Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

 Για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά το τελευταίο διάστημα παραθέτω και πάλι τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές της ημέρας , από διάφορες γωνιές του νομού μας , που φυσικά διαθέτουν μετεωρολογικούς σταθμούς ...

Αυτό γιατί δέχομαι συνεχώς μηνύματα από πολύ κόσμο στο τόπο μας που με ρωτά διάφορα πράγματα τα οποία ΔΕΝ ισχύουν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ... Σας παρακαλώ πολύ να προσέχετε από που ενημερώνεστε κάθε φορά!!

Πάμε λοιπόν ξανά ... Να πούμε ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ είχαμε ΑΚΟΜΗ ΦΕΤΟΣ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ (λίγο πιο κάτω σε τούτη την σελίδα υπάρχει "καρφιτσωμένη" η αναλυτική "καιρική εκτίμηση" που ισχύει μέχρι και την Παρασκευή πρώτη του Ιούλη... Η οποία αναρτήθηκε ήδη από την περασμένη Κυριακή).

Ναι μεν (όπως άλλωστε σας γράφω "τακτικά" εδώ) ΑΠΟ ΤΙΣ 22 του Ιούνη και μετέπειτα ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ επικρατούν θερμοκρασίες ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ για την εποχή που διανύουμε , εντός της ημέρας (σε καθημερινή βάση, όπως αναμενόταν έτσι και αλλιώς)... Ωστόσο η κατάσταση ΔΕΝ έχει ακόμη "ξεφύγει" σε ΤΕΤΟΙΟ βαθμό, ώστε να μιλάμε για κάτι το "ακραίο" ΚΑΙ φυσικά σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ("επαναλαμβάνω") ΔΕΝ υφίσταται ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ (σε προηγούμενη ανάρτησή μου , σας έγραψα αναλυτικά "τι θα πρέπει να υπάρξει" ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ από πλευράς θερμοκρασίας μέρα / νύχτα, για να χαρακτηριστεί ένα "κύμα ζέστης" ως καύσωνας).

Καταλαβαίνω πως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ η αυξημένη υγρασία κάνει την ΑΙΣΘΗΣΗ της ζέστης αρκετά έντονη (πόσο μάλλον για εκείνες / εκείνους που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται κάτω από τον "καυτό Καλοκαιρινό ήλιο" ή μέσα στις κουζίνες εστιατορίων κτλ.) ΑΛΛΑ όμως ΔΕΝ μπορούμε να αγνοήσουμε και τα "πραγματικά" νούμερα που καταγράφουν οι υπάρχοντες μετεωρολογικοί σταθμοί στα μέρη μας !!

Οπότε έχουμε και λέμε ... Σήμερα Τρίτη 28/06/2022 , καταγράφηκαν οι εξής ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές, στο νομό Κέρκυρας :

Τεμπλόνι  :  36,1 C. (πρόκειται για ένα από τα ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΔΙΝΑ σημεία της Κέρκυρας, όπου μαζί και με ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ στην διπλανή σχεδόν "κλειστή λεκάνη" του Ρόππα ... Δηλαδή ακριβώς εξαιτίας του "ανάγλυφου" του εδάφους της ευρύτερης περιοχής εκεί , σχεδόν πάντα κατά την θερμή περίοδο του έτους , σημειώνονται αρκετά υψηλότερες θερμοκρασίες ακόμη και σε σχέση με γειτονικά / κοντινά τμήματα. Ανήκουν λοιπόν ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΗ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΣΗΜΕΙΑ της Κέρκυρας)!

Γουβιά : 33,9 C.

Πόλη Κέρκυρας : 32,6 C. 

Αεροδρόμιο Κέρκυρας:  33,8 C. 

Γαστούρι :  34 C.

Κομπίτσι :  34 C. 

Λιμνοθάλασσα Κορισσίων :  31,2 C. 

Παξοί (Γάιος) :  30 C.   

Αυλιώτες :  31,9 C.

Βαλανειό :  33,9 C.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ΚΑΙ ΠΑΛΙ κατά την διάρκεια της νύχτας / αυγής οι ελάχιστες θερμοκρασίες ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ έπεσαν ΚΑΤΩ από το "φράγμα" των 25 C. (για παράδειγμα από τους πιο πάνω 10 διαφορετικούς σταθμούς του νομού μας, οι 9 έδειξαν ελάχιστες θερμοκρασίες μεταξύ 21 C. με 23 C. και πιο τοπικά έως 24 C.) Δηλαδή με "απλά Ελληνικά"  :) στα ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας (υπάρχουν ΜΟΝΟ ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ), μέσα στη νύχτα ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να "δροσίζει" αρκετά !!  ;) 

Καλή σας νύχτα ...  :)

 Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου