Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Πέμπτη 11/05/2023...

Καλό βράδυ Τετάρτης σε όλες και όλους!!

Η Πέμπτη θα είναι ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ημέρα όπου ΚΑΙ ΠΑΛΙ το γνώριμό μας πια , "μουντό / βαρύ σκηνικό" θα κυριαρχήσει ΞΑΝΑ στα μέρη μας.

Παράλληλα εννοείται ότι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ θα "μείνουμε" ΜΟΝΟ στην συννεφιά ΑΛΛΑ μας περιμένουν ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ! Μάλιστα εντός του επόμενου 24ωρου ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ θα είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ , σε σχέση με ότι βιώσαμε το τελευταίο 48ωρο!!

Αναλυτικότερα λοιπόν για αύριο Πέμπτη 11/05/2023: Τις μεταμεσονύχτιες ώρες απόψε (αργά τη νύχτα ΠΡΟΣ την Πέμπτη) και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ της Πέμπτης και μετέπειτα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ αύριο Πέμπτη μας περιμένουν ΑΡΚΕΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ στο ΣΥΝΟΛΟ του νομού μας!!

Τα φαινόμενα αλλού θα έχουν την "μορφή περάσματος" και αλλού στον ίδιο πάντα όμως νομό θα έχουν ΔΙΑΡΚΕΙΑ . Δηλαδή αλλού θα βρέχει ανά διαστήματα και αλλού στο νομό μας η βροχή θα είναι "πιο σταθερή / σχεδόν ασταμάτητη" για ώρες!!

Τα φαινόμενα ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιοχές θα έχουν ασθενής έως και μέτρια ένταση ("ποτιστικού τύπου" βροχές). Ωστόσο ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ δεν αποκλείεται ΠΑΡΟΔΙΚΑ να έχουν και ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ (μέτρια η πιθανότητα μεμονωμένης καταιγίδας ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ισχυρότερης βροχόπτωσης με την μορφή μπόρας). 

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΓΚΟΣ των φαινομένων αναμένεται μέχρι περίπου και ΑΡΓΑ το μεσημέρι / ΝΩΡΙΣ το απόγευμα της Πέμπτης. Στην συνέχεια ναι μεν τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ΣΤΑΔΙΑΚΑ  ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ θα σταματήσουν εντελώς σε όλες τις περιοχές του νομού μας. Άρα λοιπόν από εκεί και πέρα ολοένα και ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ (δηλαδή ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ του τόπου μας) ορισμένες πλέον ..."Ψιχάλες ή και ελαφριές βροχούλες" θα διατηρηθούν ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ μέχρι και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 5 μποφώρ με ... ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΚΑΠΟΙΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές στα 6 μποφώρ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ... ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Αρκετή ψύχρα πάντα για τα δεδομένα ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ που διανύουμε θα έχουμε την Πέμπτη ακόμη ΚΑΙ κατά την διάρκεια της ημέρας ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ της Χώρας των Φαιάκων (ΟΧΙ ΜΟΝΟ στα ορεινά / ημιορεινά ΑΛΛΑ ΤΟΠΙΚΑ και "χαμηλότερα").

Έτσι ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές θα κυμανθούν ΚΑΤΩ από τα "κανονικά" για το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη επίπεδα... 

Με αποτέλεσμα ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ να περιμένουμε ΑΡΓΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 16 C. με 18 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως 19 C. 

Ενώ στα ορεινά / ημιορεινά θα πρέπει να υπολογίζουμε γύρω στους τρεις με τέσσερις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στα "ψηλότερα" έως και πέντε βαθμούς πιο χαμηλά τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες.

Η Πέμπτη θα είναι ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ την σχετική υγρασία στα μέρη μας. Παράλληλα είναι αρκετά πιθανό να σχηματιστούν διάσπαρτες ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες ΚΥΡΙΩΣ κατά μήκος της ορεινής και ημιορεινής ζώνης (και ΟΧΙ μόνο) κατά διαστήματα.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου