / ημιορεινά μας.

Όσο αφορά τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας , αν και ... Ήδη μειώθηκαν ΚΑΠΩΣ μέσα στην ημέρα , σήμερα και θα διατηρηθούν σχεδόν στα ίδια επίπεδα κατά την διάρκεια της ημέρας και το ερχόμενο 48ωρο ...

 Αντίθετα τις νυχτερινές ώρες και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (δηλαδή στα "γνώριμα" πιο επιρρεπή στον σχηματισμό ομιχλών πεδινά σημεία της Κέρκυρας) να υπάρξει σχετικά περιορισμένη ορατότητα ή και ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες.

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα, αξίζει να πούμε ότι η θερμική αστάθεια που ΚΑΙ το επόμενο διήμερο ΔΕΝ θα εγκαταλείψει τα απέναντί μας Ηπειρωτικά τμήματα, δίνοντας και ΠΑΛΙ αρκετές ΤΟΠΙΚΕΣ μπόρες εκεί , κυρίως βέβαια κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αυτή την φορά σε ημιορεινές / ορεινές περιοχές εκεί (γι ' αυτό ακριβώς τον λόγο και η παρακάτω φωτογραφία, στο τέλος τούτης της ανάρτησης)...

Από την ερχόμενη Παρασκευή θα "ενισχυθεί περαιτέρω" επηρεάζοντας ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέχρι και παραθαλάσσια Ηπειρωτικά τμήματα, απέναντί μας.

Θα δούμε λοιπόν εάν και κατά πόσο "θα καταφέρει να επηρεάζει σε δευτερεύοντα χρόνο" ΠΙΘΑΝΟΝ και ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας  κάθε φορά, ή όχι. 

Όλα αυτά θα τα ξέρουμε μεσοβδόμαδα, με τα πιο "φρέσκα προγνωστικά στοιχεία"!

Τα λέμε ξανά, σύντομα!! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου