Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Ο καιρός για αύριο Τρίτη 05/03/2024 στο νομό Κέρκυρας... 

Καλησπέρα σε όλες και όλους! 😀 

Είχαμε λοιπόν το αναμενόμενο "πέρασμα του ψυχρού μετώπου" εκ δυσμάς μας (Ακριβώς την ώρα που το περιμέναμε. Γενικότερα όλα πήγαν ακριβώς σύμφωνα με την χθεσινή μας πρόβλεψη εδώ) με τις αναμενόμενες βροχές και καταιγίδες αλλά και κατά τόπους τους δυνατούς νοτιάδες. 

Σας "υποσχέθηκα" όμως χθες ότι όλα τα παραπάνω θα κρατούσαν για...  Λίγο!  😉 

Και έτσι... Πράγματι το καιρικό μας σκηνικό την Τρίτη θα έχει πια παρουσιάσει ΑΙΣΘΗΤΗ βελτίωση σε σχέση πάντα με ότι βιώσαμε σήμερα Δευτέρα... 

Οπότε για αύριο Τρίτη 5 του μήνα, περιμένουμε αραιές συννεφιές που ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα είναι ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ πιο πυκνές ΑΛΛΑ και ΚΑΠΟΙΑ διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται, με μια ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ που ναι μεν ΔΕΝ ξεπερνά το 25 % αλλά ωστόσο είναι υπαρκτή...

Τα προαναφερθέντα σύννεφα "να καταφέρουν να αφήσουν στο διάβα τους" εντός της ημέρας ΓΙΑ ΛΙΓΟ κάποιο ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ψιλόβροχο / ψιχάλισμα ή μια ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ / ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ "βροχούλα".

Αντίθετα για τα χαράματα και ΙΣΩΣ ΝΩΡΙΣ το πρωί η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ είναι ΚΑΠΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ για ΛΙΓΑ φαινόμενα που ΚΑΙ ΠΑΛΙ  ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ("Στην ουσία θα πρόκειται για απομεινάρια της σημερινής διαταραχής" που  δύναται κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα να δώσουν ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ "βροχούλες". Καμία σχέση δηλαδή με τα σημερινά εκτεταμένα και ΤΟΠΙΚΑ / ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ έντονα φαινόμενα).

Οι άνεμοι αύριο θα "γυρίσουν σε πιο φρέσκους δυτικούς - βορειοδυτικούς", φθάνοντας ΑΡΧΙΚΑ τα 3 με 4 μποφώρ που σχετικά γρήγορα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα προσεγγίζουν ΚΑΙ τα 5 μποφώρ. ΕΝΩ το μεσημέρι- απόγευμα σε τμήματα που είναι συνήθως πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού, θα πρέπει ΠΑΡΟΔΙΚΑ να παρατηρηθούν και ΚΑΠΟΙΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ.

Η θερμοκρασία , όπως σωστά γράφτηκε εδώ χθες , αν και...Μέχρι το μεσημέρι σήμερα , συνέχισε στα ίδια επίπεδα με χθες... Πράγματι , με την έλευση των φαινομένων "κατάφερε" να σημειώσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποια πτώση ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!!

Έτσι "η περισσότερη ψύχρα που νιώσαμε από ΝΩΡΙΣ το απόγευμα και ύστερα, σήμερα" θα διατηρηθεί ΚΑΙ αύριο παρόλο την ΣΧΕΤΙΚΗ βελτίωση του καιρού... Και αυτό θα συμβεί όπως είπαμε, λόγω του πιο "φρέσκου βορειοδυτικού ρεύματος" που θα επικρατήσει αύριο. 

Παράλληλα αύριο στα απέναντί μας Ηπειρωτικά βουνά ... ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ "απόλυτης αχιονιάς" ακόμη και στα 2.000 ή και 2.000 + μέτρα... Θα πρέπει ("όταν θα καθαρίσει ο ορίζοντας") ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δούμε ΚΑΠΟΙΑ "φρέσκα χιόνια" ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ  βουνοκορφές εκεί. 

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ χρονιά / σαιζόν για τα απέναντί μας Ηπειρωτικά βουνά, "που βλέπουμε με γυμνό μάτι" από το νομό μας. 

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι ΜΟΛΙΣ δυο φορές "κατάφερε" να το στρώσει κάτω από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο εκεί ΑΛΛΑ και τις δυο φορές "το έλιωσε" πολύ γρήγορα (Αναφέρομαι πάντα στον φετινό "ημερολογιακό Χειμώνα". Μιας και μόνο εκεί ΕΜΕΙΝΕ τελικά, στα ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ)! ;) :( 

Όλα αυτά συνέβησαν εξαιτίας των... ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ  παρατεταμένων ΥΨΗΛΩΝ θερμοκρασιών... Δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε ότι ουσιαστικά το τελευταίο εξάμηνο είχαμε ΑΝΟΙΞΗ με ολίγον από Φθινόπωρο ενδιάμεσα κατά περιόδους!

Και για μην μακρηγορώ και σας κουράζω...

Να πούμε λοιπόν, ότι αύριο η θερμοκρασία καθ ' όλη την διάρκεια του 24ωρου, θα κυμανθεί σε ΕΛΑΦΡΩΣ "ψυχρότερα" από εκείνα τα επίπεδα που έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ (ΟΧΙ μην φανταστείτε κάτι "το ιδιαίτερο / το τρομερό")...

Απλά θα έχουμε να κάνουμε με ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ που θα κυμαίνονται γύρω από τα "κανονικά" για τούτη την περίοδο του έτους πλαίσια. 

Έτσι στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ  μας αναμένουμε αργά το μεσημέρι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της τάξεως των 14 C. με 15 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 16 C. 

Στην ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους 11 C. με 12 C. και στα "πολύ ψηλότερα κατοικημένα τμήματα" στους 9 C. με 10 C. 

KΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ θα παρουσιάσουν ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Αφού τα χαράματα / νωρίς το πρωί αύριο ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΔΙΝΑ μας τμήματα ύστερα από ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ θα παρατηρηθούν ΜΟΝΟΨΗΦΙΕΣ τιμές.

Αναλυτικότερα περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 8 C. με 9 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 10 C. ή στον αντίποδα έως και 7 C. (αναφέρομαι πάντοτε στα πεδινά και παραθαλάσσια μας). 

Ενώ στην ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη την ίδια ώρα , υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ στους 4 C. με 5 C. και κατά τόπους έως και 6 C. ή στον αντίποδα ΙΣΩΣ μέχρι και 3 C.  (ανάλογα το υψόμετρο κάθε περιοχής) 

Καλό βράδυ Δευτέρας , θα τα πούμε σύντομα ΞΑΝΑ! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου