Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Δευτέρα 13/06/2022 (του Αγίου Πνεύματος)... ;)

Με ... Γενικά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η αυριανή ημέρα ΠΑΝΤΟΥ στο νομό μας (αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Ιονίου) ! 

Έτσι για την Δευτέρα θα πρέπει να περιμένουμε μια ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ημέρα , κατά το μεγαλύτερο διάστημά της και μόνο ανά διαστήματα (ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του 24ωρου) θα κάνουν την εμφάνισή τους ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ στις περισσότερες περιπτώσεις ,"άνευ σημασίας".  :) 

Η πιθανότητα κατά τις απογευματινές / πρώτες βραδινές ώρες να βγάλει ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ένα "περαστικό" ψιχάλισμα "άνευ σημασίας"  (όπως άλλωστε κάποια "ψιχαλίσματα έως και μια μεμονωμένη σύντομη βροχούλα είχαμε και σήμερα σε πάρα πάρα πολύ τοπικό επίπεδο. Τίποτα το ιδιαίτερο, βέβαια) είναι πολύ μικρή και ανέρχεται γύρω στο 17 % , ωστόσο οφείλω να το αναφέρω (εάν καταφέρει να συμβεί , θα είναι το "αποτέλεσμα" από τα "απομεινάρια" των τοπικών καταιγίδων της απέναντι Ηπειρωτικής στεριάς ... Οι οποίες καθώς "σβήνουν" ενίοτε καταφέρνουν και φθάνουν κυρίως κατά μήκος των περιοχών του νομού μας, που βρίσκονται "πιο κοντά" με τα απέναντι Ηπειρωτικά εδάφη).

Οι άνεμοι ΑΡΧΙΚΑ νωρίς το πρωί θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και ΤΟΠΙΚΑ από ανατολικές διευθύνσεις ΟΧΙ πάνω από 3 μποφώρ ... Σταδιακά όμως ΠΡΟΣ το μεσημέρι και ΚΥΡΙΩΣ στη συνέχεια θα βγάλει εκ νέου ένα βόρειο - βορειοδυτικό ρεύμα που θα αγγίζει τα 4 μποφώρ σε πολλά τμήματα , ενώ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ (δηλαδή στα σημεία εκείνα που είναι πιο "επιρρεπή" σε αυτό τον τύπο καιρού) ΓΙΑ ΛΙΓΟ ενδεχομένως να φθάσει και τα 5 μποφώρ. ΠΡΟΣ το βράδυ πάντως οι άνεμοι θα γυρίσουν σε πιο βόρειους - βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν σημαντικά παντού! 

Η θερμοκρασία ΚΑΙ αύριο σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα κυμανθεί σε "ικανοποιητικά" για την εποχή επίπεδα ... Έτσι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΗΜΙΠΕΔΙΝΑ κομμάτια της Χώρας των Φαιάκων θα κυμανθεί μεταξύ 20 C. με 22 C. τα χαράματα / νωρίς το πρωί (παρολ' αυτά σε "κλειστές" κοιλάδες , λιβάδια , δίπλα σε ρεματιές , ποτάμια κτλ. υπολογίστε μεταξύ 17 C. με 19 C. κατά μέσο όρο) και έως γύρω στους 27 C. με 29 C. ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 30 C. αργά το μεσημέρι (ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ στις κατεξοχήν περισσότερο "ευπαθείς στην ζέστη ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της Κέρκυρας... Στους 31 C. με 32 C. με ... Μια πολύ μικρή πιθανότητα και για "κάποιο μεμονωμένο" 33αρι εκεί).

Στα υπόλοιπα ορεινά / ημιορεινά υπολογίστε ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ τις ελάχιστες, όπως και τις μέγιστες τιμές κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα (όσο αφορά τις μέγιστες τιμές , το ίδιο θα ισχύσει και για ΟΡΙΣΜΕΝΑ παραθαλάσσια τμήματα ... Ιδιαίτερα ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ από εκείνα που βρίσκονται ΚΥΡΙΩΣ κατά μήκος της δυτικής και βόρειας πλευράς του νομού , από τα Διαπόντια και μέχρι και τους Παξούς).

Επιμέλεια :  Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR0QShC9nN_HettBukQ1HdKhaKlKN0i-R07mglvtg11ws65imFXwqBG4Ff4









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου