Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Πέμπτη 09/05/2024.

Καλημέρα Κέρκυρα, καλημέρα βορειοδυτική Ελλάδα!

Όμορφη Τετάρτη να έχουμε! :)

Ας πάμε όμως γρήγορα να δούμε τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μας, για το ερχόμενο 24ωρο... ;)

Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣ / ΑΠΟ την αλλαγή της ημέρας απόψε και ύστερα (δηλαδή ΠΡΟΣ / ΑΠΟ τα μεσάνυχτα και μετέπειτα βαδίζοντας ΠΡΟΣ το χάραμα της Πέμπτης) υπάρχει μέτρια ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (γύρω στο 50 %) να υπάρξει κάποιο "πέρασμα" ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στο νομό μας είτε παροδικής βροχής ή και μπόρας (ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως αυτό και ΟΧΙ γενικευμένα).

Και φθάνουμε στις πρωινές ώρες της Πέμπτης, όπου και "τα απομεινάρια" της προαναφερθείσας "νυχτερινής διαταραχούλας" ΙΣΩΣ ΚΥΡΙΩΣ ΝΩΡΙΣ τις πρωινές ώρες "καταφέρουν" να δώσουν ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (και όχι γενικευμένα) είτε κάποια σύντομη ψιχάλα ή και μεμονωμένη μικρής διάρκειας βροχή / μπόρα / καταιγίδα (η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για κάτι τέτοιο ανέρχεται στο 40 %).

Στην συνέχεια περιμένουμε ΓΕΝΙΚΑ αραιές συννεφιές που ΤΟΠΙΚΑ θα είναι ΚΑΠΩΣ περισσότερες, χωρίς όμως να λείπουν και ορισμένα διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα.

Τώρα, κάποια στιγμή... Εντός του εξής χρονικού διαστήματος...

Από αργά τις μεσημεριανές ώρες / μέσα στις απογευματινές ώρες και ΠΙΘΑΝΟΝ μέχρι ΚΑΙ τις ΠΡΩΤΕΣ βραδινές ώρες δεν αποκλείεται η αστάθεια ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (άρα ΚΑΙ ΠΑΛΙ όχι γενικευμένα ΑΛΛΑ σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τμήματα του νομού μας) "να αφήσει είτε κάποια πρόσκαιρη ψιχάλα ή και σύντομη βροχούλα" (μικρή αλλά υπαρκτή και η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ μπόρας που θα έχει ωστόσο περιορισμένη έκταση , ένταση αλλά και διάρκεια).

Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για τα παραπάνω ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΟΜΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ φαινόμενα ανέρχεται σε γενικές γραμμές , γύρω στο 50 %.

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά ΟΥΤΕ και αύριο. Μόνο ΕΚΕΙ που θα υπάρξει περισσότερη συννεφιά αργά το μεσημέρι είναι αρκετά ΠΙΘΑΝΟ να σημειώσει μια πολύ μικρή, σχεδόν ανεπαίσθητη πτώση (αναφέρομαι πάντοτε στις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της).

Έτσι την Πέμπτη περιμένουμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ "καλές / άνετες" θερμοκρασιακές τιμές τόσο για εκείνους που εργάζονται , όπως φυσικά ΚΑΙ για τους τουρίστες μας.

Στα περισσότερα ΠΕΔΙΝΑ μας τμήματα , τα θερμόμετρα αργά το μεσημέρι θα πρέπει να δείξουν ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 21 C. με 22 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 23 C. 

Σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα , καθώς και σε ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραθαλάσσια σημεία υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ "στα υψηλότερα κατοικημένα χωριά" της Κέρκυρας, μέχρι και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες.

Τέλος οι άνεμοι ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα πνέουν ΑΡΧΙΚΑ από διάφορες διευθύνσεις φθάνοντας τα 3 με 4 μποφώρ. 

Στην συνέχεια της ημέρας ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων φθάνοντας και πάλι τα 3 με 4 μποφώρ αλλά και με...Κάποια ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ σε πολύ επιλεκτικά όμως πλαίσια και για λίγες στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

Ενώ προς το βράδυ φαίνεται να επικρατούν ΚΥΡΙΩΣ ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι, με ασθενείς ωστόσο εντάσεις.

Θα τα πούμε αύριο πάλι! 

P.S. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καθημερινά καλά σας λόγια και γενικότερα την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνετε προς τις προγνώσεις μου, μέσα από τούτη εδώ την σελίδα. :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! 😉

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου