Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη 29/05/2024.

Καλησπέρα σε όλες και όλους!! :)

ΔΕΝ περιμένουμε κάποια αξιόλογη ή γενικευμένη αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό ΟΥΤΕ και αύριο...

Ωστόσο θα πρέπει να υπάρξουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ από περιοχή σε περιοχή πάνω στην Χώρα των Φαιάκων, για τις οποίες θα σας μιλήσω ευθύς αμέσως (άλλωστε το ίδιο ακριβώς συνέβη ΚΑΙ σήμερα Τρίτη 28 του μήνα, όπου ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ σε τμήματα της βορειοανατολικής Κέρκυρας έβρεξε δυνατά / αξιόλογα το μεσημέρι. Ενώ στον υπόλοιπο νομό μας ΔΕΝ πήραμε ούτε χαμπάρι)!! ;)

Η Τετάρτη μας λοιπόν, θα χαράξει με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά υγρασίας , καθώς ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες στις γνώριμες "πιο επιρρεπείς" στον σχηματισμό ομιχλών (κυρίως λόγω ανάγλυφου) περιοχές του τόπου μας, ή και ΚΑΠΟΙΕΣ χαμηλές νεφώσεις κατά τόπους (δηλαδή "τα γνωστά μας υγρασιονέφη").

Κατά τα άλλα, αν και... Σταδιακά θα ξεκινήσουμε με ΑΡΚΕΤΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ στις περισσότερες γωνιές του νομού μας, παρολ ' αυτά ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

 "Οι οποίες" ΚΑΙ ΠΑΛΙ... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά μήκος, τριγύρω ή και πλησίον της πιο ορεινής ζώνης του βόρειου τμήματος της Κέρκυρας ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ... ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ / ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΩΝ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΩΡΩΝ δείχνουν να είναι έστω ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ "πιο συμπαγείς" (νέφη θερμικής αστάθειας) , με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο εκδήλωσης είτε κάποιας ψιχάλας ή και όμβρου / ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ μπόρας (ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για λίγες βροντές).

Τα προαναφερθέντα ΛΙΓΑ φαινόμενα ΕΑΝ τελικά "καταφέρουν" να εκδηλωθούν θα έχουν ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ / ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ και θα αφορούν ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ (δηλαδή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ που βρίσκονται κατά μήκος ή κοντά / από κάτω / δεξιά / αριστερά, από τους ορεινούς όγκους, με έμφαση στο κεντρο - βορειο - ανατολικό κομμάτι. 

Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για την παραπάνω εξέλιξη αγγίζει περίπου το 30 % με 40 % (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΙΑ δηλαδή η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ) ενώ η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να ρίξει ΠΑΡΟΔΙΚΑ και χαλάζι, τούτη την ώρα ΔΕΝ υπερβαίνει το 15 %  με 20 %. 

Κατά τα άλλα εννοείται πως ΚΑΙ ΕΚΕΙ που τελικά "είναι αρκετά πιθανό να καταφέρει να βρέξει" ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ...  Όπως φυσικά και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο νομό (που ΔΕΝ θα "καταλάβει" απολύτως τίποτα), στην συνέχεια θα επικρατήσει ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ!! ;)

Οι άνεμοι θα πνέουν ΑΡΧΙΚΑ από νότιες διευθύνσεις και αργότερα από δυτικές διευθύνσεις, στα 3 με 4 μποφώρ και ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείεται ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ μέσα στην ημέρα, να "πιάσουμε" και τα 5 μποφώρ. 

Πάντως ΕΑΝ τελικά "καταφέρει να βγάλει" κάπου, κάποια ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ μπόρα, τότε ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ εκεί να παρατηρηθούν ακόμη και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ ανέμων, από διάφορες διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία διατηρείται περίπου στα ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ και την Τετάρτη! 

Άρα αργά το μεσημέρι στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας τμήματα, περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 24 C. με 25 C.  και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 26 C.

Ενώ στην πιο ημιορεινή κατοικημένη ζώνη, καθώς και ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ σημεία (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) θα κυμανθεί ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 22 C. με 23 C. και στα "υψηλότερα / πιο ορεινά κατοικημένα τμήματα" έως 20 C. με 21 C. 

Καλό βράδυ Τρίτης!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου