Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο  - νομός Κέρκυρας.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Δευτέρα 22/04/2024.

Καιρική "ανάπαυλα" αναμένεται κατά την διάρκεια του ερχόμενου 24ωρου , μετά τις... Αναμενόμενες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και μπόρες του τελευταίου 24ωρου. 😉 😀 

Αναλυτικότερα λοιπόν, για αύριο Δευτέρα 22 του μήνα περιμένουμε ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και ΚΑΠΟΙΕΣ "σκόρπιες συννεφιές εδώ και εκεί"...

Ωστόσο όσο θα κυλούν οι ώρες "τα εν λόγω σύννεφα" θα έχουν την ΤΑΣΗ να πυκνώνουν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ περισσότερο.

Πάντως ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ υπερβαίνει το 25 % για "κάποιο λασπο / ψιχάλισμα άνευ σημασίας"... ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΜΙΚΡΗ λοιπόν η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ αλλά υπαρκτή).
Οπότε μπορείτε άνετα να προγραμματίσετε κάθε είδους εξωτερική δραστηριότητα ή εργασία για την ΔΕΥΤΕΡΑ.
Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ "ανεβαίνει ελαφρώς" για κάποιο ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΤΟΠΙΚΟ λασπο ψιχάλισμα ή λασπο ψιλόβροχο / λασπο βροχούλα ΠΡΟΣ / ΑΠΟ το βράδυ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στη νύχτα που θα ακολουθήσει (και πάλι όμως ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο).

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργήσουν ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε θάλασσα ή σε στεριά, αφού αύριο θα πνέουν γενικά με ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Περιμένουμε ασθενείς ανέμους μεταβλητών διευθύνσεων και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ από ανατολικές διευθύνσεις ΟΧΙ πάνω από 4 μποφώρ.

Προς το βράδυ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΥΡΙΩΣ στην δυτική και βόρεια θαλάσσια  / παραθαλάσσια ζώνη θα πρέπει να "βγάλει" ένα βορειοδυτικό ρεύμα, με τις ΡΙΠΕΣ του ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ να αγγίξουν και τα 5 μποφώρ.

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, με την ΣΧΕΤΙΚΗ ψύχρα για την εποχή, να διατηρείται.
Έτσι αύριο στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ τμήματά μας θα φθάσει ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ αργά το μεσημέρι τους 17 C. με 18 C. Ενώ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΠΕΔΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΝ θα ξεπεράσει τους 16 C.

Στην "ημιορεινή και ορεινή κατοικημένη ζώνη" ως είθισται λόγω υψομέτρου, υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο ("στα πολύ ορεινά κατοικημένα χωριά της Κέρκυρας" έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερα).

Κατά τα άλλα, την Δευτέρα ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα ξεκινήσει ΜΙΚΡΗ μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας.

Καλό βράδυ Κυριακής. Να έχουμε μια όμορφη νέα εβδομάδα!! 😀 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! 😉

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου