Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΠΟΛΥ ΑΣΤΑΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...

Καλημέρα , καλή εβδομάδα!! :)

Ναι μεν πράγματι ,"ανέβηκε αισθητά" ο υδράργυρος ΚΑΙ στην Χώρα των Φαιάκων σε σχέση με ότι βιώσαμε έως και το Σάββατο που μας πέρασε ΑΛΛΑ όπως σας είχα τονίσει  μέρες πριν, εδώ ... Όντως ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ από τις άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες που επικρατούν ΚΥΡΙΩΣ στην νότια Ελλάδα από χθες Κυριακή (εκεί ΤΟΠΙΚΑ "έπιασαν ή και ξεπεράσαν" τους 30 C. Το ίδιο βέβαια θα συμβεί εκεί και σήμερα Δευτέρα).

Στα μέρη μας όπως αναμενόταν ο συνδυασμός της πυκνής συννεφιάς , των ΤΟΠΙΚΑ δυνατών ανεμών και των ... Κατά περιόδους και κατά τόπους λασποψιχάλων / λασποβροχών ΔΕΝ "άφησαν χθες Κυριακή και ούτε πρόκειται να αφήσουν" αργότερα σήμερα Δευτέρα τον υδράργυρο ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας , να ξεπεράσει το "φράγμα" των 25 C. (ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα πρέπει να καταγραφούν ΛΙΓΑ 26αρια C.) 

Αυτό βέβαια ισχύει ΜΟΝΟ έως και σήμερα , γιατί ... ΑΠΟ αύριο ΤΡΙΤΗ επιστρέφουμε ΞΑΝΑ στις θερμοκρασίες που επικρατούσαν μέχρι το περασμένο Σάββατο στο τόπο μας! ;)

Αναλυτικότερα λοιπόν, για αύριο Τρίτη 16/05/2023: Μέσα στην ερχόμενη νύχτα (νύχτα Δευτέρας ΠΡΟΣ Τρίτη) οι υπάρχουσες αυξημένες νεφώσεις δύναται να δίνουν ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ είτε λασποψιχάλας / λασποψιλόβροχου ή και λασποβροχών "ποτιστικού τύπου" (ανάλογα την κάθε περιοχή, πάνω στο νομό μας).

Η αυριανή ημέρα (Τρίτη) θα ξεκινήσει ακριβώς με το ίδιο καιρικό σκηνικό, δηλαδή ΚΑΙ ΠΑΛΙ με "μουντό / βαρύ/ ουράνιο θόλο και την εκδήλωση ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ (αλλού αυτά θα έχουν την μορφή ψιχάλας / ψιλόβροχου και αλλού πάντα όμως στον ίδιο νομό με την μορφή  "καλούτσικης ποτιστικής εντάσεως" βροχής).

Αργότερα μέσα στην ημέρα πάντως διαφαίνεται μια ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΠΑΥΣΗ των προαναφερθέντων φαινομένων, οπότε και δεν αποκλείεται να "καταφέρει" να βγει για λίγο και ο ήλιος (ΠΙΘΑΝΑ "ανοίγματα στον ουράνιο θόλο μας").

Παρολ' αυτά μέχρι να τελειώσει το 24ωρο της Τρίτης (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ από το βράδυ και μετέπειτα μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει) θα πρέπει να ξεκινήσει ΑΚΟΜΗ ένας γύρος φαινομένων (ΕΚ ΝΕΟΥ διάσπαρτες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις στα μέρη μας). 

Και αύριο τα φαινόμενα, δηλαδή οι ψιχάλες / βροχές θα περιέχουν "μέσα τους" ΚΑΠΟΙΑ ποσότητα Αφρικάνικης σκόνης... ΟΧΙ τόσο πολύ όσο χθες Κυριακή ΑΛΛΑ και πάλι θα δούμε τα "γνωστά ίχνη" από κοκκινόχωμα στα αμάξια μας, κτλ. :) 

Οι άνεμοι παραμένουν νότιοι - νοτιοανατολικοί ΚΑΙ ΠΑΛΙ αρκετά ενισχυμένοι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  φθάνοντας τα 5 με 6 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 7 μποφώρ. Πάντως τόσο μέσα στην ερχόμενη νύχτα, όσο και αύριο μέσα στην ημέρα ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ / ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ κατά περιόδους ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ θα πρέπει να παρατηρηθούν ΞΑΝΑ και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, στα 8 μποφώρ. Άρα χρήζουν ΞΑΝΑ μια στοιχειώδη προσοχή ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας οι πολύ δυνατές ριπές των ανέμων ΚΑΙ το επόμενο 24ωρο.

Ωστόσο ΚΥΡΙΩΣ από το βράδυ της Τρίτης και ύστερα θα εξασθενήσουν ΛΙΓΟ (περίπου κατά δυο μποφώρ "κάτω")... 

Τώρα, όσο αφορά την "πορεία" της θερμοκρασίας... ;)

 Αύριο Τρίτη θα παρουσιάσει ΠΤΩΣΗ πάντα σε σχέση με ότι βιώνουμε σήμερα Δευτέρα που θα είναι της τάξεως των τριών με πέντε βαθμών (ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ πάντα)!

Έτσι ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ της Τρίτης θα πρέπει να είμαστε "ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας , μεταξύ 19 C. με 20 C.  ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 21 C. ΠΙΘΑΝΟΝ και 22 C. (αναφέρομαι πάντοτε στις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της ημέρας).

Βέβαια στα ορεινά / ημιορεινά μας θα πρέπει να υπολογίζουμε γύρω στους τρεις με τέσσερις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στα "ψηλότερα" έως και πέντε βαθμούς πιο χαμηλά τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες.

 Τέλος , αξίζει να πούμε πως για πολλοστή φορά το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρούνται τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας στο νομό μας ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 24ΩΡΟ!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου