Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλό βράδυ Τετάρτης!!

ΔΕΝ "κατάφερε" τελικά να πέσει "καλούτσικο νερό" ΟΥΤΕ ΚΑΙ σε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...

Έτσι ναι μεν έβρεξε ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ (ΚΥΡΙΩΣ μέσα στη νύχτα ΠΡΟΣ την Τετάρτη) ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας... ΑΛΛΑ δυστυχώς... ΟΧΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ... ΠΟΥΘΕΝΑ!

Αφού κατά μέσο όρο σημειώθηκαν μόλις, γύρω στα... Ένα με τέσσερα χιλιοστά βροχής.  

:( 

Ύστερα από ένα μήνα ανομβρίας και έντονης ζέστης για την εποχή, αυτό ήταν (όπως χαρακτηριστικά λέμε στην Κέρκυρα) "για την σκόνη ή σε κάποιες περιπτώσεις ούτε καν και για την σκόνη"! :)

Αντίθετα ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στα μέρη μας και συγκεκριμένα στο ακριβώς απέναντι από εμάς Ηπειρωτικό κομμάτι / ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ στην παραθαλάσσια ζώνη εκεί, "έβρεξε καλούτσικα" (ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚΕΙ...ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 10 με 15 χιλιοστά και ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ και λίγο περισσότερο).

Τουλάχιστον... Γιατί ΚΑΙ ΕΚΕΙ το είχαν... Επίσης πολύ μεγάλη ανάγκη το νερό!! 

Αυτό συνέβη, διότι η δέσμη βροχόπτωσης που "πέρασε" πάνω από τα μέρη μας εκείνες τις ώρες "ενισχύθηκε" λόγω συγκεκριμένων παραγόντων της δεδομένης χρονικής στιγμής, φθάνοντας στην ακριβώς απέναντι από εμάς ακτογραμμή! 

Τι να κάνουμε , έτσι είναι ο καιρός φίλες και φίλοι... Κάποιες φορές , "απρόβλεπτος" (στο τέλος κάνει τα δικά του, άσχετα το τι μας "τάζουν" πολλές φορές τα προγνωστικά μοντέλα)... Γι ' αυτό και τον αγαπάμε τόσο πολύ, άλλωστε!! ;)  :)

Ας δούμε όμως την θετική πλευρά της όλης κατάστασης... Μιας και... Έστω και έτσι ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ ύστερα από πολλές συνεχείς εβδομάδες ΠΡΩΙΜΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣ / ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ... Ενώ παράλληλα, όπως αναμενόταν "γλιτώσαμε"  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από τις ΜΟΝΙΜΑ πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες των τελευταίων μπόλικων εβδομάδων, με τον υδράργυρο "να θυμάται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πως έχουμε ακόμη Απρίλη"!!

Μην ξεχνάμε όμως , ότι (όπως σας είπα και στις προηγούμενες αναρτήσεις μου) ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ τελειώνουν εδώ οι ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ / ΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ που θα μας επηρεάσουν αυτή την εβδομάδα!! ;)

Έτσι ύστερα από ένα ΜΙΚΡΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ που θα ακολουθήσει (αύριο Πέμπτη), αναμένεται ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ / ΝΕΑ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ στην συνέχεια , από την οποία προσωπικά περιμένω ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ στο τόπο μας (και για να γίνω πιο συγκεκριμένος,  έχω μεγαλύτερες προσδοκίες για την Παρασκευή που μας έρχεται)! ;)

Αναλυτικότερα, για αύριο Πέμπτη 18/04/2024: Περιμένουμε ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ αρκετά καλές καιρικές συνθήκες στο νομό μας, με ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές αλλά και ΜΕΓΑΛΑ διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα. 

Βαδίζοντας ΠΡΟΣ το τέλος της ημέρας (σιγά σιγά ΠΡΟΣ το απόγευμα και μετά) ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ τα σύννεφα θα πυκνώσουν περισσότερο... Και ΠΡΟΣ  / ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ των βραδινών ωρών ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ βροχόπτωσης ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (άρα ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ). 

Δηλαδή ΠΑΡΟΔΙΚΑ / ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ να βρέξει τις βραδινές ώρες (ΟΧΙ πάντως κάτι το ιδιαίτερο). 

ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για κάποιο ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ "ψιχάλισμα άνευ σημασίας" υπάρχει και για τις θερμές ώρες της ημέρας. 

Οι άνεμοι μέσα στην ημέρα θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις... Αρχικά πιο δυτικοί - βορειοδυτικοί και αργότερα σταδιακά πιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί, φθάνοντας τα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και τα 5 μποφώρ. Από το βράδυ και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της νύχτας που θα ακολουθήσει (και μετέπειτα βέβαια) ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα επικρατήσουν νοτίων διευθύνσεων άνεμοι ΜΕ...ΑΡΧΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΜΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΤΑΣΕΙΣ.

Τέλος η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ για την εποχή πλαίσια, φθάνοντας αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΑΣ τους 19 C. με 20 C. 

ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως ΔΕΝ θα ξεπεράσει τους 17 C. με 18 C. η στον αντίποδα "στις κλασικά πιο ευάλωτες στην ζέστη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της Κέρκυρας" δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 21 C.

Στα ημιορεινά και ορεινά μας "κατοικημένα τμήματα" ως είθισται λόγω υψομέτρου, υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ("στην πολύ υψηλή κατοικημένη ζώνη της Κέρκυρας" έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερα).

Πριν σας καληνυχτίσω, θα τονίσω ΞΑΝΑ πως, όλα δείχνουν ότι Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΑΣ / Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ "αξιόλογη βροχή" ύστερα από έναν μήνα "απόλυτης ξεραίλας" για... ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας!!!

Μείνετε συντονισμένοι, θα επανέλθω αύριο, με τα νεότερα για την Παρασκευή , όπου και...Μας ενδιαφέρει πραγματικά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εδώ που φθάσαμε φέτος!!! 

Εις το επανιδείν!! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου