Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο  - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη 24/04/2024.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ κατά την διάρκεια της ΗΜΕΡΑΣ... ΕΚ ΝΕΟΥ αρκετά ΒΡΟΧΕΡΟΣ ΑΡΓΑ μέσα στη ΝΥΧΤΑ που θα ακολουθήσει. 😉 

Άφθονη ηλιοφάνεια μας περιμένει λοιπόν την Τετάρτη φίλες και φίλοι, ενώ η ποιότητα του αέρα πάνω από την περιοχή μας θα είναι ΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ συγκριτικά με την Τρίτη (εξαιρετική διαύγεια και ορατότητα)...

 Αφού η Αφρικάνικη σκόνη θα έχει αποτελέσει πλέον μακρινό παρελθόν, ήδη με το...

"Καλημέρα" της Τετάρτης μας.  😀 

Ωστόσο όσο θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ το τέλος της ημέρας ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές θα αρχίσουν να κάνουν δειλά δειλά την παρουσία τους (ΑΡΧΙΚΑ "άνευ σημασίας").

Μάλιστα ΣΤΑΔΙΑΚΑ τις βραδινές ώρες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα ξεκινήσουν...ΑΡΧΙΚΑ...ΛΙΓΑ ΤΟΠΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Με την μορφή κάποιας ΤΟΠΙΚΗΣ ψιχάλας ή ΤΟΠΙΚΟΥ ψιλόβροχου ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. 

Παρολ" αυτά ΠΡΟΣ / ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ δηλαδή ΑΡΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ οι βροχοπτώσεις θα λάβουν ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και ΤΟΠΙΚΑ θα είναι ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ / ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΕΣ.

Για ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ όμως θα μιλήσουμε αναλυτικά στην επόμενή μας πρόγνωση  / ανάρτηση εδώ! 😉 

Οι άνεμοι την Τετάρτη ΑΡΧΙΚΑ θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, στα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 5 μποφώρ (ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ...ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ).

Όμως αργότερα θα γίνουν μεταβλητών διευθύνσεων ασθενείς και... ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ "πλησιάζοντας" ΠΡΟΣ το βράδυ θα στραφούν ΠΙΑ ΠΑΝΤΟΥ σε νοτίων διευθύνσεων στα 3 με 4 μποφώρ...Με ΤΑΣΗ περαιτέρω ενίσχυσης όσο θα οδεύουμε ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ και ύστερα... ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ στα 5 μποφώρ, με ΜΙΚΡΗ ακόμη...ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ενίσχυση με την ΑΛΛΑΓΗ του 24ωρου.

Η θερμοκρασία παρόλο την λαμπρή ηλιοφάνεια θα παρουσιάσει ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ πτώση αύριο, πάντα σε σχέση με σήμερα Τρίτη, όπου και "καταγράφηκαν" πολλά 23αρια C. σε ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΔΙΝΑ τμήματα του τόπου μας, όπως ακόμη και... 24 C. με 25 C. σε ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ όμως ΕΠΙΠΕΔΟ.

Έτσι την Τετάρτη αργά το μεσημέρι οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ θα κυμανθούν ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΑΣ μεταξύ 19 C. με 20 C. Ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ δεν αποκλείονται και 21 C. Όπως στον αντίποδα ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ξεπεράσει τους 17 C. με 18 C. 

Καλό βράδυ Τρίτης, αύριο πάλι!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! 😉

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου