Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Ναι μεν συνεχίζεται η καλοκαιρία  ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΛΛΑ και... Ταυτόχρονα ενισχύεται η αστάθεια σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ άλλες, δίνοντας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ φαινόμενα.

Καλημέρα Κέρκυρα , καλή Πέμπτη να έχουμε !! :) 

Σας είχα γράψει εδώ φίλες και φίλοι , μέρες πριν , ότι ΚΥΡΙΩΣ από την Παρασκευή 26 του Μάη και ύστερα η θερμική αστάθεια που προκαλεί σε καθημερινή βάση στα απέναντί μας Ηπειρωτικά τμήματα , αρκετές μπόρες το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα γινόταν ακόμη πιο έντονη, με ... Κάποια ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να αρχίζει να επηρεάζει ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ "σε δευτερεύοντα χρόνο" ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ και ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τμήματα του νομού μας, κάθε φορά... ;)

Και τα τελευταία στοιχεία λοιπόν, επιμένουν προς αυτή την εξέλιξη του καιρού.

Άρα τονίζω  ΞΑΝΑ  ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ γιατί κάθε χρόνο αυτή την εποχή με την θερμική αστάθεια και ενώ λέω και ξανά λέω εδώ, πόσο ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα είναι τα φαινόμενα , δέχομαι κάθε φορά "τα ίδια" προσωπικά μηνύματα του ... Τύπου... Από την μια ...  Μπράβο Ιάκωβε , π.χ.  στο Νησάκι έριξε καρέκλες ... Από την άλλη ... Που είδες την βροχή βρε Ιάκωβε στον Μαραθιά ή στον Αρίλλα κάναμε μπάνιο με λιακάδα όλη μέρα... ΚΑΙ ξανά... Συγχαρητήρια Ιάκωβε στους Παξούς έκανε πράγματι ένα ψιλόβροχο το απόγευμα ... Και πάει λέγοντας ... :)   :) Πάντως η επιλογή των παραπάνω περιοχών ήταν τυχαία. :)

Αναλυτικότερα λοιπόν... 

Τόσο για αύριο Παρασκευή 26/05/2023, όσο και μεθαύριο Σάββατο 27/05/2023 αλλά ΚΑΙ την Κυριακή 28/05/2023 (όπως ΚΑΙ για ΚΑΜΠΟΣΕΣ ημέρες εντός της ΕΠΟΜΕΝΗΣ εβδομάδας) αν και ΓΕΝΙΚΑ περιμένουμε  κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας στις περισσότερες περιοχές  ΚΑΛΕΣ καιρικές συνθήκες στο νομό μας , με μπόλικες ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά...

Παρολ ΄ αυτά άλλοτε εντός των θερμών ωρών της ημέρας (δηλαδή προς το μεσημέρι / τις μεσημεριανές / απογευματινές ώρες) και άλλοτε τις απογευματινές / πρώτες βραδινές ώρες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στο τόπο μας θα κάνουν την εμφάνισή τους ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές αστάθειας , οι οποίες ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα πρέπει να δίνουν είτε μια ψιχάλα ή και παροδική βροχή με την μορφή ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ μπόρας (υπαρκτό το ενδεχόμενο ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ καταιγίδας).

Η πιθανότητα για τα προαναφερθέντα ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ φαινόμενα θα κυμαίνεται από μέρα σε μέρα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 30 % με 50 % τις επόμενες κάμποσες ημέρες... 

Τα εν λόγω φαινόμενα ΤΟΝΙΖΩ ΞΑΝΑ ότι θα έχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ χαρακτήρα και ΓΕΝΙΚΑ θα είναι ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Οι άνεμοι παραμένουν ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ εξασθενημένοι ΚΑΙ τις επόμενες ημέρες , είτε από διάφορες διευθύνσεις ή μέσα στην ημέρα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ. Ενώ ΚΑΙ ΠΑΛΙ μέσα στη νύχτα ΕΩΣ ΚΑΙ το πρωί θα επικρατεί ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ) νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία.

Ωστόσο δεν αποκλείεται όταν "πλησιάζει" κάποια μπόρα ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ του νομού μας οι άνεμοι να ενισχύονται ναι μεν ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ αρκετά (ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ισχυρές στιγμιαίες ριπές ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ).

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά ΟΥΤΕ ΚΑΙ τις επόμενες ημέρες , οπότε και θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στα "φυσιολογικά για την εποχή πλαίσια".

Έτσι ΚΑΙ ΠΑΛΙ περιμένουμε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ αργά το μεσημέρι , μεταξύ 24 C. με  25 C. (ΜΟΝΟ στις περισσότερο "ευάλωτες" στην ζέστη ΚΥΡΙΩΣ λόγω ανάγλυφου "γνώριμες" ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της Κέρκυρας θα παρατηρούνται και 26αρια C.)

Στα ορεινά / ημιορεινά καθώς και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στα παραθαλάσσια (ΟΧΙ όμως σε όλα τα παραθαλάσσια) υπολογίστε τρεις με τέσσερις και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες.

Τέλος αρκετά αυξημένη διατηρείται η σχετική υγρασία ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τις νυχτερινές / πρώτες πρωινές ώρες , όπου και ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ να σχηματίζονται ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (περισσότερο στις "πιο ευπαθείς" στις ομίχλες περιοχές του τόπου μας , ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε και κάποιες θαλάσσιες ομίχλες εξαιτίας των ασθενών ανέμων).

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Χαρακτηριστικότατη της καιρικής κατάστασης των επομένων ημερών στα μέρη μας , η παρακάτω φωτογραφία , η οποία τραβήχτηκε από την κάμερα του σταθμού μου την περασμένη εβδομάδα που υπήρξε ξανά αστάθεια. 

Βλέπουμε στην φωτογραφία τον ήλιο να λάμπει ΑΛΛΑ παράλληλα και κάποια σύννεφα αστάθειας , "τα οποία" στο βάθος δίνουν βροχή (σχηματισμός "βροχοκουρτίνας") ΜΟΝΟ όμως ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ "κομμάτι".

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου