Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

 ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ - ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ... ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΣΤΑΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ.

Καλημέρα φίλες και φίλοι!! :) 

Σε μια περίοδο πιο ασταθών καιρικών συνθηκών εισέρχεται από σήμερα Σάββατο και έως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ το τέλος του Μάη ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ... ΚΥΡΙΩΣ της απέναντι από εμάς ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ στεριάς.

Στις εκεί περιοχές θα εκδηλώνονται ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ αρκετές βροχές , μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στα... Ακριβώς απέναντι από το νομό μας Ηπειρωτικά τμήματα, θα είναι κάθε τόσο, παροδικά αξιόλογα / εντονότερα.

Τώρα εύλογα θα αναρωτηθείτε , γιατί κάθομαι και σας γράφω για τα απέναντι από το νομό μας ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ "κομμάτια"... :)

Φυσικά και υπάρχει λόγος...Γι ' αυτό! ;)

Ο νομός Κέρκυρας ευρισκόμενος πολύ κοντά στην απέναντι ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΗ θα δέχεται ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (Άρα κάθε τόσο ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ όσο αφορά το τόπο μας ΚΑΙ ΟΧΙ βέβαια παντού στα μέρη μας... Θα επηρεαζόμαστε ΕΝ ΜΕΡΗ και "εμείς") τα... "Απόνερα / απομεινάρια" από τα προαναφερθέντα φαινόμενα!

Ας πάμε λοιπόν να δούμε τι θα πρέπει να περιμένουμε από απόψε ΝΥΧΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ καθώς και αύριο Κυριακή 26/05/2024 στην Χώρα των Φαιάκων.

Τις βραδινές ώρες απόψε (Σαββατόβραδο) ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ απλά υπάρχει μια ΜΕΤΡΙΑ αλλά υπαρκτή ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ οι διάσπαρτες συννεφιές που θα "περνούν" εκείνες τις ώρες πάνω από το νομό μας ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να "αφήσουν" ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ κάποια σύντομη ψιχάλα ή ψιλόβροχο / βροχούλα.

Αντίθετα ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ / ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ...

ΜΕΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ βαδίζοντας προς τις μεταμεσονύχτιες και ΠΡΩΤΕΣ πρωινές ώρες ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ για "κάποιο ή και κάποια" ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ στο τόπο μας, "που θα μεταφράζονται είτε σε" ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ κάποια ψιχάλα / ψιλόβροχο ή ακόμη ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και παροδικής βροχόπτωσης , κυρίως με την μορφή μπόρας... ΙΣΩΣ και σποραδικής καταιγίδας.

Και... Φθάσαμε πια στην αυριανή ημέρα (Κυριακή 26 του μήνα), όπου περιμένουμε ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙΡΟ στο νομό μας.

Πράγμα που σημαίνει ότι ναι μεν θα υπάρξουν αραιές συννεφιές που ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ αλλά σαφώς και ΔΕΝ θα λείψει και η ηλιοφάνεια ενδιάμεσα (αλλού στο νομό μας αρκετές ώρες ηλιοφάνειας και αλλού πάντα στον ίδιο νομό ΑΙΣΘΗΤΑ λιγότερη ηλιοφάνεια ΣΥΝΟΛΙΚΑ).

Κατά τα άλλα υπάρχει ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (γύρω στο 25 %) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ πάνω στο νομό μας να επηρεαστούμε ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ από την απέναντι έντονη αστάθεια (σε πολύ πιο εξασθενημένο όμως βαθμό).

Έτσι ΓΙΑ ΛΙΓΟ κάποια στιγμή εντός της ημέρας δεν αποκλείεται  ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως... Να σημειωθεί είτε ένα ψιχάλισμα / ψιλόβροχο ή ΙΣΩΣ και παροδική βροχή ΚΥΡΙΩΣ με την μορφή μπόρας.

Οι άνεμοι ΑΡΧΙΚΑ θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ από νότιες ή και ανατολικές διευθύνσεις ΟΧΙ πάνω από 4 μποφώρ... Που ΑΡΓΟΤΕΡΑ θα γίνουν βορείων διευθύνσεων στα 3 με 4 μποφώρ...ΑΛΛΑ με ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ και ΜΟΝΟ το μεσημέρι  - απόγευμα.

Από την νύχτα εκ νέου από διάφορες διευθύνσεις και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ από ανατολικές ή και νότιες διευθύνσεις, με ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΜΩΣ εντάσεις.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε ΚΑΛΑ για την εποχή επίπεδα που θα "μεταφράζονται" σε 24 C. με 25 C. ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΓΑ το μεσημέρι.

Ενώ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ δεν θα ξεπεράσουμε τους 23 C. Ή ΣΤΟΝ αντίποδα ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ "πιάσουμε" και τους 26 C. για πολύ λίγο όμως.

Κλασικά στην ημιορεινή και ορεινή κατοικημένη ζώνη καθώς ΚΑΙ σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΗΜΕΙΑ υπολογίστε την ίδια ώρα, δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά).

Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου!! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου