Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

 ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30/05/2024.

Γεια σας φίλες και φίλοι!!

Πραγματικά ΔΕΝ μπορούσε να πάει καλύτερα η χθεσινή μας πρόβλεψη, αφού όντως όπως σωστά ενημερωθήκατε από χθες εδώ, αναμέναμε ΚΑΙ σήμερα Τετάρτη η θερμική αστάθεια να δώσει ΞΑΝΑ...ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ... Στο νομό μας κάποια φαινόμενα, την ίδια ώρα βέβαια που...

Λίγο πιο πέρα, στον ίδιο πάντοτε νομό "οι υπόλοιποι από εμάς" ΔΕΝ θα παίρναμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ ούτε χαμπάρι!! ;) 

Έτσι και έγινε ΚΑΙ σήμερα λοιπόν, με ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας, να δέχονται είτε όμβρους ή ψιχάλες ή όπως επίσης αναμενόταν ακόμη και...ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ μπόρες με λίγα αστραπόβροντα και φυσικά ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δυνατή / καλή,  αξιόλογη βροχή...

Ενώ λίγο πιο δίπλα στην Χώρα των Φαιάκων ΚΑΙ ΠΑΛΙ επικρατούσε ΜΟΝΟ λιακάδα!! ;) 

Για αύριο Πέμπτη 30 του μήνα περιμένουμε ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ της αστάθειας συγκριτικά με σήμερα Τετάρτη...

Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα "εκλείψουν" τελείως τα...ΛΙΓΑ ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. 😉

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος...

Η Πέμπτη μας θα ξεκινήσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΥΓΡΑΣΙΑ και ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες να σχηματίζονται ΚΥΡΙΩΣ στα "γνώριμα" εκείνα τμήματα του τόπου μας, όπου είναι συνήθως πιο "επιρρεπή" στις ομίχλες (λόγω ανάγλυφου), αλλά και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ χαμηλές νεφώσεις ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (τα "γνωστά μας υγρασιονέφη").

Ωστόσο αν και...Στις περισσότερες περιοχές ο ήλιος θα κάνει ΞΑΝΑ γενικά ΑΙΣΘΗΤΗ την παρουσία του...

Βαδίζοντας ΠΡΟΣ το μεσημέρι και μετέπειτα (έως τις απογευματινές ώρες) ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ γύρω από τους ορεινούς όγκους της βόρειας Κέρκυρας (και όχι μόνο εκεί) θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις...

"Οι οποίες όμως" ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ που είναι ΚΥΡΙΩΣ δίπλα / κοντά / κατά μήκος / κάτω από τους ορεινούς όγκους του βορρά θα είναι πιο "συμπαγείς" (κλασικές αναπτύξεις θερμικής αστάθειας) και με έμφαση...ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "σημεία" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στο κέντρο - βόρειο - ανατολικό "κομμάτι" είναι ΠΙΘΑΝΟ να "καταφέρουν" να αφήσουν είτε κάποια ψιχάλα ή ΙΣΩΣ και κάποιο όμβρο (με τον όρο "όμβρο" εννοούμε την κλασική ΣΥΝΤΟΜΗ δυνατή βροχή).

Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για την συγκεκριμένη εξέλιξη για αύριο ανέρχεται γύρω στο 25 %  (δηλαδή είναι μικρή αλλά υπαρκτή η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ... Και σαφώς αρκετά ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από εκείνη που "υπήρχε" για σήμερα Τετάρτη, ήδη από την Τρίτη μας).

Εννοείται ότι ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον υπόλοιπο νομό πέρα από την λαμπρή ηλιοφάνεια και τις... ΚΑΠΟΙΕΣ  / ΛΙΓΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" ανά διαστήματα...ΔΕΝ πρόκειται ΚΑΙ ΠΑΛΙ να συμβεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ (πάντα από πλευράς φαινομένων). 😉 

Πάντως ΕΑΝ τελικά "καταφέρει να βγάλει" τα προαναφερθέντα ΛΙΓΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ..."Αυτά" θα έχουν ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ (Δηλαδή θα είναι ακόμη πιο περιορισμένα σε σχέση την Τετάρτη μας. Ενώ θα έχουν ΚΑΙ μικρότερη ένταση / διάρκεια συγκριτικά με την Τετάρτη).

Οι άνεμοι αύριο θα πνέουν ΑΡΧΙΚΑ από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς που σχετικά γρήγορα θα πρέπει ΠΑΝΤΟΥ να γίνουν νοτίων διευθύνσεων φθάνοντας τα 3 με 4 μποφώρ (δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ να παρατηρηθούν και κάποιες στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ).

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή, με αποτέλεσμα ΚΑΙ η Πέμπτη μας να είναι ακόμη μια ευχάριστη ημέρα από πλευράς θερμοκρασίας.

Έτσι αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ αργά το μεσημέρι της τάξεως των 24 C. με 25 C. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέχρι και 26 C.

Στην ημιορεινή μας κατοικημένη ζώνη όπως και σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΗΜΕΙΑ (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) την ίδια ώρα θα "πιάσουμε" τους 22 C. με 23 C. 

Ενώ στην ορεινή κατοικημένη ζώνη της βόρειας Κέρκυρας τα θερμόμετρα αργά το μεσημέρι ΔΕΝ θα πρέπει να ξεπεράσουν τους 20 C. (ΙΣΩΣ έως και 21 C.)

Καλό βράδυ Τετάρτης! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου