Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

 Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως "καύσωνας της θάλασσας" ... Τα παραπάνω λόγια αφορούν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ την ΔΥΤΙΚΗ μεσόγειο , όπου σύμφωνα με αξιόπιστες μετρήσεις , καθώς και χρήσιμα στοιχεία / δεδομένα που μας "χαρίζει" ο Αμερικάνικος δορυφόρος ... Στις 19 του μήνα η απόκλιση από τα "φυσιολογικά" επίπεδα για την εποχή , έφθασε εκεί μέχρι και έξι ολόκληρους βαθμούς ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ (συνέβη εντός των ημερών που βίωσαν τον πρόσφατο ισχυρότατο καύσωνα οι γύρω περιοχές εκεί) !!

Όπως θα δείτε "μη φυσιολογική" για την εποχή , ήταν η θερμοκρασία του νερού και στην υπόλοιπη κεντρική Μεσόγειο , έως και ανατολικότερα κυρίως σε τμήματα της Χώρας μας , με ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ κατά μήκος ολόκληρης της ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ακτογραμμής !!
Τα παραπάνω ΔΕΝ αποτελούν κάτι το πρωτόγνωρο (δηλαδή έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν) αλλά ταυτόχρονα ούτε και κάτι το σύνηθες . Εκείνο που σίγουρα αξίζει αναφοράς είναι πως γενικότερα οτιδήποτε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ / ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ λαμβάνει χώρα ολοένα και πιο τακτικά πλέον!!
P.S. Με τις πιο πάνω εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σε ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ των νερών της Μεσογείου ήδη από τον Ιούνιο φέτος , δεν τολμώ να σκεφτώ τι μπορεί να περιμένουν ΠΕΡΙΟΧΕΣ / ΧΩΡΕΣ που "βρέχονται" από την Μεσόγειο (φυσικά ΚΑΙ η Χώρα μας) , όταν θα έρθει το πρώτο / τα πρώτα οργανωμένα χαμηλά βαρομετρικά εκ δυσμάς μας ΠΡΟΣ / ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του ερχόμενου Φθινοπώρου ...
Μακάρι να πέσω έξω , αλλά η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να βιώσουν ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ακόμη ένα διάστημα με ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ "εκρηκτικές / εν δυνάμει πολύ επικίνδυνες έως ΙΣΩΣ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη και ακραίες καταστάσεις τότε" , φαντάζει πολύ μεγάλη (και για φέτος) !!
Αξιόπιστη "πηγή στοιχείων" : Climate book.gr

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου