Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

 Καλημέρα από την ενδοχώρα της βόρειας - βορειοδυτικής Κέρκυρας! :)

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ...
Σαν σήμερα... Πέρυσι... 10/04/2023!
Σφοδρή καταιγίδα συνοδευόμενη από πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση αλλά και ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΗ "χαλαζόστρωση", προκαλεί διάσπαρτα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σε ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ του οδικού δικτύου στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της βόρειας Κέρκυρας, όπου και..."Αναγκάζει" αρκετά αυτοκίνητα να παραμείνουν "ακινητοποιημένα" στην μέση του δρόμου, για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 με 40 λεπτά της ώρας!!
Αυτό "ήταν μόνο η αρχή" για τον περσινό ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΡΟΧΕΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΨΥΧΡΟ Απρίλιο (πάντα για τα δεδομένα της εποχής).
Σαν σήμερα , ακριβώς πριν ένα χρόνο, ο μετεωρ. σταθμός μου εδώ στο οικισμό του "Βαλανειού" είχε καταγράψει 41,4 χιλιοστά βροχής με μέγιστη ραγδαιότητα βροχής σχεδόν τα 300 χιλιοστά ανά ώρα (στην πραγματικότητα όμως "χάθηκαν" αρκετά χιλιοστά καταμέτρησης από το βροχόμετρό μου εκείνη την ημέρα, διότι επί ένα μισάωρο έπεφτε ΚΥΡΙΩΣ χαλάζι)...
Ενώ η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ημέρας ήταν ΜΟΛΙΣ οι 13 C. και αυτό για πολύ λίγο ΠΡΙΝ την καταιγίδα (την ώρα της καταιγίδας αν και... Μεσημέρι ο υδράργυρος έπεσε στους 9 C.)
Παράλληλα ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΥΕΤΟΣ για τον μήνα Απρίλιο πέρυσι στο χωριό μου ("το οποίο βρίσκεται μόλις στα 170 μέτρα υψόμετρο") έφθασε τα 221 χιλιοστά!!!!
Τέλος την επόμενη ημέρα (11/04/2023), "που καθάρισε ο ορίζοντας" τα απέναντί μας όρη της Χειμάρρας ήταν "φορτωμένα φρέσκο χιόνι"!
Φέτος η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ βροχή στην περιοχή μου σημειώθηκε πριν περίπου 20 ημέρες... Ταυτόχρονα ο Απρίλιος μέχρι στιγμής "μετρά" ΜΗΔΕΝ χιλιοστά βροχής... Και από την άλλη ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ έως και σήμερα καθημερινά... ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στο νησί μας, "φθάνουμε ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές Ιουνίου".
Το μοναδικό "θετικό στοιχείο" της όλης ιστορίας (αν μπορείς να "το ονομάσεις θετικό" βέβαια, αφού ΔΕΝ μπορούμε να γνωρίζουμε τι μας περιμένει παρακάτω τους επόμενους μήνες, μέχρι ΚΑΙ το ερχόμενο Φθινόπωρο) είναι ότι φέτος , ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που σταματήσαμε να "ανάβουμε" θέρμανση από τον Μάρτη μήνα!
Πέρυσι τέτοιες ημέρες, ήταν τζάκια και λέβητες ακόμη στο ΦΟΥΛ!
Κοντεύω 45 χρονών...ΔΕΝ θυμάμαι ΠΟΤΕ (τουλάχιστον στην περιοχή μου) να σταματάμε ΤΕΛΕΙΩΣ της θέρμανση από τον Μάρτιο (δηλαδή να ΜΗΝ μας είναι πλέον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ από τον Μάρτη μήνα)!!
Ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες, από όλα αυτά που σας ανέφερα πιο πάνω... Σαν σήμερα αλλά και σαν αύριο... Ακριβώς ένα χρόνο πριν!!





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου