Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

                                  Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Σύντομο το  τρέχον "Καιρικό διάλειμμα" με τον ... Γενάρη "αποφασισμένο" να συνεχίσει το ιδιαίτερα βροχερό σερί του φετινού Δεκέμβρη , αρχή γενομένης από αύριο βράδυ (Σάββατο βράδυ) και ιδιαίτερα στη συνέχεια. Οπότε και αναμένεται η πρώτη κακοκαιρία του 2021 για τα μέρη μας! :)  ;) 

Σάββατο 02/01/2021 : Η ημέρα θα ξεκινήσει  με κάποιες τοπικές ομίχλες ή περιορισμένη ορατότητα και αυξημένη υγρασία. Ήδη από το χάραμα θα υπάρχουν κατά τόπους αραιές συννεφιές , οι οποίες παροδικά εδώ και εκεί θα έχουν την τάση να πυκνώνουν (μικρή πιθανότητα ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ψιχάλας/ασθενούς βροχόπτωσης μέσα στην ημέρα). Ωστόσο , ΔΕΝ θα λείψουν  και τα διαστήματα ηλιοφάνειας, κατά την διάρκεια της ημέρας. Από τις βραδινές ώρες αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα νότια προς τα βόρεια με γρήγορη περαιτέρω αύξηση των νεφώσεων και την εκδήλωση ΚΑΠΟΙΩΝ  (αρχικά) τοπικών βροχοπτώσεων. Τα φαινόμενα κυρίως από τα ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ και ιδιαίτερα μετέπειτα μέσα στη νύχτα , θα λάβουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα. Μάλιστα  ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ και σε διάφορα τμήματα του νομού θα συνοδευτούν από  μπόρες και καταιγίδες όπου ενδέχεται να είναι ΙΣΧΥΡΕΣ. Οι άνεμοι από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις όλο το 24ωρο.  Στο πρώτο μισό της ημέρας θα πνέουν στα 3 με 5 και τοπικά έως και 6 μποφώρ (με πιθανές στιγμιαίες ριπές σε πολύ τοπικό επίπεδο έως και 7 μποφώρ). Αργότερα όμως και καθώς θα βαδίζουμε προς το τέλος του Σαββάτου περιμένουμε περαιτέρω ενίσχυση του νοτιά φθάνοντας (κυρίως μέσα στη νύχτα) τα 6 με 7 και κατά τόπους έως και τα 8 μποφώρ (πιθανές στιγμιαίες ριπές ανέμων αργά τη νύχτα σε μεμονωμένο πάντα επίπεδο και στα 9 μποφώρ). 

Κυριακή 03/01/2021 : Πολύ άστατο το καιρικό σκηνικό, με κατά περιόδους και κατά τόπους περάσματα από τοπικές βροχές/μπόρες (ανοιχτό το ενδεχόμενο σποραδικών καταιγίδων). Οι μπόρες/καταιγίδες  κυρίως τα χαράματα / πιθανόν και έως τις πρωινές ώρες θα είναι ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΟΝΕΣ. Πάντως μέσα στην ημέρα θα υπάρξει κάποιο διάστημα ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ εξασθένησης (ΟΧΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) των φαινομένων. Άνεμοι σταθερά νοτιοανατολικοί , αρχικά τα χαράματα και έως σχεδόν το πρώτο μισό της ημέρας ισχυροί έως πολύ ισχυροί και σε ορισμένα τμήματα θυελλώδεις (έως νωρίς το πρωί παραμένει η πιθανότητα κάποιων στιγμιαίων σφοδρών ριπαίων ανέμων έως και 9 μποφώρ σε πάρα πολύ τοπικό επίπεδο). Στην πορεία όμως θα αρχίσουν προοδευτικά να εξασθενούν , οπότε και θα "πέσουν" αρκετά σε σχέση με ότι θα έχει προηγηθεί ( κατά 2 με 3 μποφώρ περίπου πάντα κατά μέσο όρο). Ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά σχετικής υγρασίας και πιθανές ομίχλες σε διάφορα υψώματα. Ο υδράργυρος και τις δυο αυτές ημέρες ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή ως προς τις μέγιστες τιμές του. Την Κυριακή θα ανέβουν ελαφρώς μόνο οι ελάχιστες τιμές.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος - λάτρης του καιρού από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου