Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024


Μια ματιά στον καιρό της αυριανής μας ημέρας (Τρίτη 14/05/2024) στο νομό Κέρκυρας.

Καλημέρα καλή Δευτέρα να έχουμε και γενικότερα μια όμορφη νέα εβδομάδα εύχομαι!! :)

Το "πέρασμα μια... ΜΙΚΡΗΣ διαταραχούλας" στην μέση τροπόσφαιρα θα προκαλέσει ΓΙΑ ΛΙΓΟ κάποιες "ελαφριές αναταράξεις" στο καιρικό μας σκηνικό την Τρίτη, ύστερα από την λαμπρή λιακάδα της σημερινής ημέρας. ;)

Και για να γίνω όμως πιο συγκεκριμένος...

Για αύριο Τρίτη 14 του μήνα, τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα πρέπει ΣΤΑΔΙΑΚΑ να δώσουν την θέση τους σε κάποιες συννεφιές , οι οποίες ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι περισσότερες.

Μάλιστα υπάρχει ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (γύρω στο 30 % με 40 %) "τα εν λόγω σύννεφα" ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ "να καταφέρουν στο διάβα τους" να αφήσουν εδώ και εκεί ΛΙΓΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΣΘΕΝΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Δηλαδή ΤΟΠΙΚΑ είτε "κάποιο σύντομο ψιχάλισμα ή και μικρής διάρκειας ψιλόβροχο / βροχούλα με την μορφή μπόρας".

Τα προαναφερθέντα φαινόμενα εάν τελικά "καταφέρουν" να σημειωθούν (αφού όπως είπαμε απλά μιλάμε για σχετικά μέτρια ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ) ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ θα είναι αξιόλογα / σημαντικά. 

Οι άνεμοι την Τρίτη θα έχουν πλέον "γυρίσει" σε πιο νότιους - νοτιοανατολικούς , φθάνοντας τα 3 με 4 και ανά διαστήματα ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ έως και τα 5 μποφώρ (ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ...ΠΑΡΟΔΙΚΑ μέσα στην ημέρα ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΠΛΑΙΣΙΑ).

Ο υδράργυρος σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά.

ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (κυρίως λόγω της περισσότερης συννεφιάς, σε σχέση με την Δευτέρα) δεν αποκλείεται να παρουσιάσει μια πολύ μικρή πτώση της τάξεως των έναν με δυο βαθμών, ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ.

Έτσι την Τρίτη αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ μας περιμένουμε KATA MEΣΟ ΟΡΟ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 21 C. με 22 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 23 C. 

Στην ημιορεινή μας κατοικημένη ζώνη και ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραθαλάσσια σημεία του νομού μας, υπολογίστε κατά μέσο όρο δυο με τρεις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες.

Παράλληλα στην ορεινή κατοικημένη ζώνη της βόρειας Κέρκυρας, μέχρι περίπου και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές, συγκριτικά πάντα με τα πεδινά μας.

Τέλος ΚΑΙ την Τρίτη διατηρούνται τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας από άκρη σε άκρη στο νομό Κέρκυρας, με μεγαλύτερη έμφαση όπως είναι φυσικό κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών. 

Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού λίγων ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών, αρχικά ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΥΡΙΩΣ στις κλασικές "λόγω ανάγλυφου" ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της Κέρκυρας , καθώς και ΠΙΘΑΝΟΝ κατά τόπους στην γύρω θαλάσσια ζώνη του βορείου Ιονίου...

Και στην συνέχεια ("σε φθίνουσα όμως πορεία") ΜΟΝΟ κατά μήκος διαφόρων υψωμάτων του τόπου μας.  

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! 😉

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου