Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΕΝ ΜΕΡΗ άστατος ΚΑΙ αύριο Δευτέρα 22/05/2023 ο καιρός μας ... 

Καλημέρα , καλή Κυριακή σε όλες και όλους!! :)

Ας πάμε γρήγορα να δούμε τι ... Μας επιφυλάσσει  για το επόμενο 24ωρο ο καιρός! ;)

Για αύριο λοιπόν Δευτέρα 22 του Μάη , θα πρέπει να περιμένουμε αραιή συννεφιά , η οποία ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στο νομό Κέρκυρας θα πυκνώνει περισσότερο.

Μάλιστα ΚΥΡΙΩΣ εντός του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΙΣΟΥ του επόμενου 24ώρου υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (γύρω στο 40 % με 50 %) η εν λόγω συννεφιά να "καταφέρει" να αφήσει στο "πέρασμά της" ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (άρα ΟΧΙ παντού στα μέρη μας) είτε μια ΠΑΡΟΔΙΚΗ ψιχάλα / ψιλόβροχο ή σε ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ κάποια ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ βροχόπτωση.

Πάντως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ διαστήματα ηλιοφάνειας μέσα στην ημέρα αύριο.

Οι άνεμοι ΑΡΧΙΚΑ θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς (ΤΟΠΙΚΑ ανατολικών διευθύνσεων στα 3 με 4 μποφώρ και ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ έως και 5 μποφώρ. Περισσότερο νοτιοανατολικοί.) και αργότερα από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ.

Ο υδράργυρος αύριο Δευτέρα θα παρουσιάσει ΜΙΚΡΗ άνοδο σε σχέση με σήμερα Κυριακή, όπου κυμαίνεται σε ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΑ για την εποχή επίπεδα (αναφέρομαι πάντα στις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές, οι οποίες σήμερα Κυριακή 21/05/2023 ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ πρόκειται να ξεπεράσουν τους 19 C. με 21 C.)  

Έτσι , θα βρεθεί αύριο Δευτέρα αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας στους 21 C. με 22 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 23 C. (οι "φυσιολογικές" για το τρίτο δεκαήμερο του Μάη ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές στα πεδινά μας , πάντα βάση του κλίματος του τόπου μας, είναι οι 24 C. με 25 C.)

Στα ημιορεινά / ορεινά μας ως είθισται (λόγω του υψομέτρου) υπολογίστε αντίστοιχα (ανάλογα το υψόμετρο κάθε περιοχής) τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα τις ενδείξεις στα θερμόμετρα εκείνες τις ώρες, αύριο.

Τέλος αξίζει να πούμε πως για ακόμη μια ημέρα διατηρούνται τα ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ποσοστά της σχετικής υγρασίας σε ολόκληρη την Χώρα των Φαιάκων καθ ' όλη την διάρκεια ΚΑΙ του ερχόμενου 24ωρου!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου