Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 6 Απριλίου 2024


Φέτος το... Καλοκαιράκι, στο νομό Κέρκυρας, πραγματικά μας ήρθε από... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ... Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος από τον Μάρτιο μήνα!!!!
Φθάνοντας σήμερα πια στις 6 Απριλίου , έχουμε κιόλας διανύσει περίπου τρεις εβδομάδες , όπου ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας , επικρατούν άλλοτε ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ που "ανήκουν στα ΤΕΛΗ του Μάη και άλλοτε ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ που παραπέμπουν ΚΑΙ στο ΠΡΩΤΟ δεκαήμερο του ΙΟΥΝΙΟΥ παρακαλώ!!
Παράλληλα βέβαια επικρατεί παρατεταμένη ξηρασία, αφού η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ βροχόπτωση στο νομό μας σημειώθηκε στις αρχές του Μάρτη!!
Ύστερα από έναν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ η φύση φέτος ΔΕΝ "θέλει" να ισορροπήσει ΟΥΤΕ και μέσα στην Άνοιξη (τουλάχιστον μέχρι τώρα). Όπως δηλαδή έγινε μετά τον περσινό , επίσης ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Χειμώνα, όπου και ακολούθησε μια εντυπωσιακά ψυχρή και βροχερή Άνοιξη!
Τους τελευταίους ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ η μέση θερμοκρασία βρίσκεται μονίμως ΠΑΝΩ από τα "φυσιολογικά επίπεδα κάθε μήνα" ΚΑΙ στο νομό μας (μάλιστα για αρκετούς μήνες , πολύ υψηλότερα του μέσου όρου)!
Για να δούμε λοιπόν, που έφθασαν ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 6 του Απρίλη 2024 τα θερμόμετρα το μεσημέρι στο τόπο μας ;
Αεροδρόμιο Κέρκυρας: 25 C. (θερμοκρασιακή τιμή που "ανήκει" στις αρχές του Ιουνίου).
Γαστούρι Κέρκυρας: 25 C. (μια από τα ίδια / αρχές Ιουνίου και εδώ).
Κομπίτσι : 25 C. (κλασικά ΚΑΙ εδώ το "θερμοκρασιακό ημερολόγιο" ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ έδειχνε πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου).
Τεμπλόνι: 24,2 C. (θερμοκρασιακή τιμή που "ανήκει" στις τελευταίες ημέρες του Μάη).
Λιμάνι Κέρκυρας: 23, 7 C. (θερμοκρασιακή τιμή που "ανήκει" στο τελευταίο δεκαήμερο του Μάη).
Γουβιά: 23 C. (θερμοκρασιακή τιμή που "ανήκει σε προχωρημένο Μάη").
Αύριο Κυριακή 07/04/2024 αναμένεται ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στα μέρη μας, η θερμοκρασία να "ανέβει" ακόμη λίγο (κατά μέσο όρο γύρω στους δυο ακόμη βαθμούς)...
Με αποτέλεσμα να δούμε και λίγο υψηλότερες από τις παραπάνω / σημερινές ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές (αύριο ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα πάμε "σε ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες που θα παραπέμπουν περίπου, ακόμη και στα ΜΕΣΑ Ιουνίου")!
Δυστυχώς από πλευράς θερμοκρασίας ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ μπροστά μας ΔΕΝ περιμένουμε "φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή" , αλλά με πολύ μικρά "σκαμπανεβασματάκια", πότε θα έχουμε "προχωρημένο Μάη και πότε ξεκίνημα Ιουνίου"!!
Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΗ ΤΙΜΗ για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έτους στα ΠΕΔΙΝΑ μας είναι οι 19 C.
Επειδή αρκετοί από εσάς μου στέλνετε προσωπικά μηνύματα, ρωτώντας για την πορεία του καιρού παρακάτω...
Θα σας πω ότι, δυστυχώς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ την ερχόμενη Τετάρτη 10 του μήνα ΔΕΝ διαφαίνεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ από πλευράς φαινομένων...
Για μετέπειτα επικρατεί πολύ μεγάλη "αβεβαιότητα" στα προγνωστικά μοντέλα για το... Αν θα "καταφέρει" τελικά ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ να "δροσίσει αξιόλογα" ή και να βρέξει ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ κατά τόπους.
Ας ελπίσουμε έστω και ΓΙΑ ΛΙΓΟ κάπου παρακάτω, να υπάρξει "κάποια προσπάθεια εξισορρόπησης" (αυτό είναι το ζητούμενο πλέον).
Προσωπικά εκείνο που βλέπω "περισσότερο αναγκαίο" πια, είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να "καταφέρει" να κάνει έστω και ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ νερό ΠΡΙΝ "φύγει" ο Απρίλης (δεν μιλάμε για ψιχάλες, αλλά να "κατάφερνε" έστω και για μια φορά να βρέξει "της προκοπής" στο ΣΥΝΟΛΟ του νομού μας).
Να προσευχόμαστε γι ' αυτό, γιατί αλλιώς, τα πράγματα παρακάτω φέτος, θα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ από κάθε άποψη!!
Καλό Σαββατόβραδο!! 🙂
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).
Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! 😉

















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου