Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

 Πως θα είναι ο καιρός το επόμενο 24ωρο (Σάββατο 11/05/2024) στο νομό Κέρκυρας ;

Παρακάτω βρίσκονται όλες οι "απαντήσεις στις τυχόν ερωτήσεις  / απορίες σας" ! 😀 

Καλησπέρα σας! 

Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ωρο αυτού "του κύκλου αστάθειας που άνοιξε την Τετάρτη 08/05/2024 και θα κλείσει το Σάββατο  / θα βιώσουμε δηλαδή μέσα στο Σάββατο" φίλες και φίλοι. 

Και...Κάπου εκεί "τελειώνουν" οι ευεργετικές βροχές (σε ΟΠΟΙΑ φυσικά "τυχερά" τμήματα του νομού μας ήταν "πιο αξιόλογες αυτές")! 

Τι θα ακολουθήσει στην συνέχεια του Μάη ;) 

ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΘΕΡΜΕΣ καταστάσεις σε σχέση με τώρα...

Το...Πόσο θερμές (ή ακόμη ΙΣΩΣ και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ "καυτές για την εποχή" μπορούν να γίνουν "αυτές") θα το δούμε στην πορεία.

Επίσης... Θα υπάρξει άραγε ξανά κάποιο "αξιόλογο" διάστημα αστάθειας μέχρι τα μέσα του Ιουνίου (βλέπετε εκεί περίπου σταματούν συνήθως οι αστάθειες στο τόπο μας) ή όχι;

Άγνωστο για την ώρα. 

Άρα , μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι θα έχουμε πολλά να λέμε εδώ και το επόμενο χρονικό διάστημα! 😀 

Αναλυτικότερα λοιπόν για τις ερχόμενες 24 ώρες... 

ΑΡΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ απόψε, αφού δηλαδή αλλάξει η ημέρα (μετά τα μεσάνυχτα) και έως τα χαράματα του Σαββάτου (ΙΣΩΣ έως και ΝΩΡΙΣ το πρωί του Σαββάτου) υπάρχει ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΕΝΑ ΓΥΡΟ "νυχτερινής / μεταμεσονύχτιας" αυτή την φορά αστάθειας.

Οπότε κατά την διάρκεια των προαναφερθέντων ωρών η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ αγγίζει το 60 % για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ (σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΣΩΣ και περισσότερα) "πέρασμα" κάποιων φαινομένων...

Είτε με την μορφή παροδικής βροχής ή και μπόρας  / καταιγίδας.

Σαφώς και θα υπάρξει ΞΑΝΑ έντονα το φαινόμενο της ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΑΣ...

Τόσο ως προς τις περιοχές πάνω στο νομό μας που θα επηρεαστούν, όσο φυσικά και ως προς την διάρκεια αλλά και την ένταση που θα έχουν τα εν λόγω φαινόμενα από περιοχή σε περιοχή, πάντα όμως πάνω στον ίδιο νομό. 😉 

Και... Φθάσαμε πλέον αργά στις πρωινές ώρες της αυριανής ημέρας (Σάββατο 11 του μήνα).

ΠΡΙΝ όμως αναλύσουμε την ημέρα αυτή, πρώτα να πούμε πως ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του Σαββάτου το καιρικό σκηνικό στα μέρη μας, θα κρατηθεί άστατο.

Έτσι γενικότερα τις πρωινές ώρες θα πρέπει να υπάρξει κάποια ΣΧΕΤΙΚΗ ανάπαυλα , μετά την αστάθεια που θα έχει προηγηθεί (όπως είπαμε και πιο πάνω, για τη νύχτα / ξημερώματα).

Με λίγα λόγια εκείνες τις ώρες η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ είναι ΜΙΚΡΗ (ΟΧΙ πάνω από 20 % με 25 %) έστω και για κάποιο ασθενές μεμονωμένο φαινόμενο (ΟΧΙ δηλαδή κάτι το ιδιαίτερο / αξιόλογο).

ΑΛΛΑ βαδίζοντας ΠΡΟΣ / ΑΠΟ το μεσημέρι και μετέπειτα εντός των απογευματινών ωρών (ΙΣΩΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες) θα πρέπει η αστάθεια ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ να "φουντώσει" ΚΑΙ ΠΑΛΙ (Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για κάτι τέτοιο / δηλαδή την συγκεκριμένη καιρική εξέλιξη, ανέρχεται πλέον στο 80 %).

Με αποτέλεσμα ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να "βγάλει" κάποια παροδική βροχόπτωση ή και μπόρα / καταιγίδα.

Τα φαινόμενα (συγνώμη εάν σας έχω κουράσει , αλλά οφείλω να το αναφέρω συνεχώς, γιατί αυτή είναι η "αλήθεια / η πραγματικότητα") ΞΑΝΑ θα έχουν έντονα το στοιχείο της ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΑΣ τόσο ως προς τις περιοχές που θα απασχολήσουν / επηρεάσουν πάνω στο νομό μας, όσο και ως προς την ένταση αλλά και την διάρκειά τους.

Δηλαδή ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ αλλού στο νομό μας ΔΕΝ θα πέσει ούτε σταγόνα, αλλού θα βρέξει ΛΙΓΟ / δηλαδή ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο και... Αλλού , πάντα στον ίδιο όμως νομό... ΞΑΝΑ έστω και πρόσκαιρα θα ρίξει καρεκλοπόδαρα.

Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με βροχές / μπόρες / καταιγίδες αστάθειας.

Οπωσδήποτε το αργότερο έως ΚΑΙ τη νύχτα του Σαββάτου ο καιρός θα έχει πια βελτιωθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ στο νομό μας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ΓΕΝΙΚΑ από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς (στην ουσία ΟΧΙ πάνω από 3 με 4 μποφώρ στο μεγαλύτερο κομμάτι της Χώρα των Φαιάκων).

Αρχικά περισσότερο από ανατολικές ή και νότιες διευθύνσεις και στην συνέχεια από μεταβλητές διευθύνσεις.

Πάντως αν και...Αυτό ήταν βέβαια το "γενικό πλάνο" όσο αφορά την διεύθυνση και την ένταση των ανέμων αύριο...

Παρολ ' αυτά πάντα πρέπει να έχουμε στο "πίσω μέρος του μυαλού μας" (ιδιαίτερα αυτή την εποχή του έτους) ότι όταν "πλησιάζει κάποια μπόρα ή καταιγίδα" (όπως αυτές των τριών τελευταίων ημερών) δεν αποκλείεται ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ οι άνεμοι ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να ενισχύονται σημαντικά , από διάφορες διευθύνσεις ("μπουρίνι").

Κάτι ακόμη σύνηθες σχετικά με τις μπόρες / καταιγίδες αστάθειας, τούτη την εποχή του έτους, είναι πως αρκετές φορές συνοδεύονται και από χαλάζι. Εννοείται ότι ΚΑΙ αυτό το φαινόμενο συμβαίνει συνήθως σε...Επίσης πολύ τοπικό επίπεδο (πολύ τοπικές χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν άλλωστε και χθες Πέμπτη, στο νομό μας).

Τέλος σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ η θερμοκρασία ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή και ΜΟΝΟ... ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ θα πρέπει να σημειώσει μια πολύ μικρή πτώση της τάξεως των έναν με δυο βαθμών (πιθανόν σε πιο μεμονωμένα όμως πλαίσια μέχρι και τριών βαθμών) ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της (πάντα σε σχέση με σήμερα Παρασκευή).

Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου λοιπόν αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ που θα κυμαίνονται μεταξύ 21 C. με 22 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 23 C. (σήμερα Παρασκευή στις "γνωστές πιο θερμές πεδινές γωνιές της Κέρκυρας" λόγω συγκεκριμένων ΤΟΠΙΚΩΝ παραγόντων "πιάσαμε" και τους 25 C.)

Στην ημιορεινή μας κατοικημένη ζώνη, όπως και σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ σημεία υπολογίστε την ίδια ώρα, δυο με τρεις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο.

Ενώ στην ορεινή κατοικημένη ζώνη της Κέρκυρας γύρω στους τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Πολύ υψηλά θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ το Σάββατο, με μεγαλυτερη έμφαση, εντός των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών, όπου και πάλι δεν αποκλείεται να σχηματιστούν λίγες τοπικές ομίχλες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

Καλό βράδυ Παρασκευής!  😀

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου