Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Συνεχίζεται η παρατεταμένη καλοκαιρία - ανομβρία ΑΛΛΑ ΚΑΙ "οι μονίμως υψηλότερες του φυσιολογικού" (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για το μήνα που δείχνουν τα ημερολόγιά μας) θερμοκρασίες.

Γεια σας φίλες και φίλοι! Καλή εβδομάδα να έχουμε, με υγεία πάνω απ ' όλα. 😀 

"Κλειδώνει" πλέον η ΣΥΝΕΧΙΣΗ της παρατεταμένης καλοκαιρίας - ανομβρίας σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νομό μας ΚΑΙ για τις επόμενες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ επτά ημέρες!! 

Οπότε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ την επόμενη Δευτέρα 15 του Απρίλη ΔΕΝ αναμένεται ΤΙΠΟΤΑ να συμβεί,  πάντα από πλευράς φαινομένων, στα μέρη μας.

Άρα μπορείτε να προγραμματίσετε οποιαδήποτε εξωτερική δραστηριότητα, εκδήλωση έως τότε, "άφοβα" , αφού ο καιρός θα συνεχίσει να είναι ΜΕΓΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ σας.

Κατά τα άλλα ΚΑΙ από πλευράς ανέμων ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο.

Έτσι λοιπόν ΚΑΙ οι θάλασσές μας θα είναι καλοτάξιδες, ενώ οι συνθήκες θα είναι "φιλικές" ΚΑΙ προς τους ψαράδες μας.

ΑΦΘΟΝΕΣ ώρες έντονης ηλιοφάνειας ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ για τις ερχόμενες επτά ημέρες και ΜΟΝΟ "μεσοβδόμαδα" θα μας κάνουν την  "χάρη" ΓΙΑ ΛΙΓΟ κάποιες αραιές συννεφιές (φυσικά "άνευ σημασίας") να "περάσουν" πάνω από το τόπο μας. 😀 

Ο υδράργυρος ΣΤΑΔΙΑΚΑ μέρα με την μέρα όσο θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα "ανέβει" και άλλο...

Η... "Εν λόγω" νέα άνοδο της θερμοκρασίας, φαίνεται να "κορυφώνεται" , (πάντα όσο αφορά τις επόμενες επτά ημέρες), κατά την διάρκεια του επόμενου  Σαββατοκύριακου και της επόμενης Δευτέρας (δηλαδή γύρω στις 13 - 14 και 15 του μήνα). 

Τώρα θα μου πείτε, πόσο ακόμη πιο ψηλά να πάει, βρε Ιάκωβε η θερμοκρασία ; Αφού κάθε ημέρα από τον Μάρτιο φέτος τα 25αρια δίνουν και παίρνουν ΚΑΙ στην περιοχή μας! ;) 

Τους τελευταίους ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ πραγματικά αυτό που βιώνουμε είναι άκρως εντυπωσιακό και ταυτόχρονα... Ιδιαίτερα ανησυχητικό, για το τι μπορεί να μας "περιμένει στην γωνία" λίγο παρακάτω την ΦΕΤΙΝΗ χρονιά, από κάθε άποψη (Όπως...Εξαιρετικά κουραστικές, εξαντλητικές για τον ανθρώπινο οργανισμό παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες / προβλήματα στην υδροδότηση ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ περιοχών λόγω μη επάρκειας του νερού από την ξηρασία  / πολύ αυξημένη πιθανότητα , μεγάλη η επικινδυνότητα για την εκδήλωση πολλών πυρκαγιών, αλλά παράλληλα και η εκδήλωση εν δυνάμει επικίνδυνων / πολύ ισχυρών καταιγίδων κάποια στιγμή μέχρι και το επόμενο Φθινόπωρο)! 

Το "καλοκαιράκι" μας ήρθε στην κυριολεξία ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ... Ενώ ύστερα από έναν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Χειμώνα (πάντα από πλευράς θερμοκρασίας) , περάσαμε κατευθείαν ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΡΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΞΗΡΗ "ημερολογιακή  Άνοιξη"...

Έβαλα τον όρο "ημερολογιακή Άνοιξη" γιατί, στην πραγματικότητα ΟΥΤΕ και αυτή η εποχή ήρθε φέτος "φυσιολογικά"... Τι εννοώ; 

Περάσαμε κατευθείαν σε θερμοκρασίες "προχωρημένου Μάη έως κατά περιόδους ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ και Ιουνίου"!! 

Δηλαδή με μιας ήρθε το Καλοκαίρι από τον Μάρτη φέτος (πάντα από πλευράς θερμοκρασίας), ενώ νωρίτερα μέσα στον "ημερολογιακό Χειμώνα" που πέρασε, είχαμε μόνιμα θερμοκρασιακές συνθήκες Μαρτίου και Απριλίου ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Φεβρουαρίου , Ιανουαρίου κτλ. 

Αναλυτικότερα λοιπόν, για το ερχόμενο περίπου τριήμερο, θα παραμείνουμε στις τρέχουσες (όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό) ΥΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες... Με "το θερμοκρασιακό ταβάνι" να συνεχίσει να φθάνει ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΛΑΛΩΤΕΣ στην ζέστη ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της Κέρκυρας τους 24 C. με 25 C.

Ενώ ΚΑΠΩΣ χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ θα σημειώνονται ΣΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (ΟΧΙ όμως σε όλα τα παραθαλάσσιά μας). Όπως φυσικά και σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη, ανάλογα βέβαια το υψόμετρο της κάθε περιοχής.

Παρολ ' αυτά , όπως ήδη ανέφερα και παραπάνω, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ... ΚΑΘΩΣ  και ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ της επόμενης εβδομάδας, θα πρέπει να παρατηρηθούν ακόμη ΠΙΟ ΥΨΗΛΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ στα μέρη μας!!

Έτσι τότε, από τις... Ήδη υπάρχουσες / μόνιμες  θερμοκρασίες "προχωρημένου Μάη έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου" θα πρέπει να πάμε σε... ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ (αναφέρομαι πάντοτε στα ΠΕΔΙΝΑ μας).

Δηλαδή ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ είναι αρκετά πιθανό να πάμε σε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ 25αρια, 26αρια...ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ  ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ  και σε 27αρια (αναφέρομαι πάντοτε στα ΠΕΔΙΝΑ μας, ιδιαίτερα για το Σάββατο 13 ,την Κυριακή 14 και την Δευτέρα 15 του μηνός)!!!!

Να σας θυμίσω για μια ακόμη φορά ότι, η ενδεικτική ΜΕΓΙΣΤΗ τιμή για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους που βρισκόμαστε "υπό φυσιολογικές ομως συνθήκες" (απολύτως καμιά σχέση με ότι βιώνουμε φέτος δηλαδή) είναι ακόμη οι 19 C. για τα ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ.

Θα τα πούμε για τότε, ξανά, με περισσότερες λεπτομέρειες στις επόμενες προγνώσεις / αναρτήσεις μας εδώ.

Πια (εδώ που έχουμε φθάσει / εδώ που καταλήξαμε φέτος) το μόνο που "αξίζει" να ασχολούμαστε όσο αφορά το καιρικό μας  κομμάτι κάθε τόσο (αφού ο καιρός ΔΕΝ θέλει, έστω και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να αλλάξει "ρότα")... Είναι δυστυχώς ΜΟΝΟ η πορεία της θερμοκρασίας!

Εκτός και αν...Τελικά "γίνει το θαύμα και καταφέρει να έρθει κάποια αστάθεια ΜΕΤΑ τις 15 του μήνα"...  😉 

Όμορφο βράδυ Δευτέρας σε όλες και όλους! 😀 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).
Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! 😉



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου