Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη 08/05/2024 στο νομό Κέρκυρας.

Καλοκαιρία καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας...ΣΤΑΔΙΑΚΑ πιο άστατος ΑΡΓΑ μέσα στη ΝΥΧΤΑ που θα ακολουθήσει.

Καλημέρα , όμορφη Τρίτη σε όλες και όλους!! :)

Ακόμη μια "ήρεμη , άνετη" από πλευράς καιρού ημέρα, μας περιμένει ΚΑΙ αύριο Τετάρτη 8 του Μάη, δίχως κανένα πρόβλημα τουλάχιστον από καιρική πλευράς τόσο στην θάλασσα όσο και στην στεριά, ενώ παράλληλα και η θερμοκρασία θα παραμείνει γύρω από τα "φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα".

Ωστόσο ΑΡΓΑ μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει και βαδίζοντας ΠΡΟΣ την Πέμπτη κάτι θα... Αλλάξει! ;)

Για να δούμε λοιπόν, πιο αναλυτικά τι θα πρέπει να αναμένουμε για το ερχόμενο 24ωρο! :)

Με αραιές συννεφιές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα θα κυλήσει η Τετάρτη μας, καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας ΚΑΙ έως ΚΑΙ την δύση του ηλίου.

Όμως τη νύχτα που θα ακολουθήσει και για να γίνω πιο συγκεκριμένος ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όσο θα "προχωράμε" προς / από την αλλαγή της ημέρας και μετέπειτα ΠΡΟΣ τα ξημερώματα της Πέμπτης (δηλαδή η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙ όσο πάμε πιο ΑΡΓΑ μέσα στη νύχτα) θα πρέπει ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ τα σύννεφα να γίνουν περισσότερα και ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να εκδηλωθούν ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές ή μπόρες (μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως σε ορισμένα θαλάσσια τμήματα).

Οι άνεμοι ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις φθάνοντας τα 3 με 4 μποφώρ (μικρή αλλά υπαρκτή η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ σε πολύ επιλεκτικά όμως πλαίσια και για λίγες στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ ΓΙΑ ΛΙΓΟ).

Ο υδράργυρος διατηρείται περίπου στα ίδια επίπεδα, οπότε ΚΑΙ αύριο αργά το μεσημέρι, αναμένονται στα περισσότερα πεδινά μας ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 22 C. με 23 C. και κατά τόπους έως και 24 C. (πάντα κατά μέσο όρο όλα αυτά).

Σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα , καθώς και σε ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραθαλάσσια σημεία υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ "στα υψηλότερα κατοικημένα χωριά" της Κέρκυρας, μέχρι και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο.

Τέλος παραμένει η ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ για την εποχή "ψύχρα" τις νύχτες και τα χαράματα / νωρίς τα πρωινά μας (βλέπετε ακόμη έχουμε Μάη και όχι Ιούλιο), όπου και με "σύμμαχο" την υψηλή υγρασία θα "αναγκάσει" και πάλι τις ενδείξεις στα θερμόμετρά μας, να δείξουν ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 13 με 15 C. σε πολλά πεδινά τμήματα.

Πάντως ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στις "κλασικές πιο ψυχρές λόγω ανάγλυφου" ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ πεδινές ζώνες της Κέρκυρας θα δούμε ΞΑΝΑ και 10 C. με 12 C. Ενώ πολύ πιο μεμονωμένα εκεί, θα πρέπει για μια ακόμη ημέρα να καταγραφούν και μονοψήφιες τιμές της τάξεως των 8 C. με 9 C. ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.

Ανάλογες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές με τα "πιο ψυχρά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πεδινά σημεία της Κέρκυρας" θα συναντήσει κανείς και κατά μήκος της ορεινής και ημιορεινής μας ζώνης. 

Θα τα πούμε ξανά σύντομα!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! 😉

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου