Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

 Λίγα και... "Πικάντικα" καιρικά νέα, για αύριο Τρίτη 21/05/2024, στο νομό Κέρκυρας. :)

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ μεν ΑΛΛΑ... Δυστυχώς με διατήρηση των αυξημένων συγκεντρώσεων της Αφρικανικής σκόνης για μια ακόμη ημέρα / στην ουσία για πολλοστή συνεχόμενη ημέρα πάνω από την περιοχή μας καθώς και με τις... "Επίμονα" ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΕΣ για την εποχή θερμοκρασίες να συνεχίζονται ΚΑΙ το ερχόμενο 24ωρο (θα σημειωθούν ΞΑΝΑ θερμοκρασιακές τιμές "κατακαλόκαιρου").

Ωστόσο το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ για αύριο θα είναι η εκ νέου ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ των νοτιάδων στο νομό μας, "η οποία" για ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

Γι ' αυτό θα παρακαλέσω για μια ακόμη φορά, να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί ΚΑΙ την Τρίτη , αφού Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ταχύτατης εξάπλωσης στην περίπτωση όπου ω μη γένοιτο υπάρξει κάπου, κάποια φωτιά θα είναι... ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΟΣ!!!! 

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στα συνήθη εκείνα τμήματα του νομού μας, όπου οι νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι δρουν ως "καταβάτες" και γενικότερα σε διάφορα σημεία που είναι "εκτεθειμένα στο νότιο ρεύμα".

Στα προαναφερθέντα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "κομμάτια" της Χώρας των Φαιάκων οπωσδήποτε το επόμενο 24ωρο ΟΙ ΡΙΠΕΣ των ανέμων ανά διαστήματα θα φθάνουν τα 5 με 6 και παροδικά ΕΩΣ ΚΑΙ τα 7 μποφώρ. Μάλιστα δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ το μεσημέρι - απόγευμα να παρατηρηθούν ΓΙΑ ΛΙΓΟ ακόμη και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 8 μποφώρ. 

Εάν λοιπόν πέσει στην αντίληψή μας κάτι το "περίεργο / ύποπτο" (καπνός κτλ.) παίρνουμε αμέσως τηλέφωνο στο 199 (πυροσβεστική υπηρεσία)!!

Καλό μεσημέρι Δευτέρας, όμορφη εβδομάδα να έχουμε! :) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου